Tuesday, November 13, 2012

Shortie: Bintang




“Allright guys. It’s a wrap! Tomorrow kita shoot di Set B. Jangan datang lambat or your wage akan di pancung! Be punctual guys!”
                       
Anderson mengeluh lega.

Kedengaran Pamela memekik lantang. Perangai tak nak kalah director William H Harris yang tampak lebih diam.

Anderson mempedulikan pekikkan Pamela yang sememangnya tidak mesra pendengaran. Dia lekas bertemu Faye, si pembayar gaji yang duduk terperosok di hujung set pengambaran. Wajahnya yang berceratuk, menambah kusut ketika wanita berusia pertengahan empat puluhan itu menggumam tak berhenti.

“Faye, gaji saya?”

Faye termanggu sambil memandang Anderson dengan satu senyuman nipis.

“Jake Anderson…a wannabe star…anak emas Harris…mana ya gaji kamu?”
“Faye! Don’t talk like that. Saya pekerja biasa saja!”
“But he likes you. Kalau saya jadi awak, saya ampu dia! Di dunia yang berbahasa I Pad, Tab dan Netbook ni, semua orang sanggup nak jadi kaya !”

Anderson tersenyum sebal. Aku tidak gelojoh seperti itu, Faye!

“Saya suka apa yang saya ada sekarang. I love the way I am!”

Faye seperti tersenyum mengejek. Raut wajah tampan Anderson dipandang dalam-dalam.

“Kamu tampan. Kamu ada pakej untuk dijadikan model! You supossed to be on a runaway. With all Armani, Polo, D&G on your lean muscle body! Bukan kerja pengambaran cikai macam ni! Don’t tell me you taknak semua kemewahan dan kemegahan macam tu?”

Faye mendesak membuatkan Anderson semakin tidak selesa. Semakin lama dia berdiri seperti manukin bodoh, semakin kuat Faye mengasak.

“So how much I get?” Putusnya mempedulikan desakan Faye.
Perempuan itu sedikit terhenyek. Dihulurkan empat ratus Dollar kepada lelaki tampan itu.

“You have such a good potential, man! You should try it!”

Kata akhir Faye itu terbang melayang.

Apa yang ada dalam fikirannya sekarang adalah wajah Miranda yang mungkin sedang menunggunya di rumah. Miranda adalah neneknya yang tinggal sekali dengannya sejak dia kecil lagi. Sejak mak dan ayahnya bercerai kerana masalah alcohol, Miranda mengambil tugas maha berat itu.

Tetapi Miranda bukanlah kuat lagi sekarang. Ototnya sudah longgar hampir kesemuanya. Dia sebagai cucu ingin membalas jasa, akan lakukan apa saja termasuk tidak menginggalkan Miranda keseorangan walaupun dia tahu peluang pekerjaan di bandar New York sangat luas !

“Hey Anderson ! Mr Harris want to see you! Ada benda penting!” Tegur Gary yang berselisih dengannya. Pelajar sekolah tinggi itu juga salah seorang pekerja di tempatnya sekarang. Baru tiga minggu dan dia nampak, Gary mempunyai potensi besar dalam bidang yang bakal dia ceburi sekarang.

Niatnya hendak terus pulang ke rumah terpaksa dibatalkan. Wajah Miranda berganti raut serius dan dingin Mr Harris, pengarah juga pemilik studio ini. Studio yang merangkumi lapan set utama dengan tiga set tambahan. Katanya, Mr Harris mendapat sumber membangunkan studio ini dengan duit hasil dari pertaruhannya di Las Vegas. Dia sebenarnya langsung tidak ambil pusing. Asal gaji hariannya masuk, Miranda terjaga makan pakai, dia boleh kerja seberapa lama yang Mr Harris mahu.

Pintu pejabat Mr Harris diketuk perlahan.

Seorang lelaki berusia lewat lima puluhan membukanya perlahan, mendedahkan raut wajah serius sebelum mempelawa Anderson masuk.

‘Yes, Sir. How may I help you?’

Mr Harris senyum. Raut tuanya jelas tak ubah seperti Karl Legafeld taukeh besar majalah perempuan seksi terkenal seantero dunia. Senyum lelaki tua selalunya bermuslihat. Merenyam lagi tambah meluat untuk dipandang.

“Duduklah. Saya sudah pesankan kopi untuk kamu”

Lelaki itu duduk menghadap Mr Harris yang kini sedang membelek fail di atas mejanya.

“Pamela kata awak berdisiplin di lokasi. Satu perkembangan yang bagus”

Anderson senyum nipis.

“I just wanna be the best. My grandma always sick jadi saya perlu kerja”

Mr Harris angguk. Dia bangun dari tempat duduknya, kemudian berpindah posisi di atas meja, betul-betul berhadapan dengan Anderson.

“You really love your grandma”

Giliran Anderson angguk penuh semangat.

“Dia nyawa saya. Dia jaga saya sejak kecil dan sekarang sudah tiba masa untuk saya balas jasa”

Mr Harris hela nafas lalu menyambar tangan sasa Henderson. Diletakkan lekas dicelah kelengkangnya.

“You don’t need to work hard, dear. Give me your seed whenever I want it. I’ll pay whatever you want it”

Anderson tersentak. Dia bangun terkejut lalu bingkas bangun, menjauh majikannya itu. Dia memandang Mr Harris dengan pandangan jijik.

Lelaki tua itu hanya tersenyum sumbing.

“Why? Orang lain semua nak kaya. Kenapa you tolak?”
“I tak mahu kaya dengan macam tu!”
“So kerja you selama ni mulia lah? Porn star macam you pun nak judge kerja mulia ke tak?”

Mr Harris sudah meninggi suara.
Anderson diam seribu bahasa.

“Sex is life. We need to fulfill people desire. Everyone have fantasy. Everyone have lust. You bertanggungjawab memenuhi nafsu dan fantasi orang-orang macam ni! Tak ada beza kalau you penuhi fantasi dan keinginan I. I akan bayar you tiga kali ganda berbanding performance you dengan Bella dekat atas katil tu!”

Anderson masih diam lagi.

Dia berjalan ke muka pintu, memperdulikan cercaan Mr Harris.

Ya. Tekadnya sudah bulat!

Dunia porno ini akan ditinggalkannya!

TAMAT

4 comments:

Ri said...

terkesima jap dibuatnye..

hahaha!!! XD

zul said...

ops, tetiba jerk... hampir masuk dalam klasifikasi 18sx... gud job... patut ah watak agak antarabangsa...

soalan: manukin tu apa...?

FaizalSulaiman said...

Ri ---> hahaha


opsss


terima kasih baca, Ri!

FaizalSulaiman said...

zul---> baru lepas ditayang kat Malaysia, gitu! hehe


manukin--patung yg selalu kita tgk kat butik, display pakaian :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR