Thursday, October 08, 2009

SI PEMAKAN HATI

Entry ni takde makna nak memburukkan sesiapa. Lantak kau la kalau kau nak terasa.
Aku bukan tak bersyukur. Aku geram. Tak salah kan? Entry kali ni pelik skit sebab aku nak berkongsi satu perkara yg betol2 membuat marah aku menggelegak sampai ke otak.


Khamis, Oktober 8, 2009
Aku takde class, sehari suntuk harini. So, instead of berkulat duduk dlm bilik ngan ketiadaan internet connection, aku mengambil keputusan utk pergi ke fakulti kampus utama untuk wi-fi, mencari koleksi jurnal2 untuk thesis selain assignment yg memerlukan carian tambahan internet.

11.00 am
Internet connection pulih coverage nya. Bagusla..tak payah nak buang masa buat report yg tatau bila depa nak repair. Tapi biasala, ngan connection cam seekor sloth yg malas dan lembab, aku masih ngn keputusan utk ke kampus utama sbb wifi nya laju gilababeng. Smooth loading page selain cepat dan menjimatkan masa aku. Tambahan plak bleh mengurangkan masaku memaki hamun(disebabkan loading page internet di bilik yg lemau cam biskut meri yg terdedah di udara)

1.00 pm
Aku tunggu bus cam biasa ke main campus.Tak sampai 15 minit naik bus, bus tetiba meragam, betol2 bwah jambatan flyover di kampus baru aku tuh. OMK!!! *
Aku merungut lagi..tp dlm hatilah. Dah tau nak jalan jauh, kenape nak guna bus yg uzur?. Jimat kos, maybe…
30 minit menunggu, bus bleh bergerak semula.

2.45 pm
Tros ke sudut pelajar. Dah get ready utk download sumer jurnal dan koleksi past year paper dgn penuh bersemangat. Masalah lain plak timbul. Internet tak dapat penetrate!. Wireless connection nya dapat. Tapi takbleh masuk plak. Jujurnya aku bukan tak mahu guna wi-fi di kampus aku skunk, tapi sebilangan dari kami yang tercampak di kampus baru ni (mostly my coursemate) tidak boleh mengakses wi-fi dikampus baru, disebabkan status kami masih lagi students kampus lama. Report sudah dibuat, tapi langsung takde progress sampaila dah nak dekat akhir semester ni!.Sistem yg macam...

Hai..apala nasib. Serius..mood aku sangat geram sangat skunk. Dek kerana geram gak, aku nyaris2 tertinggal plug lappy aku selepas sejam aku try nak akses internet gagal.hoh!. Takpe..selagi aku leh sabar..sabar jelah. Nanti kang dikata, kita tak bersyukur. Tapi..adehhh korang fikirla sendri.

Indera:--)Kang taklama lagi kuar kat surat khabar. "Pelajar mati disebabkan makan hati".LOL!
*OMK--)Oh Mak Kau!

8 comments:

shamimi said...

Sabar jew la bro.
Dulu pn gua menghadapi masalh yg sm.
Last trs ddk luar.
Pki stream trs.

NUke_Rude said...

hm. same situation.
nak nasihat ko utk bsabar pun tak guna. hahaha.

tul tak? hahaha

rileks bro, okay!

Indera said...

shamimi --)dulu masa ku duduk rumah sewa, pakai WiMax.pastu bila dah kena duduk asrama, alahai..slow gila!.nak guna berokband pon sgt slow nak mamp!

Indera said...

NUke_Rude --)betol2.ko sgt faham nuke.hahahaha.

Tunjuk Bintang said...

ko makan je hati tu!!! hahahaha

Tunjuk Bintang said...

ko makan je hati tu!!! hahahaha

Prasert E.C. said...

Relaks ajer. Takleh buat apa.

Primadona69 said...

sy jugak si pemakan hati..
sedap sgt bl dapat makan hati masak cili ken...
hahahhaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR