Tuesday, April 14, 2009

WHY I'M SO DESPERATE?

Skali lagi N3 gempak dari aku. Tagline ni selalu korang nampak kat muka depan tabloid cap ayam kan? ehehehe. Kenapa aku terdesak ek??. K la, kalau korang view sidebar sebelah kanan aku tuh,ada aku tulis pasal i'm addicted to DESPERATE HOUSEWIVES. So N3 kali ni nak citer siket pasal kenapa aku jadik gila tersuka ngan citer ni sebab ramai member aku still tak faham why i'm really adore this show. Maybe ada yg kata citer ni sesuai utk pompuan jer (people who interprete dis in one dimension only) coz banyak girly thing dalam citernye. Mang aku admit citer ni banyak citer pasal dunia pompuan, but if u really look closer behind the doors of DH, citer ni banyak mengangkat small2 problems in our life that might turn nice people become soooo fuc***g ugly. 5 reasons kenapa aku suka DH:-

1) Konsep Dark Comedy in the storyline. Konsep ni mungkin sesetengah tak tau, tapi dark comedy antara genre yg besh juga utk ditonton. Kat Mesia(Malaysia) blom ada lagi citer yg explore konsep macam ni.

2) Pompuan2 yg duduk kat Wisteria Lane (tempat tinggal dlm DH) ni sgatla nasty. Walaupun mereka ni naluri pompuan, dont be shocked because everyone has a little secrets & can turn very develish!

3)The dialog in this show is freaking owesome!. Sangat menghiburkan, sarkastik, lucu & kdg aku tergelak cam org gila!
4)Creator of DH explores so many small things from dis show (macam sorg ibu yg cuba melindungi anaknya dari ditangkap polis) yg menjadikan DH sgt dekat dihati viewers.
5)Ouh citer ni very delicious coz sumer org ada skandal & suka fooling around. Every season comes with shocking moment. hahahaha
Kat US, citer ni dah masuk episode 19 (episod kematian Edie Btitt) dan tinggal 5 episode saja lagi untuk abess. DH will be view on APRIL 19 nanti (sgt strategic in terms of marketing!) So kat bawah ni ada starter kit utk korang yang baru nak follow @ saja nak tengok. ehehehe...

video

Indera:-) Dalam hidup kita pon ada rahsia kan?. Everyone has a little dirty laundry! muhahahaha

10 comments:

s a r a said...

emm...
sy de tengok gak cite ni...
my sis punye pengaroh ar...
tapi xikot sgt ar...
hoho
nanti buleh ar cite kat sy ekkk??
ngeeee~

rizz said...

memula rizz x follow cte ni.tp start last season kot last year rizz folow.lawak gle kdg2 cte ni n penuh emosi kann

Indera said...

sara--)boleh ajer.xda hal

rizz--)rizz pon ikot citer ni?
wah sukenyer ada yg sekepala. mang citer ni gila.hahaha

kabussenja said...

indera sy pun obses nonton DH ni setiap selasa kul 10.30@8tv, mule2 terjebak tgk DH ni kat STAR MOVIE tayangkan 'MARATHON Desperate Housewvs' iaitu tayangan tanpa henti season 1-3, pastu terus follow sampi la ni... best!Edie mati? alamak makin dramatik citer ni... so cmne hsband die yg psikology?? apapun tggu malm ni...

Mr.shari said...

eyh2
aku lom tgok agi citer ni
nak tyr tgok gak la
klo ko ckp dh best
sure best kn??
haha

Indera said...

kabussenja--)a'a edie britt aka edie williams mati sebab terlanggar tiang elektrik.

mrshari--)leh tengok tapi ko kena tgk dr season 1 la doe. ehehehe. bukan pe takut tak faham

MrYusSmile said...

yo broo..wa x layan..sbb bila tgk cite ni.aku secara otomatik jd desperate..hehehe..salam singgah

Indera said...

MrYusSmile--)ya..ya..2 sebab la aku suka tengok. Leh jadi terdesak doe!.hahahaha;-)

trimas

Miss YASMIN said...

sangat ske tgk!!
cte mcm penuh misteri je
huhuh

Indera said...

missYasmin--)ya ya.ada geng!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR