Friday, April 17, 2009

APA YANG LAKU?

N3 kali ni bunyik cam org jual ikan kat pasar plak. Sebenarnya waktu N3 ni ditulis, aku baru nak masuk tidur (sekitar jam 9.30 mlm) dan akan bangun semula jam 2 pagi nanti untuk study. Tetiba jer idea nak post n3 ni berkelip2 cam mentol dalam otak aku. Ehehehe. I bet, kalu aku tanya separuh dari followers aku yg masih study, mesti mengaku sekarang ni musim study week @ tunggu masa nak final jer. Betol tak?. So penah tak korang mengamalkan petua besh sepanjang musim “penyeksaan” ni untuk study sampai pagi?. Mesti ada kan?. Dan kat kedai2 runcit pulak, korang mesti perasan barang2 yg tersenarai kat bawah ni akan naik laku dengan mendadaknya:-

1) Stationery. Tak kira la pen ke, pensil picit2 ke, pemadam, pembaris, highlighter, liquid paper, foolscape paper, notepad2 comel utk dijadikan “belaan” di waktu exam (eleh, ingat aku tak tau ker?) sambil gelak jahat.

2) Taukeh kedai potostat. Time ni la ramai students akan pinjam meminjam nota (especially guys. Ahem..girls pon ada, ok) member2 utk difotokopi. Selain tuh, past year exam paper pon akan difotostat jugak.

3) Minuman penambah tenaga. Tak kira Alicafe, Pearl Kacip Fatimah, Milo, Nescafe, RedBull @ 100 Plus yg tetiba jadik minuman fevret para students. (tetiba teringat n3 Mr Shari. Hahahahaha)

4) Panadol dan suku sakatnya. Hahahaha. Ni mang aku nak tergelak beso sebab bekalan ubat masa ni akan tetiba je habis stok, bila musim exam. Tak kira Extend, Active Fast, Pil KK, Koyok Cap Kaki 3, Minyak Angin Cap Kapak maupon Vicks akan menjadi rebutan para students. Tak caye???. Masuk dewan exam nanti, siap sedia la dengan haruman2 minyak2 ni yerk!..

5) Yg no 5 ni pon ada jugak kan?. Tapi x jual kat kedai la!. Khidmat member yg pandai urut mengurut. LOL. Biasala, kuat sangat study sampai lenguh2 urat & sendi. Biasanya, member yg pandai urut ni akan urut bhagian yg lenguh2 & part paling besh bila kuar angin!. Burpppp….!!! Muhahahahaha..

Setakat ni, aku jumpa 5 je la. Korang ada nak tambah?.ehehehe..



Indera:-) Badan aku rasa cam nak demam. Dandan nak sakit time nih! Hahahahaha

8 comments:

rizz said...

kemaennn bwk toyol g exam hahahahh

PoOhEm0 said...

hehehe...
kalu benda2 xdak
sure xleh nk stdy pya..
huhu
itulah kehidupan student....
nnti dh kerja windu kot..

s a r a said...

yg fotostat notes tuh sy tuju ar..
mggu dpan tuh nk xm, mggu tu gak ar baru sibok cr notes..
huhu
don try dis at home!
n0non0
ngeee~

NUke_Rude said...

yang no.5 tuh.

laku eh?

hahahhaa.. tak tau pulak aku. huhu.

pa'din said...

wehhh
ade lg yg hebat...
kalo korg perasan la...
ttibe je member jd org lain,,,mksud d sini die akan hilang ttibe dan mncul dgn ttiba....
haaa....ke mane diorg pegi???
kdg2 jd musykil jgak...
tngh2 mlm buta pun bleh mracau kdg2...

Sly Nolan said...

**off topic**

sile jawab tagg anda

Indera said...

rizz--)ehehhehe.rizz musti pena buat neyh!.hahahaha

poohemo--)mang pon.kita akan rindu woo zaman2 blajo nih.lagi2 kalu da keje nnt!.ehehehe

sara--)cik sara musti xpert nih!hahaha.nak try lorh!

nuke--)laku doe. ko x pena try ker?angin nyer kalah org yg keje buruh kasar!hahahahaha

pa'din--)hilang tetiba,muncul tetiba?.ada mgic ker?ehehehe

slynolan--)motip tagged?. kamu berhutang tag ngan aku.muhahahaha

Fiza said...

haha,setuju sgt...for me esp highlighter la....time2 nk exm brla nak highlight buku..nk wat notes mmg x smpt la..dok usung buku tebal gile bwk gi exm..haha

namun...bdk2 uia dh terlepas dr musim study week ni..kami ngah holiday..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR