Monday, July 02, 2012

Sudahkah Tercapai?


Bapak lama aku tak update blog.
*bajet bizi sangatlah kan*

Adalah kerja sikit-sikit selain idea spontan yang bakal merubah diri sendiri ke arah yang –aku-sendiri-pun-tak-percaya-sebenarnya-

Bulan baru dah datang. Bulan lama dah ditinggalkan.

Diam tak diam, dah masuk bulan Julai. Tak lama lagi dah puasa!

Ada apa dengan Julai sebenarnya?

Julai ni bagi aku adalah penanda hampir separuh tahun 2012 telah kita tinggalkan.
Dari separuh tahun itu, berapa banyak azam kita dah tercapai? Berapa banyak misi kita dah accomplished? Cuba kau kira.

Biasalah. Dalam hidup, kita kena ada sasaran. Work hard to accomplish the mission, kalau bolehlah. Tak boleh takpa. Always have time to try again and again. Jangan give up walaupun telah sekali dua kau mencuba untuk capai matlamat itu. Kadang-kadang Tuhan tak nak bagi kita masa sekarang, diganjarkan pulak kita dengan benda lebih best pada waktu yang lain.Tak gitu?

Hidup tak boleh lemah dan hanya serah bulat-bulat pada Takdir. Usaha kemudian tawakkal dan serahlah pada Takdir. Itu lebih baik.

Azam aku dah tercapai belum separuh 2012 ni? Aku boleh kata, Alhamdulillah.

4 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhh bagus dh tercapai laa ek azam tu ek..

NY said...

emm macam ada berita baik je? :)

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)---> hehe sikit je pojie. pojie makin sukses skunk tengok? :)

FaizalSulaiman said...

NY ---> InsyaAllah kak. Nanti saya kongsikan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR