Wednesday, April 29, 2009

MENYEDUT MP3 90 AN

ala..la..chumelnyer..

Dah lama xupload lagu kat page aku nih. Huhuhuhu. Rasanya nilah 1st n3 untuk bulan April yg aku khususkan untuk korang download lagu. Asyik dengar lagu baru jer, telinga jadik bushan la plak. Apakata korang turn couple years back dan dengar lagu2 lama nih. Meleleh layan wooo. ehehehe. Motip post sebab tengok Aishah AF7 yg kiut tuh nyanyi Flora Chenta. Jum Sedot!!!



Min Malik-Flora Cinta mp3

Zabarjad-Karam mp3

If Youre Not The One- Daniel Bedingfield mp3

Azie- Pelamin Anganku Musnah mp3

Katon Bagaskara-Lara Hati mp3

Rusty Blade- Tiada Lagi Aku mp3

Krisya-Gemersik mp3

Agnes Monica- Seputih Hati mp3

Search-Fenomena mp3

Elite feat KRU- Di Pintu Syurga mp3

Rossa- Atas Nama Cinta mp3


Indera--)Transform menjadi dewa jiwangrangers .muhahaha


Tuesday, April 28, 2009

24 SUDAH!

1st of all I wanna wish myself…
HAPPY BIRTHDAY TO ME & ZHU WO SHENGRI KUAILE!!!
Today, I’m 24! (ouh….suda tua!)

Rasanye cam cepat gila masa berlalu. Huhuhu. Teringat zaman kinja2 yg sangat2 la aku rindui!!!. Alhamdulilah, sekali lagi Kuasa-Nya membolehkan aku hidup utk kali yg ke 24.


Utk edisi yg ke 24th of my birthday, aku berkongsi celebrate ngn classmate aku Saimah Hamid. Kebetulan kitorg lahir pd bulan yg sama, so all my besties pedajal kitorag kat Tasik Shalam pada 4/4/2009 (2 hari lepas birthday Saimah n 24 hari sebelum birthday aku). Dengan aku yg sangat2 x sangka ngan surprise birthday ni, we finally enjoy wif simple cupcake, melantak all kinds of junk food n a lot of coca-cola splashes all over my shirt (Adidas okay, terpaksa rendam dlm air garam.Sayang wooo). Thank you ngan surprise korang yg betol2 mengejutkan aku.


Aku ngan cik imah-mangsa







maen kawen2?!huhuhu





Trimas Master Planner, the sweetest Cik Kedondong ngn Mr Hafize, AJK2 Penyimpan Mohor2 Kerahsiaan Besar, Miss Hazirah, Mr Abu, Mr Zahril, Mr Fakrudin, Miss Mira, Miss Eza n Mr Rifa’e.





Really appreciate it guys!!!



So, apa yg aku nak buat lepas menjadi 24 y/o kinda person???
--)More mature. Kdg2 aku cam budak2.
--)Finish my degree successfully, cpat2 dapat kerja, cepat2 bayar PTPTN.
--)More health conscious. Selalu malas jogging.huhuhu.
--)More,more and more independent, competent, avoid satisfies in my own comfort zone & be underestimate.
--)Be intelligently smart.Not only good in appearance.
--)Last ni x ble bla..huhuhu. Carik awek?!.muhahahaha…


Indera--)Semoga panjang umor,murah rezeki & diselamatkan dari bala bencana. Aminn…

Sunday, April 26, 2009

LURUS & KERINTING

N3 kali ni x besangkot paut pon ngn iklan syampoo rejoice @ pantene k. Cam biasala, time bukak buku nak study jer,mcm2 ilham terbang melayang-layang dlm otak aku ni. Yg paling besh bila tetiba jer aku teringat kat 2 orang budak ni. si lurus ngan si kerinting!.


Depa dua ni ialah adik2 aku. Si abang skunk da umo 8 taon-pemegang rambut lurus berkilat,sikit2 kaler perang manakala si adik plak umo 6 taon-pemegang rambut lebat, hitam n kerinting!. muhahahaha. Kalo korang nak tau, 2 beradik ni bebeza sikit sifatnya. Si abang pendiam sikit, si adik banyak mulut(mulut dia kalah org tua tuh!). Tapi yg paling obvious bg aku, rambut diorang laa.
Paling syok bila aku pintal2 rambut adik aku, pastu dia marah aku n cakap "Sakitlaaa, nanti adik bagitau mak", muhahahahaha. Aku ni hasad dengki orangnyer.hohohohoho. Masa si kerinting tu umo 3 tahun, mak aku siap design rambut dia sampai org kompius adik aku tu laki ke pompuan!.muhahaha..



Harini ntah kenapa, tetiba jer teringat kat diorang. Rindu kot!.ahahahaha..



Indera:-)Skunk budak dua orang tuh dah besar, so dah tak kiut la.muhahahaha. Kurangla hasad dengki aku.ehehehe
tribute to my lil bro-muhammad haiqal zikry & muhammmad akmal faris

Friday, April 24, 2009

NEW HP 6 TRAILER! OMG!!OMG!!


Just a quick n3.Sebenarnya nak tunggu esok, tapi x sabo doe nak post.huhuhuhuhu.
Kepada movie lovers, especially Harry Potter's kipas-susah-mati, baru jap tadi aku gugle kat tenet di web harrypotter.com then, tros aku sedut main trailer nih!. pas jer tengok, mood aku sangat terrrrrujjjaaaaa gilavavi nak tengok citer ni. Hope what i'm imaging from the book is going to be the same. ok la let it be 70-30 k!. Setakat ni yg aku nampak kat trailer tuh:-)

1)Babak Malfoy seludup 'Kabinet Menghilang'--)Check
2)Babak Dumbledore di gua tempat Voldermort simpan Horcrux nye--)Check
3)Hermione jeles bila Ron ada affair ngan Lavender Brown--)Check
4)Dark Mark jelas terpancar di Menara Astronomi--)Check (yg ni sebijik cam apa yg aku bayangkan)
5)Kemusnahan Jambatan di Kota London oleh Death Eaters--)Check (Awesome!!!)
6)Inferi di gua!--)Check (cam gollum doe)
7)Ya!!!Quiddict is back!!!--)Check
Indera:-) Check trailer kat bawah ni yer!!!

I LIKEEE...

Phrase yg aku guna bila aku rasa sukaaa sangat.ehehehehe. Haini mood aku okay. Maybe sebab 2 papers final aku dah lepas and I've 2 days for short break bersuka-sukaan bfore going back for an ultimate battle!.muhahahahaha..

Lepas je solat jumaat, aku g kutip marked esaimen n distributed it to my entire classmate. Pastu, aku tros g beli 1 benda ni. Nta ar.. pas je aku kena “penangan” nyer 3 minggu lepas, aku jadik gian wooo!!

Nak tau hapa???

Aku ke “gianan” air jus jambu batu!. Hahahahaha…


Seyesh, setiap kali nak g beli air kat tepi jalan (bila tetiba rasa haus time naik moto), aku tros je nak g beli ayaq ni. Kalu beli aku akan warning member aku, “jangan mintak haaa”. Hahahahaha…soo kedekot n soooo childish!ehehehehe..


Korang da pena try?. Besh wo. Rasanya leh menjilat straw doe!!!. Ngeeeee…
Kalo lom, meh kita try reramai!. Ehehehehe...


Indera:-) Gambo atas ni xda motip k. saja letak. Sebenarnya aku baru nak amek gambar jus hijau nih, tapi sedut punya sedut…habis daa. Nak buang ice, tekak aku haus lagi, so aku bubuh 100 Plus. Genius x?. hahahahaha…

Wednesday, April 22, 2009

SUCH A CHAOS!


Today is all about a chaos!. Seyesh!. Ok la, that's not related to my reaction towards the questions. Ya, some may took time to solve while others only took couple of minutes. Standatla..soklan mana yg senang je kan?. So harini mang sangatlaa huru hara.


Dengan kertas soklan yg x cukup...


Mula exam lambat...


Meja yg agak kecik. Tak feel nak menulis!.ehehehe (aku bukan nak komplen k, tapi member sebelah aku banyak kali jatuh barang atas lantai. Stat ngn ruler. 10 minutes later, eraser. Couple hour lak, pen. Ganas @ excited tu tak taula doe).


Last part yg paling besh bila member aku x tau yg ada one page formula attached through each Q papers. Sebab kes Q paper x cukup tadi la. So dia pon mati2 ingat formula tu x dapat!. So skunk ni dia try convience ngn lectutrer paper aku tuh.


Moral of the n3 today is, a Chaos is clearly because of human mistake!. Kan tak pasal2 menyusahkan orang lain! Esok petang plak my 2nd paper, aku harap sangat benda remeh temeh ni x berulang lagi.huhuhu...


Indera--)Hopefully, she can make it. Oh ya..Selamat hari Bumi!

Tuesday, April 21, 2009

LUCK, BLESSING, EFFORT AND MIRACLES


Cam biasa, masa n3 ni ditulis aku baru bagun tido n bersiap2 nak wat revision(lebey kuang 3:27 am). Kat luar plak ujan lebat tak bole bla siap kilat2 lagik. Saja nak umpan aku tido balik kan. Member aku yg ngah tido plak, tetiba mengigau?!. Stok mengigau cam kena Cruciatus Curse tuh!(sapa kipas-susah-mati Harry Potter, tau ar menatang nih).

Just a simple words.


Wish me luck for my final examinations!. Rasa cam mimpi lak 1st paper aku start esok.ehehehehe. 1st paper ni agak special bagi aku sebab paper ni agak killing & hopefully aku leh lulus dgn warna2 terbang!(flying colors---)saja merapu.~~ngeee)
And I hope there's a little miracles.!Photobucket

Que sera..sera
Whatever will be..will be..

The future is not our's..to see
Que sera...sera

(ehehehe..buleh ker?)

Indera--)Hard effort with a divine blessing plus a little luck as well as believed in miracles and pray always to God will lead to payable sucsesss---)InsyaAllah

Monday, April 20, 2009

NERVOUS BREAKDOWN…HAMPIR KE SITU

N3 tanak gempak plak kan?. Dalam keadaaan khayal + separuh sedar + waras, aku masih menggagahkan diri mengepos n3 utk kali ni. Ehehehehe. Komited katanya!. Xbley bla doe!. Biasala, dah lama2 study, fikiran musti menerawang entah ke mana lalu aku poskan n3 ni utk tatapan korang (ces, cam artis la pulok!). Sblom aku kembali membuka buku dengan bushannye, aku nak kongsi citer semasa aku mengikuti 1 ceramah dr sorg motivator famous yg gelarkannya Dr Mat. Dalam gelak2, banyak mesej Dr Mat nih!

Dr Mat: Kamu tau kenapa org melayu tak maju sampai skunk?
Kitorang:
Senyap (dan ada yg buat muka ineseeen tak tau)


Dr Mat: Kamu tengokla pada budayanya. Org Melayu suka bersajak,berpantun & bersyair. Ayat2 yg diorg guna pon berbunga-bunga. (Sambil berjalan ke depan stage & berlagak spt nak menyanyi)


“… Hendak ku tangisssss….tiadaaaaa berair mata “..(suara buat2 garau).


Dengan muka sarkastik dia pon komen


“Nak nangis mesti la ada air mata!. Cuba tengok lirik lagu omputeh. So straightforward. Kalau lirik lagu kita?’, Dr Mat tanya dengan muka annoyingnya. Kitorg gelak. Dia siap beri conto doe!



“.. ku petik bintang2, biarpun banyak halangan....” boleh ke petik? Panjat pakai tangga?
“…puncak kasih kita, rendangnya oh seketika”, setau saya puncak tu cam bukit, camne leh jadik rendang???
“..aku tenggelam dalam lautan kasih sayangmu”, aik?kasih sayang ada lautan?

Dr Mat pon tambah, tu la sebab kdg2 budak2 melayu laa ni tak nampak apa yg dimahukannya. Selalu dlm keadaan kabur coz tenggelam dalam lautan asmara. Huhuhuhu..

Tu kot antara sebabnya ramai org kita suka lagu Indonesia yg lebey straightforward dan dekat di hati…
Bak kata2 akhirnya sambil bersajak sinis—“Semalam adalah hari ini dan esok..esok..akan ku tinggalkan” (dia pon tambah. “camne laaa nak maju”)

Indera:-)Berkongsi apa yg ada

*1st song-P Ramlee(Dimanakan ku Cari Ganti)
2nd-Kenny, Remy, Martin (Suratan @ Kebetulan)
3rd-Ziana Zain (Puncak Kasih)
4th –BPR (Dari Sinar Mata)

Saturday, April 18, 2009

AWARDS SEASON

Simple je n3 harini. Trimas bebanyak diucapkan buat cik sara melalui blognyer http://o-two.blogspot.com/ coz memberikan award pada blog aku nih. TQ..TQ sara. Siap ada rule doe. So korang yg dapat award ni, below are the instructions:-


copy image kat bawah
pastu, tulis sebarang comment pasal penghantar award neh. Sonang jo kan?ehehehehe..


Cik sara

She's my 4oth followers n aku berikan badge cinta 40 pada beliau.Siap dia view lagi page aku.Huhuhu terharunyer shaye!. Blog cik sara sgt cute, user friendly n ada topic2 best utk ditumpang baca. Keep viewing girl!!!

Siap ada lagu i will survive kat page dia. ehehehehehe


Last skali, send pada followers yg korang suka


1)PhiloColy
2)mr. Shazawan (blog ajax yg wangi)
3)Kotak Hati Shaye
4)PoOhEmO
5)Aminsahari
6)saadahsaadun
7)orange itu jingga
8)puterahati
9)cik iena
10)AinaHanis
11)PeJay
12)NukeRude
13)mr shari

Sebelom tuh, aku gak diberi award oleh mr.shari. Trimas bro!. Dia ni pon rajen gila bagi aku award. Leh x aku wat speech Azean Irdawaty kat sini? (da siap pegang tisu)

muhahahahahaha



Yang ni plak paling latest. Award ni datangnyer dari AinaHanis. Hehehe. Seksa2 jawab tag dia haritu, dapat award wooo.hahahahaha. gurau jer sis. Yg ni pon ada rules gak. Jom check!!




Rule dio sonang jo jang.

1. Put this badge in your awesome blog
2. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
3. Make sure you put the recipients' names here, along with their links.
4. Let them know about this.
Dan Logo ni ditujukan kepada...jeng..jeng..jeng..
10)Last skali mang x leh lupa dia---)Wana sweet


Indera:-)Kecik tapak tangan, beso stadium Putra Bukit Jalil aku tadahkan!..

Friday, April 17, 2009

APA YANG LAKU?

N3 kali ni bunyik cam org jual ikan kat pasar plak. Sebenarnya waktu N3 ni ditulis, aku baru nak masuk tidur (sekitar jam 9.30 mlm) dan akan bangun semula jam 2 pagi nanti untuk study. Tetiba jer idea nak post n3 ni berkelip2 cam mentol dalam otak aku. Ehehehe. I bet, kalu aku tanya separuh dari followers aku yg masih study, mesti mengaku sekarang ni musim study week @ tunggu masa nak final jer. Betol tak?. So penah tak korang mengamalkan petua besh sepanjang musim “penyeksaan” ni untuk study sampai pagi?. Mesti ada kan?. Dan kat kedai2 runcit pulak, korang mesti perasan barang2 yg tersenarai kat bawah ni akan naik laku dengan mendadaknya:-

1) Stationery. Tak kira la pen ke, pensil picit2 ke, pemadam, pembaris, highlighter, liquid paper, foolscape paper, notepad2 comel utk dijadikan “belaan” di waktu exam (eleh, ingat aku tak tau ker?) sambil gelak jahat.

2) Taukeh kedai potostat. Time ni la ramai students akan pinjam meminjam nota (especially guys. Ahem..girls pon ada, ok) member2 utk difotokopi. Selain tuh, past year exam paper pon akan difotostat jugak.

3) Minuman penambah tenaga. Tak kira Alicafe, Pearl Kacip Fatimah, Milo, Nescafe, RedBull @ 100 Plus yg tetiba jadik minuman fevret para students. (tetiba teringat n3 Mr Shari. Hahahahaha)

4) Panadol dan suku sakatnya. Hahahaha. Ni mang aku nak tergelak beso sebab bekalan ubat masa ni akan tetiba je habis stok, bila musim exam. Tak kira Extend, Active Fast, Pil KK, Koyok Cap Kaki 3, Minyak Angin Cap Kapak maupon Vicks akan menjadi rebutan para students. Tak caye???. Masuk dewan exam nanti, siap sedia la dengan haruman2 minyak2 ni yerk!..

5) Yg no 5 ni pon ada jugak kan?. Tapi x jual kat kedai la!. Khidmat member yg pandai urut mengurut. LOL. Biasala, kuat sangat study sampai lenguh2 urat & sendi. Biasanya, member yg pandai urut ni akan urut bhagian yg lenguh2 & part paling besh bila kuar angin!. Burpppp….!!! Muhahahahaha..

Setakat ni, aku jumpa 5 je la. Korang ada nak tambah?.ehehehe..



Indera:-) Badan aku rasa cam nak demam. Dandan nak sakit time nih! Hahahahaha

Thursday, April 16, 2009

NAK BAGI KE TAK YEK?

N3 ni aku fikir lama dah nak post, cume it takes time sikit sebab kesibukan aku skunk ni. Almaklumla minggu depan, aku dah nak final. Dalam pada tuh, sempat gak aku berblogging kan?. Ehehehehe. Menyedari content blog aku kebelakangan ni agak mengarut ntah apa2 ntah, so we back to KBKK thingy. Mesti ada reader yg prasan “apala mamat ni nak merapu kali nih”. Ehehehehe.
K kali ni aku nak citer ciket pasal isu mengemis dalam komuniti kita. Pena tak korang “diganggu” masa korang syok2 makan kat kedai ke, dok lepak2 kat taman ke atau tempat2 sewaktu dengannye?. Apa korang buat bila orang tu (pengemis) mintak duit kat korang. Korang terus bagi ke tak?. Kalu aku, terus terang tetiba jadik pemurah dan terus bagi. Ini tak sentuh isu ikhlas ke tidak ye, tapi aku still berfikir kat mana duit yg aku bagi tuh, “dilaburkan”. Kita bukan berkira sangat dengan nilai 1 Ringgit yg diberi, tapi kekadang curious sgt duit tu akan pergi ke mana akhirnya.


Kekadang kan, kesian tengok budak2 umur 8-10 tahun sudah di ajar minta sedekah. Kerana terrpaksa @ memang terdesak, itu aku tak tahu la. God Knows. Seyesh aku tak sampai hati bila budak tu cakap..

“Abang, buku ni murah je. Sedekah la abang”
Mang betol2 x sampai hati doe. So instead aku beli buku tu, aku hulur duit je (buku tu aku tak mampu nak beli, masa tu bajet agak sesak). Sama jugak halnya bila kena attack kat kedai makan. Selagi tak hulur duit, selagi tu tak blah (pengemis dewasa). Yang aku tak pahamnyer, ada sesetengah tu ada 2 kaki, 2 tangan, sempurna. Tapi tak taulah nak cakap. Tuhan mang tak suka orang bakhil, tapi kalau dah sampai tahap kita memberi tu dlm keadaan terpaksa, kita dapat pahala ke ek?. Pendapat korang camner lak?
Indera:-) Tangan yg memberi lebih mulia dari yg menerima.

*KBKK (Kemahiran Berfikir Kritis Kreatif, zaman2 aku skula dulu, dlm buku latihan musti ada benda alah ni)

BADGE LOVE “50”

Just a quick words for today. Aku nak ucapkan tahniah kepada KabusSenja melalui blognya http://kabussenja.blogspot.com/ kerana berjaya menjadi followers aku yg ke 50. Mintak maaf bebanyak sangat le sebab aku post N3 ni lambat sikit (currently I have 53 followers) sebab bz ngan minggu study week coz my exam is only around the corner jer. So pada KabusSenja, do grab the badge I’ve made especially for ur blog.ehehehehe. Sorry ek kalu badge tu tak cun coz shaye ni x bape pandai editing pic. Maseh blajo2 lagi. Thanx a lot to Picassa coz memudahkan kerja aku. Ehehehe. To followers lain, trimas bebanyak coz sudi membaca n3 aku yg kekadang tu mengarut ntah hape2. Keep viewing ya guys!. Love ya!!!!

Indera:-) Banyak benda yg aku nak buat dlm blog aku nih. Lama dah rasanyer x post N3 ala2 KBKK.muhahahaha..Lagu pon lama dah tak upload.

Wednesday, April 15, 2009

KISAH REBUT MERIAM

Sbelom korang baca N3 ni kaitan topic di atas tak ada kena mengena ngan pompuan bernama Meriam ok. N3 kali ni aku nak citer sikit pasal filem terbaru kat panggung- Queens of Langkasuka.Ramai sangat citer pasal Pantas & Garang so aku ubah angin sikit. Mst korg curious (bagi follower yg rajen browse through my page n other readers) kenapa aku put must see, Queens of Langkasuka kat sidebar kanan aku tuh. Below are the reasons & benda besh sepanjang aku tonton filem ni:-

1)Filem ni aku follow developmentnye sejak tahun 2004 lagi. So nearly 5 years. From sketching of storyboard, costum draft samapila pada setting citer. Filem ni mengambil base citer rakyat Patanni kendian di tambah dgn major influence of Langkasuka power thousands years ago. Kisah Langkasuka dlm usaha memerangi lanun dengan mencipta meriam paling power dengan gabungan budak laut yg handal ilmu sihir Du Lam.(ilmu sihir laut)

2)Langkasuka adala nama lama bagi Kedah Tua, so basically don’t be surprise kalu citer ni ada pengaruh melayu siket (mang melayu pon). Nama seperti Prince Pahang, Queen Hijau, Queen Ungu, Queen Biru,Bintang, Pari, Haji Kadir (if I’m not mistaken) ada mention dlm filem ni.

3)Filem epik ni merupakan filem termahal dalam sejarah perfileman Thailand, diarahkan oleh pengarah terbest Nonzee Nimibutr (Nang Nak, Jan Dara). Filem ni gak mengambil masa 3 tahun untuk disiapkan.

4)Ada beberapa negeri disebutkan didalm filem ni mcm Makassar, Pahang, Jahor (Johor), Jawa dan China.

5)Filem ni asalnya bedurasi selama 105 minit!. Panjang doe. Tapi da dipendekkan utk version Malaysia, so jadikla dalam 90 minit ++

6)Suda ditayangkan di Thailand pada 2008 dan ada dah org upload dlm youtube.

7)Banyak pelakon top appears as guest appearance dlm epik ni mcm Winai Kributr ngan Inthira Chareonpura (laki bini dlm citer Nang Nak), selain model Jedsadaporn Pholdee.

8)Action yg x la melampau-lampau sgt (x dela terbang gila2 sana sini). Balance dgn romance & efek CGI yg nampak realistic. Worth Watching doe.

9)Oleh kerana terlalu banyak iklan sebelum citer bermula, penonton yg duduk selang 5 kerusi dari aku dah tertidur. Sumer org perasan kerana terdengar dengkurannyer. Ehehehe..

10)Hanya ada 12 org dalam panggung & masa pertengahan cerita, ada 3 org masuk ke panggung aku tuh. Naseb tak duduk. Salah daaa…



Indera-) Tunggu industri kita buat citer epik. PGL (movie) tak berapa berjaya dari segi kutipan. Kalaulah Hikayat Merong Mahawangsa dijadikan reality…

Tuesday, April 14, 2009

WHY I'M SO DESPERATE?

Skali lagi N3 gempak dari aku. Tagline ni selalu korang nampak kat muka depan tabloid cap ayam kan? ehehehe. Kenapa aku terdesak ek??. K la, kalau korang view sidebar sebelah kanan aku tuh,ada aku tulis pasal i'm addicted to DESPERATE HOUSEWIVES. So N3 kali ni nak citer siket pasal kenapa aku jadik gila tersuka ngan citer ni sebab ramai member aku still tak faham why i'm really adore this show. Maybe ada yg kata citer ni sesuai utk pompuan jer (people who interprete dis in one dimension only) coz banyak girly thing dalam citernye. Mang aku admit citer ni banyak citer pasal dunia pompuan, but if u really look closer behind the doors of DH, citer ni banyak mengangkat small2 problems in our life that might turn nice people become soooo fuc***g ugly. 5 reasons kenapa aku suka DH:-

1) Konsep Dark Comedy in the storyline. Konsep ni mungkin sesetengah tak tau, tapi dark comedy antara genre yg besh juga utk ditonton. Kat Mesia(Malaysia) blom ada lagi citer yg explore konsep macam ni.

2) Pompuan2 yg duduk kat Wisteria Lane (tempat tinggal dlm DH) ni sgatla nasty. Walaupun mereka ni naluri pompuan, dont be shocked because everyone has a little secrets & can turn very develish!

3)The dialog in this show is freaking owesome!. Sangat menghiburkan, sarkastik, lucu & kdg aku tergelak cam org gila!
4)Creator of DH explores so many small things from dis show (macam sorg ibu yg cuba melindungi anaknya dari ditangkap polis) yg menjadikan DH sgt dekat dihati viewers.
5)Ouh citer ni very delicious coz sumer org ada skandal & suka fooling around. Every season comes with shocking moment. hahahaha
Kat US, citer ni dah masuk episode 19 (episod kematian Edie Btitt) dan tinggal 5 episode saja lagi untuk abess. DH will be view on APRIL 19 nanti (sgt strategic in terms of marketing!) So kat bawah ni ada starter kit utk korang yang baru nak follow @ saja nak tengok. ehehehe...

Indera:-) Dalam hidup kita pon ada rahsia kan?. Everyone has a little dirty laundry! muhahahaha

Monday, April 13, 2009

AKU JAWAB TAG!

N3 pagi hari ni, aku nak jawab 2 tag dari alis qay ngan ainaHanis. sorry la sis, aku lambat jawab. Bz gila ngan esimen n projek2 final utk dihantar. So 1st, aku jawab tag alis Qay.

Senaraikan 5 hadiah yang anda impikan:
1-Camera digital
2-All updates gadgets (hp/ipod/lappy,etc)
3-Lambroghini
4-yaa..aku suka buku. Nak tau buku apa yg aku nak sgt baca?. The next Malaysian essay!
5-apa lagi ekk, aaa, batu hikmat, tongkat sakt harry potter ker, buleh?


5 perkara hebat yang pernah dilakukan:
1-masukkan tgn dlm lubang jam**n. bukan suka2 k. h/p aku jatuh tau. Last2 x dapek.
2-berlapar selama 24 jam & tido selama 2 jam coz terlalu bz ngan kerja. Terer x?
3-berjalan sejauh 2 kilo smata-mata nak cucuk duit.ehehehe.
4-beratur utk beli tiket balik kg dan aku hanya stay lebey kurang 4 jam sebelum cabut balik. Bz doe!
5-bergambar ngan pontianak. X caye????? Maya Karin la. Cun la dia!.ehehehehe.

5 ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi
1-of kos la blogging. Leh jadik meroyan kalu x bukak blog 1 hari. Hahahahaha.
2-laptop. Benda ni dah macam kembar aku!.
3-desperate housewives. I’m addicted to it.
4-ketupat,rendang,satay,sayur lodeh dan kuih2 hari raya. Kalaula aku boleh menikmatinya skunk??.uhuhuhu.
5-adobe photoshop n movie maker

5 perkara yang dibenci:
1-pollution
2-plastiknyer…
3-internet server down
4-lambat,lemban dan adik beradiknyerr
5-tunjuk lagak

5 insan akn di tag:
-aku
-malas
-nak
-tag
-sesaper

Ehehehehe..(korang sumer selamat.)

Ha, ni lak aku jawab 99 tag dari Aina Hanis(i still cannot believe i spending the whole 1 hour mlm tadi h=jawab soklan ni.hehehehe.sila baca!)


1)Orang luar sana tak kenal kamuh. Perjelaskan siapa kamuh?
-Sgt talkative,but shy at first
-bloggeraddicted, muhahaha.
-hidop aku x lengkap kalu xda internet
-suka g melancong dan berangan kalu ada duit banyak nak melancong selagi berdaya.hahaha.
-bookworm.
-music hunters n movie lovers-nakal dan suka menyakat


2)Sikap kamuh yang 'mantap'?
-gila kerja, sampai lupa nak makan
-not a brand councious and not a fashionista. Hahahaha.
-bukan terlalu choosy in picking but very..very..very choosy when it come across with work quality n food as well.
-boleh jadik malas dengan serta merta, walaupon bnyak kerja dan kemampuan utk menyiapkannya dalam masa 1 hari.hahahah (cincai,but I’ll double, triple check it like hell be4 submit)
-Aku x mudah pustus ada n selalu berpandangan positif


Sikap kamuh yang sangat jelek?
-terlalu baeeeek sgt ngn org but as the consequences aku dapat ta**
-sometimes LAMPI
-too perfectionist sampai ada yg merungut “bleh ko berenti marah2 kami?”. Muhahaha.
-terlalu bersimpati, n took a long time to think members problem walaupon problem sendiri x setel. Adakah aku terlalu caring???
-Cuai and always high confident.
-Hmmm. Degil sikit

Apa gajet yang sentiasa kamuh bawak?
-handphone
-laptop
-jam

Dah berapa HP kamuh pakai selama neh? Senaraikan brands nye.
-4 kot. 1st Nokia cap ayam, 2nd Sony Ericsion cepat mati battery, 3rd nokia cap ayam keypad susa tekan dan 4th nokia cap ayam boleh pakai. Hahaha. Seyesh like I told, I’m not a brand conscious. Biarla org nak kata HP aku zaman batu ker, aku x pedulik ok.

Siapa bestfriend kamuh?
-Alamak. Ramai doe. Tapi x sume best pon. Bestfren maksudnye “bila aku susa, dia tolong, bila dia susa aku tolong”. Yg ada dlm istilah skunk “bila aku susa sekor pon tak tolong”. Ehehehe.. (ada best frend, tapi biarla saya simpan jer. nanti ada yg terkecik ati plak!)

Siapa yang kamuh sayang selain family kamuh? Kenapa kamuh sayang dia?
Duh, macam soklan atas jer?.ehehehe. siapa ek..hah member aku sekampung. Dia best. We share the same interest n we have a lot in command.

Lagik 10 tahun kamuh jadi apa?
-10 taon lagi umo aku 33, so mybe dah kawen kot. Tapi x taula. Future is about mystery…

Kata-kata hikmah yang pernah kamuh dengar & paling kamuh suka?
-Revenge is sweet, serves cold.hahaha.hikmah la sangat!

Dalam blog kamu, sudah ada berapa followers?
49 dan I’ve been waiting to reach 50. ramai da. Ingat masa memula start. Payahnye nak cari followers..

Senaraikan followers yang paling kamuh suka? (Tak kira kuantiti). Kenapa?
-Cik Wana (penulisan blog dia sempoi.aku suka blog dia.)
-Mr Shari (best blog mamat nih. Simple dan dia rajen bagi aku award. Aku lak rajen sakat dia kat shoutmix dia.muhahahaha. perang tag da mula ke bro???)
-Mya Zulkifli (very attractive girl with a sempoi behaviour. Sangat suka blog dia yg colorful n her life yg sgt best. Ehehehe. Free promotion sis!)
-Rizz (dia rajen update,aku rajen tumpang baca sambil bagi komen
)
*all followers yg linkkan dgn blog aku nih. Trimas byk2. terharu doe!!!

Makhluk Tuhan Paling Hot yang mahu di tag:
Tak ada. Maleh da nak tagged. Banyak gila. Mau folower2 aku bawak mesingan tembak blog aku nih???

001.REAL NAME
Faizal Sulaiman

002.NICK NAME
Indera,Ijan, Peja

003.AGE
This coming 28, aku 24 tahun.

004.ZODIAC SIGN
Taurus

005.MALE or FEMALE
Adohhh. Takkan shemale plak!. Male lorh

006.ELEMENTARY
Tabika kemas FLHS

007.MIDDLE SCHOOL
SMK Lok Heng

008.HIGH SCHOOL
SMK Lokman Hakim

009.COLLEGE
UITM PENANG,UITM SHAH ALAM

010.HAIR COLOUR
Uhuhuhu..Black

011.LONG or SHORT
Short

012. Loud or Quit
Ntah

013. Sweats or Jeans
Jeans

014. Phone or Camera
Both

015. Health Freak
Sometimes

016. Drink or Smoke
Drink no. Smoke, sometimes

017. Do you have a crush on someone
Not yet..

018. Eat or Drink
Wat kinda question?. Both kot

019. Piercings
No

020. tattoos
No

021. Social or Anti-Social
Social

022. First Piercing
No

023. First Relationship
Form 3.

024. First Best Friend
Jiran sbelah umah. Azlan n Azmira

025. First Award
Award apa ni, blog ker?ke masa skula?

026. First Kiss
Ada. Dalam mimpi.hahahaha

027. First Pet
My Chumel. Kucing gua mati da doe,huhuhu

028. First Big Vacation
Lawatan Tabika Kemas ke Johor Bahru

029. First Love at First Sight
Form 3

030. First Big Birthday
Mase umo 7 tahun. Ayah aku belikan lightsaber, pastu patah selang sehari lepas my birthday.hahahaha

*Banyak lagi..huhuhuhu.torturenyer…

Currently
031. Eating
Nasi goreng kampong+telur mata+the ais MURJANA.fuh seyesh layannnnnn…

032. Drink
Teh ais

033. Excitement Level
Aku bushan jawab tag ni. Bleh??

034. I'm about to
Finish this up so that I can sleep well. Gosh its already 4.30 am!!!!!

035. Listening to
James Baum, JT, PCD,

036. Plan for today
Skunk da early morning so I should wait for subuh then baru tido.huhuhuhu..banyak nyer tag ni..

037. Waiting for
Final exam last day!!

038. Energy Level
Tak berperasaan

039. Thinking of Someone
Nope.i’m single so lelong-lelong!!.muhahhaha

040. Want Kids?
Ouh. Nak la doe. I want twins bole?

041. Want to Get Married?
Apa punya turr la soklan. Tanya anak dulu baru kawen ker? Yer nak kawen.sapa nak kawen ngan saya?.muhahahahahaha (fius dlm kepala aku dah syot sikit.sorry la kalu jawapan dah jadi cam tak betol)

042. Careers in Mind?
Businessman, writer, voiceover..

Which is better in the boy/girl you like,


Lips or Eyes?
Both

069. Romantic or Funny?
Both

070.Shorter or Taller?
Halamak soklan ni ker. K la aku agak bonsai so, kena cari yg se”bonsai” ngan aku la. Hahahaha..(bila nak abes nih!)

071.Protective or Caring?
both

072. Romantic or spontaneous
Both

073.Nice Stomach or Nice Arms?
????

074.Sensitive or Loud?
Both

075.Hook-up or Relationship?
Hook-up

Trouble Maker or Hesitant?
Both

Have you ever,

080. Lost glasses or contacts
I’m wearing glasses so stkt ni xpena ilang. Salah letak maybe

081. Ran away from home
No. rumahku syurgaku.hahaha

082. Held a gun/knife for self defence
Gun. Sekali tembak mampos apa?

083. Killed Somebody
Ish soklan dia. 18SG nyer..pena doe! Dlm game!hahahaha

084. Broken somenone's heart
Ada. Sian lak kat my ex. ehehehe

085. Been arrested
LOL!

087. Cried when someone died
Yes. My mom died when I was 13 yo.

Do you believe in,

089. Yourself
Yes

090. Miracles
Hari2 aku harap magic akan berlaku (ingat ni walt Disney ker?)

091. Love at first sight
Soklan ni lagi?

092. Heaven
yes

093. Santa Claus
Ooo atuk janggut putih badan besar yg gelak HO..HO..HO..tu???

094. Tooth Fairy
Mana de. Meh dtang amek gigi aku?

095. Kiss in The First Date
X pena lagi. (rasanye cam lebey kurang jer ngan soklan tadi?)

Truthfully,

097. Is there someone you would want to be with right now?
No. I just wanna rest. Nak bidadari teman tidur aku, bole?

098. Are you seriously happy with where you're in life now?
Yes.

099. Do you believe in God?
Ya. Kerana Dia, aku masih hidup n dikurniakan akal n rezeki yg cukup murah. Alhamdulilah!!!

Ya Allah!!!. Abes da tag ni. Tak sangka aku habeskan masa 1 jam wat benda ni. Siapa yg create tag ni? Rajin lak dia taip sampai 99. huhuhuhu.

Indera:-)Takda followers yg akan di tag. Gila nak mampos kalu diorg serang aku nanti??*nak2 cik wana, mr shari ngan cik kedondong. Habis kena bakar blog aku!.hahahahaha. (nama2 yg disebut jgn ambil hati yer.gurauan di pagi hari

"PANAS"

Hehehe.tag kemain lagi doe. So sblom korang tertipu ngan entry apakejadah nih, aku terang awal2 ek.N3 kali ni aku nak citer siket pasal filem terbaru Bernard Chauly-Pisau Cukur. Filem ni menggandingkan Maya Karin ngan Fazura. Briefly,citer ni pasal 2 org gadis yg bercuti atas kapal mewah ngn harapan boleh mencari jodoh lelaki kaya disana. Tapi sebenarnya salah sorg dari mereka sedang menjalankan kes penyiasatan pembunuhan yg berlaku atas kapal tuh. Ehehehe. Aku curious gila ngan citer ni (i admit myself coz i'm a fan of Maya) disamping citer ni banyak buat guna CGI. So jom serang panggung 2009 ni. PANAS!!!

Indera:-)Khabar terbaru, Maya Karin menang Pelakon Filem Popular ABPBH 2008. Tahniah.Congrats also to Nabil Raja Lawak utk Bintang Paling Popular. Cun!!!

Sunday, April 12, 2009

SCANDALICIOUS?

Hahahaha...N3 kali ni pelik siket. Sedap tak? Hahahaha. LOL! Kali ni aku nak bukak topic pasal scandal. I know every one of us, especially my followers and for those who read my blog maybe had an experience in scandals thing. ok la not all of u really involved, isn't it?. Sapa pernah, put up ur hands??.ehehehe..(aku tak penah!) hehehe.

Ok la, when i'm doing my diploma back in Penang, i've got a lot of frens especiall girls. At that time i had a gf but she's studied somewhere in JB. We used to exchange password for frenster application, so we started open each other profile for update. When she saw my frens plenty with girls, she's got shocked and asked me for explaination. "Oh dah pandai nak skandel neyh?'.
bila aku explain, baru dia faham. Kawan je LOL!. Aiyoooh!
So korang pena terlibat dalam kancah skandal ni?. (ayat aku xbley bla doe!). Sedap ke sengsara?.

Masa aku tuh, sekejap jer dia merajuk, pastu dia okei semula. Aku lak cam poyo jer masa tuh. Biasala bad boys always looks cool? kan..kan.. hehehehehe..
Scandal mungkin leh jadik,

maybe bf dok jauh @ gf dok jauh, so scandal may happens. Sunyi la katanya.

Tapi kalau both parties in scandals, but still realize masing2 da berpunya, aku rasa xda hal kot. Ok la, honestly we all needs friends kan, takkan dah ada bf @ gf x mau bercampo ngan org kot?. Pendapat korang?

Indera;-) Bubuh cop di dahi org yg ada kapel, so a single like me can't disturb them. hahaha LOL

Saturday, April 11, 2009

TAGGED UNTUK KORANG

K la I admit myself that I feel bored if I’m not tagged a few selected followers. Ehehehe. Rasa cam nak demam kura jer, dowh!.ehehehe. jahat tak aku?. Muhahahaha. Tagged kali ni simple jer. korang mesti pena dgr lagu2 kanak2, especially masa korang kanak2 lagi la. LOL.ehehehe..zaman kanak2 yg kinja2.ehehehe
K kali ni aku nak korang senaraikan satu jer lirik lagu kanak2 yg paling korang ingat dan kat ne korang blaja lagu tuh?. Senang jerk kan?ehehehehe..
Cam aku,aku paling ingat ngan lagu ni----)

Angin pasang dlm surut pukul 5,
Nyonya bangun pagi siram pokok bunga
Pokok bunga melur tanan tepi kolam
Itik bertelur,aym mengeram
Cik baba jatuh dlm parit
Cik aminah ketawa jerit2..
Naik kete api sampai kuala lumpo
Nampak isteri cantik terselit bawa dapo

Ehehehe….wish to go back…

Korang yg bertuah, kena jawap yer.ehehehe--)


Wana Sweet (conferm cik wana banyak koleksi)
Syanadya
Mr Shari (Aha this guy can’t escape)
Philocholy
ShamQ-UG14 (en rempitan sila jawap)
Rizz (hope u will answer)
Sara (cik sara kena jawap..ehehe)

Indera--)Tag orang aku x jawap lagik,sibuk bagi tag kat org len.huhuhuhu.(sila belasah aku skunk! )

Friday, April 10, 2009

UKURAN SEORANG LELAKI

Wahhh, skema nyer N3 aku. Hehehehe. Dalam keadaan emosi yg xstabil mlm nih(aku dalam keadaan emo doe!!) aku sempat nak post gak malam ni. Cam dah jadik blogger tegar da nih! muhahahaha...K korang pena dgr x lagu Clay Aiken-Measure of Man. Briefly, lagu ni bercerita siapa golongan ADAM yg sebenarnya.



If one day you discover him
Broken down he's lost everything
No cars, no fancy clothes to make him who he's not
The woman at his side is all that he has got
Why do you ask him move heaven and earth
To prove his love has worth?

Would he walk on water
Would he run through fire
Would he stand before you
When it's down to the wire
Would he give his life up
To be all he can
Is that, is that, is that how you measure a man?
If by chance all he had to give you
Was three words wrapped around your finger
Would that be deep enough at the end of every day
And how will you ever knowIf a man is what he says?
Why do you ask him to move heaven and earth
To prove his love has worth
Would he walk on water
Would he run through fire
Would he stand before you
When it's down to the wire
Would he give his life up to be all he can
Is that, is that, is that how you measure a man?
He never gives up
Lets go of his dream
His world goes around for his one true belief
Is that how you know
Is that what it means?


Lirik besh, puitis n really feel on every word! Korang leh dengar kat page aku nih @ leh click kat bawah utk download!

Clay Aiken-Measure of A Man
Indera:-) Mood emo bercampo ngan jiwang2 sket.Muhahaha.buleh???

Thursday, April 09, 2009

VIRUS NI SANGAT KEJI!

N3 nih aku post lepas jer member aku scan tumbdrive dia kat lappy aku. Utk pengetahuan korang aku guna aplikasi Avira Antivir untuk lappy aku tuh. So masa scan tumbdrive dia, Masya-Allah, belambak giler virus beratoq utk aku deleate. Gila dasat doe!. Bila da suda scan tuh, aku pon bukak la file2 dlm tumbdrive member nih. Cek punya cek, file tuh ilang daaa. Naseb baek file tuh tak penting sangat. Kalu x?. Kalau korang nak tau, thumbdrive tuh di insert dlm lappy member kelas dia pagi tadi. Sorang budak pompuan.
onion head
Ni bukan nak kritik k, tapi kan based on my previous experience, bila aku dapat file dari member aku, especially girl via thumbdrive, masa scanning tuh, macam2 jenis tok nenek virus depa bela. Aiyoyooooo….Siap aku nak bagi award “Penternak Berjaya” lagik! LOL!onion head

Tak g scan ker lappy korang tuh ek?. Bila aku ajukan soklan, dirog jawap..”takde mase la”. Huhuhuhu….Nak2 kalu virus yg “diternak” tuh jenis bahaya tahap dewa bentara guru!.
Silap2 cam member aku, effect pada lappy then terpaksa g format semula!. Adoyai!!!!
Tapi X sumer budak pompuan camnih. Ada gak yang really conscious pasal kebajikan lappy diorang. So pada all girls, pasni jangan serang En Indera plak k. muhahahahaha. Just giving my point of view.Photobucket

Adios!
Indera:-) Trimas 2 email. Xda virus dan disukai ramai! Hehehehehe

Wednesday, April 08, 2009

AKHIRNYA 40!

Aku hepi sgt hari ni sebab banyak benda besh dah berlaku kat aku. hehehehe...
1) Research aku yg berjodol "Food Advertising towards Children Eating Behaviour" suda pon selamat aku siapkan!. Alhamdulillah!!!
2)Segala tok nenek presentation dah aku settlekan dengan berjayanya. muhahahaha...

3) Leh aku setel utang tag ngan AinaHanis ngan AlisQay!. Tunggu jawapan En Indera yer!!

4) Ni part paling besh, bile followers aku akhirnya jejak jugak sampai 40!. bagi aku dapat capai banyak camtuh pun kira satu peningkatan jugak la. betol dak?. hehehehe.(leh aku wat lompat bintang tak skunk??)


Leh kerana tuh, aku nak beri special award "BADGE CINTA 40" kepada sara kerana memfolllow (ayat per ni???) seindah dunia kita. Trimas sara!!!.





Dan para 39 followers lain (termasuk cik sara) leh amek juga award "aku suka blog kamu" nih!!! dan kalau korang murah hati, leh passing2 award ni kepada follower2 korang yang korang sayang!!!.

Indera:-) Burung yang pusing2 atas kepala aku dah hilang...hehehehe...

Monday, April 06, 2009

KAWEN ATUR?

Salam sumer?. Korang sihat ker?. Wah poyo semacam siot. Malumlah, hepi gila sebab esaimen aku yang menimbun cam gunung tuh dah siaaaaap. Lega gila cam nak wat lompat bintang!. Muhahahahaha.Photobucket

So n3 kali ni, aku nak explore sket pasal isu “arranged marriage”.
K la, first of all, aku mang dlm keadaan terkejot gilavavi bila dpt tau isu kawen kena atur ni masih dipraktiskan di zaman sekarang. (gila skema ayat aku!)

Aku igt zaman dolu2 jer ada!.onion head

Kebanyakannya, perkara nih x lebey skadar nak mengeratkan silaturahim both parties. (mertua ngan biras). Tapi:-

1)Sian doe kat kawan yg nak kena kawen ngn org yang dia tak kenal tu...
2)Bleh ke wujud perasaan sayang nanti ek?
3)Kata la kalu perasaan syg tu sekadar lakonan jer, camne?

Pendapat korg lak camne? Rela tak kalau tetiba je parents korang nak kawenkan korang dengan someone yg korang tak kenal?.
Tapi skunk ni pon tak bley kira jugak. Kawen ikot pilihan hati, tapi bercerai berai akhirnya...
Apa kes??

Indera:-) Diluah mati mak, ditelan mati bapak. Pendam sajalah…

Sunday, April 05, 2009

TAGGED & ESAIMENT..

Minggu ni aku kena tagged ngan pelbagai followers. Aiyoh cam jadik "perang tag" pulak. Siap blog Mr. Shari tules, x moh dah nak tag pada follower lain.
Hahahaha.onion head
Aku pulak ngan tonnes of assingmnet yg belambak-lambak utk disiapkan, masih ada masa lagik nak jawap tag!. huhuhu. Gilak kan?. Ehehehe..
So, aku nak mintak maap la kat AinaHanis coz tag nye yg 99 jenis tuh blom berjawap. InsyaAllah, kalu aku betol2 free aku jawap k!.
onion head

Indera:-) Aku nak tiru Shari lah. Stop bagi tag!. Buleh bro? hehehehe..

Saturday, April 04, 2009

TAGGED BY MR SHARI

Kali ni aku jawap 29 tag dari Mr Shari.
Gila banyak!. Jom semak jowapan!Photobucket

1.Bekas kekasih saya adalah
org pantai timur yang sgt cun.
2.Saya sedang mendengar
fly fm,hot fm ngn mp3 koleksi2
3.Mungkin saya patut :
Study skunk coz final exam around the corner. Apa yg aku buat, banyak fooling around!
4.Saya suka
melancong,makan,surfing,tgk wayang & reading
5.Sahabat-sahabat baik saya
semua baik.
6.Saya tak paham
kenapa org suka buang sampah merata-rata?. Xsayang ker tempat kita duduk nih?
7.Saya kehilangan
org yg sgt aku sayang. huhuhuhu
8.Ramai yang berkata
Diet tuh bermakna xpayah makan langsung??
9.Makna nama saya
"pemutus kata"
10.Cinta itu adalah
universal
11.Di suatu tempat, seseorang sedang
berkhayal ttg masa depannya
12.Saya akan cuba
jadi manusia yang cukup ilmu dunia & akhirat

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud:kekal dan berterusan..

14.Telefon bimbit saya :yg biasa jer. nokia 3310 ngan nokia apa ntah. Yg penting dua2 leh call n msg. tak guna h/p canggih tapi xda kdt. Muhahaha. I’m a simple guy..

15.Bila saya terjaga dari tidur

terus fikir, apa aku nak buat harini dan pastikan ianya menepati sasaran

16.Saya paling meluat apabila :org mengada-ngada tak bertempat, cakap x supe bikin, tgk rambut sendiri bila tetiba jer jadik “bad hair day”!

17.Pesta/Parti adalah :keseronokan yg sementara. Harus berwaspada.

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :CJ 7! Cutenye Ya Allah!. Leh x aku bela 1?

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :masa remaja 15-19. tapi masa tuh aku habiskan ngan study. huhuhuhu

20.Hari ini :permulaan baik utk melengkap hari semalam..

21.Malam ini saya akan :mengenang semua dosa yg dah dibuat harini & kalaula aku mati…

22.Esok pula saya akan :bangun ngan hepi sebab nak mulakan yg baru

23.Saya betul2 inginkan : kesempurnaan dlm hidup

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
alhamdulilah, wajahku tak berubah.

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan : pusat beli belah. Window shopping & tengok telatah org

26.Makanan Barat atau Jepun :Barat kot. Jepun bleh jugak

27.Bilik yang terang atau gelap :gelap. Senang aku nak tidok

28.Makanan segera adalah :sng nak makan n sng nak masak

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?bye..

Sapa aku nak tag:?
1)My Life would stuck without you
2)Salcomey
3)Faizal@PeJaY
4)AminSahari
5)Syanadya

Indera:-) Jawap ek..ngeh..ngeh

TAG DARI SAYA!

Korang pena ingat mase skola dulu? Hah, N3 ni khas aku wat tag pasal skolah dan pengalamannya:-
Sekolah mana lagi besh? Rendah ke menengah?
Skola rendah.

Apakah makanan kat kantin sekolah yg korg x boleh lupa?
Mee goreng makcik ngan keropok lekor seposen satu. Zaman skang ni mana nak dapat makanan sposen 1?

Subjek yg korang suka dan benci. Kenapa ek?
Subjek yg aku suka Math. Tapi aku selaloo careless. Yang benci Sejarah. Xsuka baca sangat. Huhuhu…

Denda paling teruk korang penah kena, sebab apa?
Ada 2 yg paling aku ingat,
1)Aku kena lempang ngn cikgu Math aku sebab budak len x mengaku buat bising!. Mangkok betol. Xpasal2 birat pipi kan!. Muhahaha.
2) Satu kelas aku x siap keje add math, so cikgu aku denda suh wat kerja kat dataran jam 11 pagi. Panas woo..

Pilih 1 hari yg paling bosan dalam sekolah. Kenapa?
Hari Isnin sbb ada perhimpunan. Mencik!!!

Cikgu fevret korang? Kenapa?
Cikgu Biologi aku. Dia besh gila!

Barang yg korg tak pena tinggal masa g skola selain buku,pencil case, etc.
Sikat rambut. Nak smart sentiasee. Ehehehe..

Perasaan korang masa nak tunjukkan report card kat parents?
Takot jugak weh. Ada sekali tuh aku fail 2 subjek. Masa tu tingkatan 2. Takot gila nak tunjuk report card kat bapak aku. Last2 dia tau, dia kata “takperlah, pasni cuba lagi”, fuh naseb baik lorh!!!

Pernah rasa jeles bila member dapat markah tinggi?. Apa yg korang buat?
Penah!. Aku balas dendam. Senang jer. Aku lawan balik masa test yang lain. Nak2 kalu budak tu jenis kerek gila!.

Jawatan paling beso korang penah pegang?
Librarian. Aku suka lepak dalam library.

Rindu tak nak balik skola semula?
Rindu la. Nak pakai baju putih ngan suar hijau tuh. Tapi xya g blaja la. Muhahahaha

So korang2 kat bawah ni, sila jawab tag aku ni k. Aku akan tuntut tag aku yg tak dijawab. Muhahahaha.

1)Miss Kedondong
2)Mr. Shari
3)Wana sweet
4)Fikri M Fauzi
5)Rizz
6)Suffyan Razzaq
7)Unpredictable Asrar
8)Hasra Razali
9)Orange itu Jingga
10)Shamimi

Indera:-)Jawap, jangan tak jawap~!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR