Sunday, October 25, 2009

DANG..DANG..DUT

Sapa nak baca n3 ni dalam keadaan tunggeng2 gelakkan aku, silakan la yer.

Akhir2 ni aku slalu letak status "layan dangdut" dlm ym ku. Seyesh aku tak memain okay!. Aku memang sungguh layan dangdut ni tau.hahaha. Cuma aku tak la gelek2, walau teringin nak wat belly dancing kan?ohoiiii!!!
Ye ar ku da bosan ngan lagu RnB n urban2 ni. Sekali sekala nak ubah selera gak.

Dari aku tak tau satu2 lagu tuh, jadi tau weh!.Makan gelak gak la kawan2 sebab aku layan dangdut. Bak kata diorang "Ko gila apa?!!!". Ye aku gila. Aku gila kat Amelina. Gila kat sore dia yang "asyik..asyik..asyik nya bercinta!" ngn lagu satu lagi tuh yang ada "ah..ah..ah"

Perg Lipstic merahnye Mak Ngah!


Setau aku dulu, muzik dangdut ni dipandang sbg kelas bawahan. Ntah kelas keberapa aku tatau la. Tapi yang pasti bukan kelas 1 Merah atau kelas 1 Cemerlang okay.

"Dangdut?Kampung nyeee", camtula lame nyer alasan pendengar2 dulu. Sebab tu Mas Idayu ye ye oo mempertahankan hak dangdut utk dikeudarakan di radio, walaupon ada sekali sebuah radio swasta merejeck permintaan beliau. Gila gigih!!!

Yang paling aku igt ialah Amelina (Alin). Walaupon dia takla bergelek hardcore cam nak patah pinggang seperti Inul Gerudi tu, performance Amelina agak sopan dan berjaya menjual album dengan baik. Leh idop si Alin ngan dangdut. Lepas Alin, kuarla dari sarang artis2 cam Sheeda-Angkat Kain..eh silap2 "Angkat Kaki", Haiza (Dag Dig Dug), Haida (tak igt tajuk lagu kakak ni, tapi dia siap pengsan okkkayy masa Juara Lagu semasa lagu dia menang etnik kreatif. Motip sgt!) & Mas Idayu si ratu gelek 360 darjah.

See, banyak kan artis dangdut dolu2?!. Tu belom sebut yang tak berapa nak top. Yang tak ble blah tu ada gak artis yang tak pernah berdangdut, alih2 je leh berdangdut. Nak wat camne kan.. Dah kehendak market masa tu. So depa kena ikot. Sib baik Amy Search ngan Awie leh bertahan weii. Aku takle bayang dua rokcers ni bergelek dangdut doh!!!. Kalah M Daud Kilau tu!!!

Bila sebut Amelina je, automatik orang akan ingat dangdut n skendel dia ngan Iwan.opsss. Dah2 citer lama. Lepas je Alin bersara, dangdut semakin slow n lesap dari industri muzik tempatan. Buktinya, dah takde da category Album Dangdut Terbaik dlm setiap penganjuran AIM. Da takde sapa nak buat kan?Nak wat camne?.

Ke korang, si pembaca budiman yang nak buat album dangdut?Boleh je.Da siap, korang post kat shoutmix aku, then kita reramai poco2 ngan lagu tu okkkeyy.hahahha

Indera:--)Melepas tekanan:-)

2 comments:

shamimi said...

Xpe bro sekali sekala lyn dangdut.
skrg tgh lyn school of rock.
yeah...yeah...

Indera said...

azman--)ye aku setuju.u know that b4 inul n her gerudi phenomena was popular, rhoma irama dah mencipta fenomena di US.huhu.dangkut kita lain sket la compare to Indos. thanks for droppin out, man!

Shamimi--)hehe.ko mang faham jiwa aku la bro.haha.school of rock- si jack black blakon tu ke?huhu.sumpah best!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR