Tuesday, May 15, 2012

Desperate Housewives: Kucupan Terakhir


Aku tahu ramai lelaki tak tonton dramedy ni, but I don’t really give a damn about that as this series had improve my speaking skills a lot!

Aku bercakap tentang siri Desperate Housewives yang sudah menamatkan siarannya pada semalam, menjadikan ia 180 episod. It ends with classy and dignity!

Macam mana aku ikut terjebak dengan siri ini? Ia bermula begini.

Siri ini ditayangkan di Channel 5, Singapura setiap Isnin 10 malam. Aku tak follow sebab entah apa-apa entah ceritanya. Ia bermula setahun selepas tu, lepas aku beli sendiri DVD complete season 1 dan 2. (Ada sale DVD murah kat Prangin Mall, Penang. Jadi aku ambil kesempatan itu)

And after that, kegilaan aku terhadap 4 surirumah terdesak ini makin bercambah. Susan yang adorable tapi clumsy, Lynette yang bijak, Bree yang reti serba serbi kerja rumah dan Gaby yang seductive dan seksi. Mary Alice sebagai narrator yang dah mati sebab bunuh diri.

Housewife fevret tentulah Bree!!

Terlalu banyak momen2 dalam Desperate Housewives yang aku ingat macam kematian epic Edie Brit yang terlanggar tiang letrik lalu electrocuted dan kematian Mike Delfino yang ditembak.

Wisteria Lane; U gonna be missed!
Kudos Marc Cherry. Harap pasni tolonglah wat movie macam Sex in the City tu yah!
2004-2012: Remarkable Year

Sedikit scene-scene dari episod 23: Finishing the Hat


Susan moved out from the lane whereby she's been watched by ghost of Wisteria Lane (individu yang pernah wujud dan dimatikan dalam siri ini)


Them comes out new neighbor, buying Susan's place. Her name is Jennifer
She's caring a box



As she open the box


Something in the box terrified her.



And keep it as a dark secret of her own

***

END

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR