Friday, April 03, 2009

TIRU PART 2

N3 ni ada sikit2 kena ngan post SETENGAH DAN TIRU kelmarin. Idea tetiba jer datang masa time aku syok2 study,(slaloo jadik camni!) so aku bukak lappy and wat draf utk post kali ni. So aku nak tanya korang, pena tak rasa korang tiru @ ditiru masa test. (bukan final exam ar). Jangan tipoo tau! Apa perasaan korang?. Takot? Happy? onion head

Kalu aku, aku mang cuak cket samada nak bg member tiru @ tiru orang. So kisah ni terjadi pagi semalam, masa aku ambil test lab. Test ni adalah pair lab test (2 org, 1 group) Soalan agak memeningkan kepala sebab:-)

1)Subjek ni mang susa siket. Fakulti aku mengada-ngada nak ambik!. Ambitous giler!
2)Kitorg summer xda basic @ fundamentals on this particular subject, so terpaksalah study bagai nak rak, from the scratch walopon tak suker!
3)Kebanyakan kitorg tak suka subjek ni! Menyampeh!! onion head
So, during test, adala sorg makcik mana ntah datang nak print kerja dia. (lab kami disediakan jugak perkhidmatan self-printing, dimana print tuh hanya selang dua meja dari belakang aku). So masa2 test tuh, member belakang aku ngan partner dia tanya dalam suara bisik2 takot.

..’Weh, soklan satu ko dapat camner?’

Aku buat2 x dengar. Dia tanya lagi. Kali ni, dia up sikit volume.
Aku x leh dah nak pura2 yang aku tak dengar then aku berpaling sambil memandang member aku tuh dengan muka tak berperasaan.
Blom sempat member aku bukak mulot, makcik tuh pon sound baek punya!

“Eh you all kan ada test!”, dengan muka serius Siti Tanjong Perak.
Aku pnyala bengang, terus pusing balik.

Aiyoyo, wat maloo muka jer. Muhahahaha
Padahal kan, ramai lagi bincang senyap2. Makcik tu jer bikin gempak.

So moral of the story, jangan tiru & memberi tiru semasa test. Hehehehe.onion head

Indera:- Makcik tu kuar 15 minit awal sblom test aku abes, so aku pass instruction guide yg aku scetch atas kertas kat member aku tuh. Kesian lak! Ehehehehe..

8 comments:

shamimi said...

Hoho...
Gua selalu jew jd mcm tu...
Tp nk bt cmne...
Member2 kn tlg jgk...

orange.itu.jingga. said...

hahaha....tpu kalo x penah kna...
slalu je..x nk gtau rse berslh
nanti...kwn2 kot..huu

cik kedondong said...

itu la..len kali cari port baek sket
cam ak..sume nye ade atas kertas formula..jd xyah la susah2.
hahaha

btw,
makcik tu is my ex-lecturer
and i like her very much

Indera said...

shamimi--)mang pon. member kena tolog jugak.

orange--)ye lah kan. kalu member tak tolong member sapa lagi dak?

cik kedondong--)ouh lecturer ko ker?aku tanya shahril dia kata, ntah makcik mana ntah.heheheh.
btw, she's nice. aku jumpa dia kat bilik pinjam lcd rite after aku aku nak pulang lcd.very sorry to her!

pijie said...

hahaha...mu x sterer bob lg ler dlm bab2 meniru ni.
cuba blajar drp dier...

Indera said...

pijie--)betol tuh!hehehe

Anonymous said...

yg meniru tu pijie ke??
or bob chumile??

cik kedondong said...

satu kelas meniru

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR