Thursday, July 19, 2012

Promo: Hujung Ramadan

Lama tak menulis dan lama tak update blog. Maaf. Kesibukan melanda. hehe

InsyaAllah Ramadan bakal menjelma Sabtu ni. Alhamdulillah, masih diberi peluang menyambut Ramadan! Alhamdulillah!!

Terus kepada point utama. Sebenarnya nak promo siri baru untuk Ramadan kali ni. Sebelum ni tak pernah menulis short stories untuk bulan puasa jadi, aku cuba-cuba untuk tahun ni. Siri ni akan disiarkan bermula esok, jam 6 pagi setiap Jumaat dan Sabtu sepanjang Ramadan. Jangan risau. Episod hanya ada 10 dan InsyaAllah dijangka tamat pada 18 Ogos 2012.

#Lama tak update menjadikan struktur ayat sungguh hodoh dan terabur#

***

Kematian ibu dan bapa meletakkan Juraimi di bawah jagaan ibu dan bapa saudaranya, Rosnah dan Kamal. Ini puasa pertama tanpa ibu dan ayah. Kesedihan masih menyelubungi tapi hidup tetap diteruskan. Kepulangan kakak sepupu, Manis menggembirakan Juraimi. Apatahlagi mendapat kawan juga jirannya yang senasib bernama, Laila. Tetapi Ramadan yang mula nak dinikmati seakan pudar bila tompok hitam Rosnah mula kelihatan. Kamal pula seperti menyembunyikan sesuatu dan Manis cuba menutup aib keluarganya. Adakah Laila boleh dipercaya? Masih adakah sinar untuknya pada hujung Ramadan nanti?

4 comments:

Nazz@Purple said...

Salam faizal,

naz pun lame tak jenguk sini..dh bertukar wajah rupanya..

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple ---> uit nazz. tima kasih singgah ye. ubah sikit2.hehehe

ana said...

da lama xbaca tulisan kau..hehe

jgn siarkan siri ini masa tengah terawih plak..nanti tak sempat aku nonton nya..hehek

FaizalSulaiman said...

ana---> bermula esok pagi jam 6am :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR