Monday, January 19, 2009

FIRST AND FOREMOST


Salam hormat kepada pembaca sekalian. Macamana dengan cuti yang korang semua tempuhi?. Hopefully semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah, aku diberi kesempatan menulis lagi di ruangan aku yang besonye adalah sekangkang kera!. Hehehehe…so harini aku nak berkongsi pengalaman aku sepanjang cuti yang berlalu. Dan aku mention bahawa perkara ini adalah perkara seumur hidup yang aku lakuakan. Pada 30 November yang lalu, aku telahpun berjaya melaksanakan satu misi khas (hehehe) untuk menjadi pengapit pengantin lelaki. Sebenarnya aku jadi pengapit bidan terjun je. Aku tak jangka yang mak aku akan pilih aku jadi pengapit adik lelaki dia;- pakcik aku yang kejenye polis. Citenye macam ni, aku sampai kampong kat Batu Pahat, Johor 2 hari sebelum majlis bermula. Nervous gila masa tu seolah2, aku pulak yang nak kawin!hahahaha.
Sebenarnya post ni aku nak send lama dulu tapi tak sempat coz sibuk gila dengan semester baru yang dah kurang lebih tiga minggu berlalu. Setakat ni aku boleh catch up la apa yang lecturer ajar. So back to our business, pasal aku kena jadik bidan terjun hari tu. Kalu korang nak tahu, abis kawan aku hantar mesej termasuk Rosmini dengan Piji. Huhuhu…takut gila aku dibuatnya, tapi at the end, senang rupanya nak jadi pengapit. Ala..ala maid of honour gitu.huhuhu..
So majlis yang memakan masa lubih kurang tiga jam tu, taklah terasa lama sangat. Sekejap je rupanya, tapi terbakar jugaklah aku kena terik panas matahari. Yelah, pakai baju melayu siap bersampin lagi. Dahlah aku ni kuat berpeluh!.
Sepanjang aku aku kat kampong aku, Parit Sulong, Batu Pahat, aku sempatlah melawat beberapa tempat bersejarah kat sana termasuk Parit Sulong Memorial, temapt dedikasi orang British terhadap perjuangan orang Parit Sulong menentang penjajah. Tapi, agak menyedihkan temapat seperti tugu itu tidak dipelihara elok. Kelihatan beberapa cebisan sampah sarap memenuhi kawasan taman permainan berdekatan. Apapun, aku harap MPBP, dapat menyediakan beberapa inisiatif untuk memelihara kawasan itu dari ditelan zaman.
Next post, aku akan bercerita tentang Trilogi Pembalsan Dendam…hahahaha…
Selamat tahun baru 2009!!!


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR