Wednesday, February 25, 2009

CINTA ‘SPARE’

Salam hormat kepada pembaca semua. Ekspresi Lelaki Memekak kembali membuat bising dengan post baru dan ucapan bebanyak terima kasih diucapkan oleh beberapa orang followers baru yang sudi datang menjenguk Seindah Dunia Kita ni. Thanx a lot with all ur opinions and comments yang sangat2 ikhlas tu. Respon post HAKIM MENGHAKIMI sangat2 la memberangsangkan. Trimas bebanyak!
Post kali ni yang aku ingin kupas adalah mengenai kisah cinta SPARE yang selalu menjadi racun dalam setiap perhubungan both guys and girls. Kisah pasang SPARE ni dah banyak version aku dengar dan akhirnya menyebabkan relationship BF-GF @ GF-BF tu putus macam tu jer. Sebenarnya kan, banyak factor yang menyumbang kepada belakunya cinta SPARE nih. Samada pihak pasangan U’all yang gatal@ orang ketiga tu yang pandai menggatal.

Kita selalu dengar frasa ‘girlfriend keliling pinggang!’, atau sebaliknya. Lelaki selalu dikaitkan dengan dengan hubungan cinta SPARE ni. Aku sendiri tidak menafikannya. Banyak kes yang melibatkan pakwe KANTOI TIDAK SENGAJA bila awek dapat menghidu BAU2 KURANG ENAK dalam perhubungan. Mulalah si dia sibuk hendak periksa CALL IN-CALL OUT, SMS, FRIEND FINDER lah dan bermacam2 lagi yang tentunya merimaskan. Setiap kali dating, pasti setiap panggilan telefon akan dibalas dengan pandangan MAHA CURIGA yang sudah tentu membuatkan si lelaki JELAK, JENGKEL, TIDAK SENANG malahan timbulnya rasa MARAH seterusnya mencari alas an, berpatah arang, berkerat rotan untuk BREAK-UP!.

Walaubagaimanapun, cinta SPARE ni tak tertumpu hanya pada kaum lelaki saje, kaum Hawa pun apa kurangnya. Ada suara2 nakal kata, kadang2 kaum Hawa ni lagi handal bertukar2 kekasih macam tukar tayar kete!. Sejauhmana kebenarannya, Wallahualam!.
Jadi kesimpulannya, both guys and girls, u’all sangat2 la memainkan peranan penting dalam memelihara hubungan cinta korang. Nak bercinta sangat, kenalah setia. Tapi kan kalau dah namanya CINTA PIAW, aku rasa tak perlulah nak pasang SPARE-SPARE ni. Korang bagi la peluang kat guys and girls out there yang masih single and available lagi. Kesian kat diorang. Hehehehe…
Moral of the story, kepada pengamal2 ilmu cinta SPARE ni, AWAS!, mungkin hari ni tembelang korang tak berbau, tapi esok lusa siapa tahu kan? Satu POLL undian dijalankan disebelah kanan korang berdasarkan topic ini. Apa komen korang?. Ada pengalaman terkantoi ker? Jangan segan2 tinggalkan komen dan buat yang berpengalaman tuh, leh la kongsi sikit experience korang. Biar jadi iktibar kepada yang belum terkena. Till then senyum2 selalu! Tata!!!


FaizalSulaiman:-) Itulah sebab malang memang selalu tidak berbau. Jadi sebelum terjerat, sediakan perisai besi sebelum pisau, pinggan dan mangkuk beterbangan!!!. Hehehehe

10 comments:

Mya Zulkifli said...

nothing in this world is perfect.. shit happened sometimes. and tht is wht relationship is all about. there will alws be pros and cons, ups and downs in love life. trusting, love and honesty are some of the keys for a successful relationship.

~mya~

chocolatecake said...

cinta spare???
nikmat ka cinta spare nie???
klu nikmat pun kejap je kot...
lg indah yg setia...
slalu nye..org2 yg wat keje2 nie akn kantoi gak la..
klu da gf or bf korg da setia..perlu ka cr spare???
just do d best for ur partner k...

cik kedondong said...

problemnye nk cr bakal suami n bakal isteri skang ni
kalo blom kawen da buat prangai,
da kawen boleh ke brubah

ye la da biase keliling pinggang
boleh ke nk hadap muke yg satu je?

hmm..lagi problem yg tuka siap boleh bwak msok tido lg

hmmm

abufudservice said...

memang x d nafikan kta manusia mmg xpuas ngan seorg pmpuan/laki..kot2 mane pn mesti cr jgak w'pun sorg..

mcm membe aku ckap,Fizi fudservice:
kaple biar rmai xpa..wt koleksi calon isteri..t nk kwin snang..

ada btulnya jga,tp ksian la kt pmpuan yg kna men prasaan..duit hbis kna sapu,tbuh ternoda,maruah x usah ckap la..yg korang snang2 bg tbuh wtpe????
laki ok la lg kalo kna men prasaan,hbis duit je..lgpun frust kjap je..

"bunga bkan skuntum,kumbang bkan sekor".cr la tman yg mghargai dirimu seadanya..

pijie said...

woitt...pandai2 jer abu burukkan nama aku.x ble cari mkn da ler lpas ni...huhuhu..jgn percaya ek.
oy,pasal cinta spare ni ak x pndai sgt.tp kan tringat kisah mmber aku kantoi ngn awek dia.last2 xtau kemana...kecian.huhu..skang da solo da...xde pmpuan nk da walaupn dia da insaf...lg kecian.
skang ni nk percaya pd seseorang tu amat susah skali.klu ada pun mgkn 1 dalam seribu jer yg jujur n setia dkat pasangannyer...
korang mcmana?
tnye la diri masing2 samada jujur n setia x?
so, setia la seperti monyet dgn tarzan..
hehe3....

super said...

ramai gak member2 aku yg wat spare nie...ble da x suke kt sorg nie, dia start la wat hal...kononnye x serasi, byk problem, pdhal da ade yg len. mgkn itula sbb nye diorg suke spare...ble byk awek/balak senang nk mtk tolong...ble x suke leh suka2 ati mtk clash...ape nk heran..hilang sorg yg len rmai lg. bg aku cinta spare nie mmg satu tabiat yg btul2 x jujur...stakat kantoi ngan bf/gf ape la sgt...diorg spatut nyer dpt balasan yg stimpal...bru la insaf

-kalo time b'cinta x jujur...time da kawin camne?-

chocolatecake said...

so korg2 yg berckap nie ada spare ka???
it depent on individu tue sndiri la..
ape value yg dier leh bg tuk partner dier...xkan nak bg bekas org kot...

bdk kelate said...

mmg perit bl diri ini mnjd pasangan spare part, xkra la laki @ pmpuan..mgsa spare part la yg mnderita.......

FU_K OoF la saper2 yg ska psang spare part..korang ingat spare2part korang tu mcm bju ke?kalo nk pkai,pkai..kalo da xnk pkai,buang ikut ska hti je..

aku mmg stuju bebenor lorR ngan pndapat abufudservice yg mngatakan "bunga bkan skuntum,kumbang bkan sekor" tu..yg jd msalahnya nk cr yg stia n jujur skunk ni trsangat la susah..
kesetiaan,kejujuran dlm perhubungan sdah tiada ertinya bg mreka yg memasang spare part ni..

kpda yg ska memasang spare part tu,tlg la hentikan sikap buruk ini..korang ingat hebat sgt ke ada rmai "spare"?korang xpk ke kalo bnda ni jd kt slah seorg kwan ko?adik2 ngko?kakak2 n abg2 ko?sdare2 korang???korang nk ke ini smua trjd???blajar la jd insan yg stia n jujur pd psangan...

aku jga ingin bg sdikit pedoman kpda sesiapa yg pnah mnjd mgsa spare part ni..brcinta,sygkan pasangan mmg bleh..mmg xslah..aku pn stuju..TP biar la berpada2..bak kta "Anif"fudservice:"kito,kalu syg ko ore biar la lekat d ank tekok jah,jgn tlan smp perut.nnt kalu kno tggal,xdop la duk frust mnunggeng..syg dri sndri dlu hok pting..".

ini lah prinsip yg aku pegang:
"ingat sokmo hok mok pese,brhati2 dale wt kijokaro,panda2 jg dri sdiri".

yg bruk dtg dr aku, yg baik dtg dr Allah SWT...ampun dan maaf d pinta..

~bdk klate~

syazRaiN_jB said...

btui tuh..no one perfect..thank god sbb aku x penah mendua kn bf aku..so far kami saling percayai..yg penting jujur..aku pantang org yg diam2 ubi last2 kantoi..x penah lg aku ada spare..tp dlu mgkn aku yg penah di spare kn kot hehe..dlm hubungan yg penting kejujuran..Lu pkirla sndri..out!!

Anonymous said...

I enjoу, leаd to I fοund exаctly what I used
to be taκіng a lοok for. You havе ended my 4 ԁaу
lengthу hunt! Gοd Blеѕs you man.
Hаve a nicе day. Bye

Look аt mу weblog - chatroulette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR