Tuesday, April 10, 2012

Review: Klip Bocor Filem Dukun (2007)

Lama gila tak update blog. Being busy lately dengan kerja-kerja pengeditan.

Well, masih ingatkah kalian dengan filem kontroversi yang digam dari ditayang, Dukun?

Filem itu sepatutnya dijadual ditayang sekitar 2007.

Filem arahan Dain Iskandar Said ini (sebelum Bunohan) mengisahkan tentang seorang pengamal ilmu hitam Batak bernama Diana Dahlan yang membunuh seorang tokoh politik (yang mahu kebal). Yeah. It does ring a bell rite? That's why filem ini dibanned dari ditayang.

Aku pernah membuat entry mengenai filem ini pada Ogos 2008.



Dan the other day masa duduk meggogle youtube, nah, klip 8:40 telah bocor ke internet! Kepalangnya gembira, walaupun tak tengok full length, Dukun dapat juga ditonton.

Dain macam biasa hebat.
Namron, Bront Palarae, Faizal Hussein dan Sofi Jikan juga terbaik.
Umie Aida? She deserves an award for her portrayal!

Nah. Lihatlah!


*Aku mengikuti filem ini menerusi penerbitan majalah Hype! dimana masa itu filem seram Chermin dan epik Queen of Langkasuka turut di-review.

5 comments:

NY said...

hish nak tau endingnya! tp ngeri kot masa laki tu potong kaki..yaakk!

ghost writer said...

esok-esok nanti filem nih akan diluluskan gak, jangan risau.

FaizalSulaiman said...

NY ---> kena keluarkan dalam bentuk limited edition kot, kak.hehehehe

FaizalSulaiman said...

ghost writer ---> hahahahaha aku rasalah kan. mesti punyalah..

ஜ miss klanika ஜ said...

tau pasal citer nie. citer yg best nak dibanned. yg tak berkualiti tayang sgt. eheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR