Thursday, May 09, 2019

2019 DAN, SUDAH BULAN 5 & RAMADAN RUPANYA!

Pertamanya, aku dah semakin jarang nak update blog. Sama ada aku malas atau aku lebih suka gunakan platform microblog macam twitter. Pantas.


Cakap pasal Twitter, applikasi ni dah tak macam dulu. I'm talking about 10 years dulu masa tak semua orang ada twitter dan akses app ni terhad where kau kena guna web atau phone web which will consume you a lot of internet data.

Dulu-dulu, bila kau up status merepek kat twitter, nobody cares. Sekarang kau kena sedia dengan kecaman dan kalau tak bernasib baik, a series of twitter thread for you to go.

People are becoming more judgmental at this point and surprisingly takdak sapa akan tegur sebab dah jadi semacam satu culture dalam society kita. Barah yang menjelikkan sebenarnya.

OK enough with the bebelan.

Sebenarnya azam aku awal tahun haritu nak update paling koman satu entry setiap satu bulan. Tak susah pun. Aku hanya perlukan disiplin dan the rest, lets mind and words do the magic. Tapi saying, hasrat tu tak menjadi kenyataan.

I'm getting super busy in life as human, husband, worker etc.

Dan sekarang dah pun bulan puasa. 6 years berpuasa di bumi borneo. Aku tak pernah menyesal. I'm get used to it malah waktu lebih cepat berbanding berpuasa di semenanjung (well obviously la). 6 years tak memberi perubahan besar untuk aku except aku lebih focus dalam hidup, makin gemok, cepat letih kalau travelling lompat sana sini (I'm old!), jarang nak bercakap benda tak penting dan lebih kerap habiskan masa kat rumah kalau takde urusan kat luar dan jarang up gambar-gambar kat Instgram ha ha ha.

Begitulah dah  hampir masuk pertengahan 30 an.

Oh ya. Sekarang tengah proses menulis buku baru. Pola menulis pun tak selaju dulu. Again aku kena warm up banyak-banyak.

PS: Avengers Endgame makes me blew away! Sumpah nak buat 2nd,3rd,4th viewings!

Gambar Random Ambil Dari Phone: Lokasi Taman Negara Bako, Trip tahun 2015. Bij...lamanyaaa

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer is his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please note that all works include short stories and online novels published in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer first.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED