Thursday, November 13, 2008

MAN VS WORK VS NATURE


Dalam bulan ni aku terpaksa menulis dalam kadar yang agak banyak jugak lah. Dah lama gila babas aku tak update blog nih. Ada gak member2 seBLOG yang bertanya, 'bile aku nak dapat blog ko?'. K la, aku buat la nih!!!. Letih gak ye tulis blog ni. Lebih2 dalam keadan yang tak ready camni. Aku saja je bubuh tajuk tu. Nak bagi sedap sikit walaupun tak da makna sangat. (ni lah penyakit orang kita. Buat gempak, isi??? tarak!). Well apa yang aku nak kongsi ni banyak sangat. Terutama bila musim banyak kerja dan assingment yang sentiasa tak berperasaan. So semester ni, selain dari pengalaman merusuh tak tentu hala kat tengah jalan, aku jugak berpeluang jalan2, makan angin (jalan2 je yang lebih, cam aku cakap tadi la, isi ada sejemput je!)Well pengalaman merusuh tu antara perkara terbest yang pernah aku buat. But, forget it lah. It just a thought kan?. So back to our business here. Selain pergi Tioman, menikmati flora fauna dan alam semulajadi yang tak terusik, aku juga berpeluang menjejaki Tanah Tinggi Cameron yang selama ni tak pernah aku jejaki. Sejuk jugaklah, terasa cam duduk overseas plak!..hehehe...Nature kat sana sangat2 preserveable and inniciative dari kerajaan memelihara alam sekeliling Cameron memang patut dipuji, dengan sistem biodiversiti between humans, animals and plants, Cameron Highlinds is a unique place whoever go threre for reducing stress.
Moral of the story, melanconglah ke dalam negara. Jimat duit, leh makan stroberry free and minum teh fresh lagi!. Apa yang aku ingat sampai sekarang ialah ice cream malaysia perasa stroberry yang aku beli masa kat sana. Tak silap RM 1 kot, but the taste...Tuhan je tau betsnyerrr..

Tutup citer Cameron so bukak citer projek beso kelas aku semester ini. Jeng..jeng..jeng...present to you...Advaaance Foooodddddddsssss.......Hahahaha...


Group aku buat snek petai, so memula tu macam2 ragam orang kita ni. Biasalah...Petai!!!, busuklah, eh u takda benda lain ke nak buat?, hilang akal ke budak2 ni..., kira camtula komen sinis lagi sterotype yang dilemparkan kepada kami, grup berempat yang tabah dan sabar (Ceh waahhh).


1ST time deal ngan petai ni lagilah haru. Baunya yang harum semerbak tu memang buat orang baik (umpama si pembaca blog) menyeranah tak tentu pasal-camtula ironinya. But at the end of the day, berkat kesabaran ahli grup aku, Mini, Ida ngan Imah, produk yang kami gelar Pepolicious tu berjaya disantap oleh segenap rakyat jelata..huhuhuhu...eksperimenku berjaya!!!! dan rakyatku gembira. ha..ha..ha..ha..(gelak cam Shin Chan)

1 comment:

cik kedondong said...

ak ketagih seyh nk makan kopok petai
buat la lagi
[sambel keli-kelip mate]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR