Monday, October 08, 2012

Sorotan

Dah 10 bulan rupanya di tahun 2012.

Well, tahun 2012 ni sebenarnya banya beri impak pada aku. Writing paling obvious. Aku suka hits yang diperolehi sepanjang bulan-bulan lepas. Ia menyuntik semangat untuk aku menulis lagi dan lagi!

Ok abaikan hits nombor 3. Ia tentang Goodreads; well cinta baru aku-sort-of-

Dari segi emosi? Hurm..hurmm... Apa aku boleh kongsi, dari Januari-June, aku memang happy. Ada orang boleh berkongsi rasa. TBS--BumbuDesaMidValey--BumbuDesaSuriaKLCC---Kinokuniya-- TuttiFruti---TheChickenRiceShopSriRampai (aku ingat2 lupa lokasi TCSR ni tapi area tu), tempat permainan aku satu masa dulu.

Well, tak mengapalah. Aku simpan sebagai kenangan. Itu yang aku kata, kalau aku ada "Pensieve" pasti aku dah masukkan memori itu ke dalam botol kecik sebelum masukkan ia ke dalam "Pensieve". Melalui "Pensieve" aku boleh tengok semula kenangan-kenangan lalu.

It's quite pathetic you know when someone have moved on but you still stuck in the middle. Aku ni nasihat orang pandai, tapi bila terkena batang hidung sendiri; gelabah. Aku rasa itu kelemahan aku, agaknya. Tapi, sesukar manapun aku sedang mencubanya sekarang. Alhamdulillah. It works :)

Kata-kata di bawah ini aku perolehi setelah "ditampar" dengan kesimpulan 6 bulan itu.

Biarlah pintar ketika bercinta. Jangan terlalu memberi cinta melebihi apa yang kita ada. Biarlah sederhana. Kerana kelebihan itu bakal memusnahkan kita.

Positif!

#1 Aku sebenarnya jarang nak tulis cerita peribadi macam ni dalam blog. Biarlah ini yang terakhir.

#2 Alhamdulillah kerja makin menimbun. Syukur. Kesibukan membuatkan aku lupa tentang apa yang dah jadi pada dunia yang berputar ligat ini

#3 Minat nak shooting filem pendek mekar kembali. I wish I can participate in 48 Hours Short Film next year.

#4 Beruntungnya aku dengan apa yang Allah beri. Bila aku sunyi, aku boleh menulis dengan baik. Terima kasih Allah

#5 Terima kasih buat kalian yang baca episod pertama Gemersik. Stay tuned sebab ada kejutan-kejutan best yang berlaku nanti. Oh ya, terlanjur promo, InsyaAllah sebelum hujung tahun ni, aku akan keluarkan satu lagi Antologi; tapi kali ni bukan dibawah Fixi. Ni macam projek sampingan kawan-kawan je :)


 

Tema untuk James Bond:Skyfall dari Adele! Fuhhhh!!

6 comments:

Cik BB said...

Aku pun rasa aku pandai nasihat org...tp bila kena kat diri sndiri mula blur..cam xtau apa nk buat...

Aku quote ni "Biarlah pintar ketika bercinta. Jangan terlalu memberi cinta melebihi apa yang kita ada. Biarlah sederhana. Kerana kelebihan itu bakal memusnahkan kita."

FaizalSulaiman said...

Cik BB ---> terimas Ila! Appreciate it much! :) Kadang2 yelah kita ni manusia, bila beri nasihat, nampak orait je. bila terkena kat diri sendiri, hancus

Emoq said...

Hihihi.. Samalah dgn kita [un. Nasihat orang pandai, macam kaunselor bertauliah. Tapi bila terkena kat diri sendiri termangu tak tahu nak buat apa-apa.

Tapi saya setuju, kesibukan akan membuatkan kita lupa apa yang berlaku sekeliling kita. Nak-nak perihal yang sedih-sedih.

Jadi saya pun nak mula menyibukkan diri dari sekarang. :)

FaizalSulaiman said...

Emoq---> lupa sekejap jelah. haha.. on the other hand kena kerap sibuk. baru cun!

hanaahmad said...

Orang cakap jangan terlalu memberi sepenuhnya, simpan banyak sikit untuk diri sendiri. Nanti bila ada yang pergi, kurangnya masih ada yang banyak untuk kita. Sakit pun kurang. :)

FaizalSulaiman said...

hanaahmad---> terima kasih, hana! saya dah ada dengan siapa nak berkongsi rasa itu sekarang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR