Thursday, August 14, 2014

Enam Tahun Sudah




Pejam celik pejam celik dah 6 tahun umur blog aku ni, genap semalam.

So I guess, my little kid dah nak pi sekolah.

Be a good boy, sayang. Baba always loves you. (berangan)

Dalam enam tahun ni, aku boleh rumuskan:

1.       Di awal pembabitan, aku memang rajin. Diakui. Singgah blog sana. Singgah blog sini. Tujuan nak dapat follower. 

2.       Taip entry hari-hari. Terutama pada tahun 2010. Bapak rajin aku nih.

3.       Dan kerana blog juga, aku mengasah bakat menulis. (Sebab aku percaya yang jalan cerita tulisan aku masih belum mampu diterbitkan dalam rumah penerbitan arus perdana). Novel Sumbat dan Cerpen Faizal Sulaiman terhasil gara-gara blog ini juga. 

4.       6 tahun blogging dengan 1 interview suratkhabar arus perdana. Sungguh. Itu sudah cukup menyeronokkan.

5.       Dan dalam tahun ke enam ni, mood berblogging merudum jatuh. Banyak faktor. Faktor paling kuat tentulah smartphone.

PS1: Thank you for keep reading and commenting my post. Love yall! 

PS2: Tertanya jugak beberapa blogger yang aku follow dulu, sekarang senyap, mungkin busy dengan kehidupan masing-masing macam Cik Wana, Mr Ashaari, Ikmal Alif Jamaludin, Mya..gosh ramai k.

5 comments:

'AQILAH said...

Blogger ni ingat tak Faizal?

Faizal Sulaiman said...

'AQILAH ---> ofkosla kita ingat! haha

mana sekarang?

shandye. said...

dah masuk tadika lah dia... hamoi hamoih hamoihhh....

NusrahYahya said...

Faizal...

Lamanya akk tak menjengah ke sini..blog sendiri pun dah usang...keep on writng faizal..bakat menulis faizal dah terserlah..insyaALLAH ada rezeki nanti masuklah ke arus perdana.. :D

'AQILAH said...

Hehe ingat dah lupa :D
Masih di Johor..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR