Sunday, October 18, 2009

SINGLE ITU BEST!

Salam;

Baru ada masa nak menaip di dalam blog. Lucunya, dalam masa2 sesibuk ini pun aku masih memikirkan status single yang masih aku simpan skunk. Lumrah manusia, biasalah. Nak hidup berpasangan. Nak berteman. Ada tempat mengadu.


Tapi kan..., seronok juga kalau jadi single ni.
Nak tau kenapa?

1)Tak terikat ngan mana2 pihak.
2)Bebas berkawan ngan sesiapa saja.
3)Tak perlu menyusah diri memikirkan perasaan pihak ke dua yang perlu kita jaga.

Ketiga-tiga ni sekadar perspektif rambang aku sepanjang aku bergelar single. As life of a students growth, aku menghadapi pelbagai pengalaman manis yg tak perlu disekat oleh sesiapapon. Bagi mereka yang bercouple, perkara seperti merajuk, dating, gaduh2, dsb merupakan perkara yang manis dan menyeronokkan utk dilakukan. Macam rencah dalam masakan!

Ada juga yang takbole hidup single. Lepas putus cinta, berdesup tol dia cari ganti. Adatla kan?
Dah namanya manusia, sapa yang tanak berpasangan ? Tapi bagi aku...beragak la. Takkan cepat sangat kot?!

Tapi jujur aku katakan, menjadi single itu agak seronok. Takdela seronok gila. Tapi its quite fun!

But if you feel that u need some company that together share ur lovely moments, korang carila cepat2 okay!

Indera:--)Love is color blind!

7 comments:

I n n z said...

btl3 :)

CikYana(",) said...

tepat sekali
yana pun da single balik

Tunjuk Bintang said...

hati menggigit rasa
jiwa gundah gulana...

x semua rasa single tu baguskan. tapi boring doh kalau ko xder saper2, pulak tu aq ni jenis jauh dengan member2. huhuhuhu.. sepi

Indera said...

I n n z --)sokong2!

CikYana(",)--)i know bout that.sabar je okay.

Tunjuk Bintang --)Cari la weh.kat jb ramai tuh

shamimi said...

1)Tak terikat ngan mana2 pihak.
2)Bebas berkawan ngan sesiapa saja.
3)Tak perlu menyusah diri memikirkan perasaan pihak ke dua yang perlu kita jaga.

btul2, gua setuju.
xyah pening2 pale...

btw best gud luck to u bro. Nak exam dh kn.

Primadona69 said...

ken..
tp masih mengharap...
bdk yg ko kenal kat ym tu kan...
yg telah lama menghilangkan diri itu..
hahahahha

chocolatecake said...

betui ka pejai...bukan ka ko selalu merungut?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR