Monday, March 11, 2013

Update! Dan Perkara Ghaib

 
Salam.

Terlalu lama tak update.

Maafkan aku ye. Banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk gila kerja kena settle down. Nak update pakai phone rasa phone tak mesra pulak. Slow line pulak tu. Hampeh.

Harini nak kongsi tentang perkara ghaib. Ghaib disini bermaksud melibatkan jin dan syaitan.

Sebagai muslimin, kita kena percaya wujudnya makhluk ni. In fact, mereka lebih ramai daripada kita.

Tujuan mereka ni satu. Sesatkan umat manusia. Maka, bermacam-macam cara mereka lakukan untuk ganggu gugat keturunan Nabi Adam ni.

Untuk mengelak diganggu, beberapa potong ayat Al-Quran telah dijadikan Ayat Ruqyah dengan tujuan sebagai perlindungan dari diganggu makhluk sebegini. Ayat Ruqyah mengandungi ayat-ayat dipetik dari;

1 Al-Fatihah 1 Seluruhnya
2 Al-Baqarah 1 1-5
3 Al-Baqarah 1 102
4 Al-Baqarah 2 163-164
5 Al-Baqarah (Ayatul Kursi) 3 255
6 Al-Baqarah 3 285-286
7 Ali-Imran 3 18-19
8 Al-’Araf 8 54-56
9 Al-’Araf 9 117-122
10 Yunus 11 81-82
11 Toha 16 69
12 Al-Mukminun 18 115-118
13 As-Soffaat 23 1-10
14 Al-Ahqaaf 26 29-32
15 Ar-Rahman 27 33-36
16 Al-Hasyr 28 21-24
17 Al-Jin 29 1-9
18 Al-Ikhlas 30 Seluruhnya
19 Al-Falaq 30 Seluruhnya
20 An-Naas 30 Seluruhnya

Digalakkan memasang ayat ini ketika berpindah di rumah baru, perlindungan dari gangguan sihir, mengerat hubungan kekeluargaan dan perlindungan diri sendiri. Amalkan ayat ni diwaktu pagi, maghrib dan waktu sebelum tidur.  InsyaAllah.


***



1. Antologi ke 3 aku, KLCC akan keluar tak lama lagi. Sama seperti Kopi dan Bola, KLCC memperkenalkan 19 penulis dengan cetakan terhad sama seperti yang terdahulu. Jadi rugi gila tak memilikinya okeh!


8 comments:

hanaahmad said...

woah. kena dapatkan KLCC tu!

FaizalSulaiman said...

hanaahmad---> hehehe sure. wajib kena dapatkan!

Noor Nazreena said...

In shaa Allah ... Akan pasti kubelikan koleksi cerpen KLCC nie

W. Hidney said...

kalau kena kacau dengan hantu counter-strike acener? banyak ni kat office. hari2 cakap pasal benda yg sama.

kalau simbah dengan air yassin atau azan kat telinga diorang rasanya mujarab tak?

yg benar,
daku yg tertindas

FaizalSulaiman said...

Noor Nazreena---> yeay! banyak penulis femes menulis sini :D

FaizalSulaiman said...

W. Hidney---> kalau saya, terus counter strike balik. peranggg. Takbirrr!! haha

ghost writer said...

lama tak ikut perkembangan penulisan buku. terlalu sibuk meyibukkan diri sendiri dengan kesibukan keje yang orang lain suh buat.

aku suka cover tuh. tapi takat suka cover tuh memang nak kena kutuk dengan situmurung. cover leh dikatakan menarik dan mampu menarik.

FaizalSulaiman said...

ghost writer---> kena tengok dan baca isinya, hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR