Friday, August 07, 2009

PENCHURI, PERAMPOK DAN PENCHOPET

Hola2! Kali ni aku nak review buah tangan terbaru pengarah fevret aku, Kabir Bhatia, Setem. Seyesh filem ni merupakan 1 filem action-packed-comedy yg sangat berbaloi utk ditonton. Tudiah! Sekali lagi ya...BERBALOI! Nak tau kenapa?

1) Citer ni fast movementnya. Tak de langsung babak buang masa@slot bosan coz treatment ceritanya sangat pantas. Character well developed n suprisingly ada beberapa pelakon2 senior wat cameo dlm citer ni. (Seyesh aku terferanjat gilavavi ngan cameo Azwan Ali dlm filem ni!)

2) Lawak dlm citer ni sgt menggeletek dan bijak. Tidak nampak bodoh seperti sesetengah filem yg kita pon tau filem sapa.

3) Filem ni leh dikategorikan sbg filem berbilang bangsa. Sebab pe?. Sebab dlm filem ni ada kaum India, Cina, Inggeris dan Melayu sendri dan memainkan peranan memasing dgn baik ketika perjalanan catch and release setem tuh. Siap ada sekumpualn pendatang Indonesia lagi yer!.

4) Pelakon2 sume sgt in to the character. Paling best bila tgk Boss Lim ckp cina loghat Penang. Selain persembahan Bront Palarae yg nampak sgt2 psiko bagai!. Afdlin dan Rashidi plak cam biasa memang tak menghampakan!

5) Kesan efek yg sgt real. Congrats to team Nuorog yg berjaya membikin efek kelongsong peluru dan setem melayang-layang cam nampak real gila! Syabas..syabas!!



Overall, kalu sapa betol2 obvious, citer ni ada siket2 persamaan ngan Ocean 13 ngan National Treasure. Tapi dengan cara local kita lah. Endingnya btol2 twist dan quite impress me a lot. So buat produksi Tayangan Unggul especially Kabir Bhatia, congratulations!!. Tak sabar seh nak tunggu filem Ku Seru (lanjutan siri Kekasihku Seru)

Indera:--)Guys n Girls out there, spent2 la time tgk filem ni. Worth every penny!

13 comments:

pauhputik said...

aku nak tengok

klu sempat mgg depan nak g tengok

ada lagi kan???

aku minat gile ngan cite afdlin

shauki nie.

Indera said...

pauhputik --)insyaAllah ada lagi agaknya.seyesh bro..tak rugi la tgk!

epol said...

whoaa..best2 :p

Indera said...

epol--)memang best!

CikYana(",) said...

nk tgk gk
sedey la kt ganu xde panggung wyg
uwaaaaaaaaaaa

Zura said...

alaaaaaaa....smlm g tgk wayang...ruginye xtgk cite nie....

Kuwe said...

itu dari 6 bintang.ko mau bagi berapa?haih aku blum usya lagi

cik kedondong said...

hahahahha

Indera said...

CikYana(",)--)alala ciannya.g la merantau ke pahang ke?ehehehe

Indera said...

Zura --)seyesh rugi ko tak tgk.hehehe

Indera said...

Kuwe --)ouh dari 6 bintang ye?ak bagi 6 la.harusla full mark.hahaha.
thanks Kuwe for dropping by!

Indera said...

cik kedondong --)ehehehe

CikYana(",) said...

elelele merantau ke pahang
aritu de peluang..org 2 lak bizi
so xpela..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR