Monday, June 24, 2013

Runsing

Runsing.

Satu perkataan yang korang sendiri boleh tafsir macam mana. Ibaratnya, mandi tak basah, tidur tak lena, makan tak kenyang. 

Metafora ini melambang betapa kita tak sedap hati. (tak cukup garing gorengnya ; sebabtu tak sedap. Ok. Hambar)

Selalunya kerunsingan membawa kita menjadi sedikit pasif, dengan raut muka bermasalah & tidak tenang bila melaksanakan tugas. Akibatnya, kita murung sebab masalah belum settle. Kalau mak bapak runsing pasal anak, aku yang belum kahwin ni runsing pasal masalah kereta.

I have never ramblings about my car here tapi sebab aku sayang gila, akhirnya terluah gak. Hoho

Jujur aku runsing sangat sebab sekarang bengkel tengah cari punca rosaknya kereta aku tu. Semalam aku dah betulkan. Ganti spare part siap. Tak sampai sehari, jadi balik. Masalah sama pulak tu.

Adatla kan kereta nak manja dengan tuan. Dia pun nakkan perhatian. Magically, it exactly know bila tuannya berduit atau tak gitu. Mengada? I dont think so. Setiap kali aku bawak kereta, I feel connected to it. Sorts. Dia dengar kot aku melalak takpun maki  hamun other drivers yang tak berhemah.

Now aku rasa kosong sikit. Nampak tak ada sense of belonging kat situ? Maka, aku dah sayang Waja aku tu macam anak sendiri. Fak! Crazy? I think all people did that, what? Moreover, aku 'patah kaki' la nak kemana-mana' pasnih. Gi kerja pun kena tumpang orang for couple of days. Demmit!

I dislikes tumpang orang sebenarnya sebab macam menyusahkan orang pulak.  

But again, nothing perfect in this world, right? Orang pun boleh sakit. Kereta pun tau nak rosak.
Ini yang rosak semalam. Huhuhu

4 comments:

Kisah Si Dairy said...

lor...kesiannya..take it easy skit eh...jangan runsing2 sangat..

Faizal Sulaiman said...

Kisah Si Dairy---> thanks. alhamdulillah. ok dah kot. :D

NUke_Rude said...

runsing pada benda yang betul tu takpe.. jangan runsing tak tentu pasal... nanti kena anxiety disorder.. hahahah

Faizal Sulaiman said...

NukeRude---> hohoho ok itu mesti ko.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR