Saturday, December 29, 2012

Update Sabtu & Coret Coret 2012

# 1 
Jarang aku update hari Sabtu. Salah satu sebabnya aku guna internet dengan telefon maka memang tak sempatlah nak update blog. Sounds lame, but it happen! hoho. InsyaAllah 2013 aku lebih kerap update blog. (Banyak janji dah aku taburkan) hohoho

#2
2012 ajar aku banyak benda, especially soal hati dan perasaan. I'm not gonna talk about it here but aku harapkan 2013 memberi sesuatu yang baru dalam hidup. Pentingnya tak perlu cari, biar ia datang sendiri. It more natural I guess :)

#3
Alhamdulillah tahun 2012 berjaya juga meletakkan diri ini menjadi penulis untuk buku yang diterbitkan. Thanks to Mr Amir Muhammad for giving this opportunity to write at Fixi. Mac 2012 menyaksikan cerpen pertama aku diterbitkan dengan judulnya "Kopi Julia" dalam antologi Cerpen Kopi. Paling gembira bila Kopi Julia diterjemah dalam bentuk visual hasil arahan Tan Bee Thiam. Jujur. Itu momen paling seronok dalam hidup. Selepas Kopi, Antologi Bola pula menyusul sekitar November dengan aku menyumbangkan cerpen "Sesaat Ke Gawang". Alhamdulillah1. Ada yang suka. Ada tak suka. Biasalah, Adat kan. Yang penting cerita itu dibaca dan dinikmati. InsyaAllah sesuatu yang besar dalam karier penulisan yang aku ceburi ni. Well, tunggu sampai 31 Disember 2012. Pengumuman akan dibuat. Gitu!

#4
Sudah nak masuk 4 tahun dalam bidang pengajaran. May Allah ease everything :) Moga rezeki berkat.

#5
Terima kasih kepada pengunjung blog, Tukang komen, followers yang sudi singgah blog ni. Banyak shorties mahupun siri yang korang baca. Well yang terakhir "Gemersik" akan disambung mulai Januarri 2013. Aku tak cukup kuat untuk sambung cerita tu, sebab kesibukan. Bukan sebab lain pun. Hihi.

#6
Enjoying the last moments in 2012 before 2013 comes foward. Smile and keep living! :)

#7
Aku suka aktress Jessica Chastain. Watak-watak yang dibawa dalam filem selalunya beri impak.

10 comments:

shandye. said...

(guna suara kecil si Lily dlm Pitch Perfect)

"nak buku free."

So'od said...

menyokong shandye

ana said...

moga hari2 ko sentiasa bermakna n moga tahun baru lebih murah rezeki..

da lme x dtg sini..hehe

hanaahmad said...

Moga 2013 ada yang bermakna untuk awak. saya doakan. :)

iKhRam said...

seriusnya
memang meminati novel terbitan FIXI..

nnt saya try cari buku anda tu yer..

hope 2013 menjanjikan yg terbaik buat anda..

FaizalSulaiman said...

Shandye: ni lili orakuramara tu kew? Kui kui kui.

FaizalSulaiman said...

Sood: amboi. Berpakat ke apa ni?hoho

FaizalSulaiman said...

Ana: hihi takpe2. Aku pon bizi weh. Hihi. Tima kasih singgah okey :)

FaizalSulaiman said...

Hana Ahmad: samalah awak juga ye :)

FaizalSulaiman said...

Ikhram: foreal? Wahhh ni kena beli buku saya neh. #eh hihi. Terima kaseh yek!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR