Saturday, September 12, 2009

GERHANA HATI

Lamanya tak update. Busy memanjang.(tajuk entry cam novel plak.hahaha)

Malam tadi, lepas je aku menyudahkan observation regarding on my assignment, aku ngan beberapa orang kawan2 gi lepak mamak sekejap sebab aku nak order makanan untuk sahur.

Duduk punya duduk, TV kat mamak tu pasang citer fevret seantero Malaysia-Nur Kasih.
Antara lain, episod mlm tadi ada menyentuh tentang jodoh. Jelas yang jodoh dan pertemuan sudah ditetapkan oleh Allah. Malah Allah akan memberikan sesuatu yang tidak terjangka, seterusnya memberi kebahgiaan pada kita dikemudian hari.

Satu pengajaran yang aku dapat tentang episod malam tadi.

Tidak semestinya apabila kita sudah berpisah @ seseorang menolak cinta kita, merupakan titik akhir dalam usaha kita untuk mencari pasangan hidup.

Allah itu Maha Kaya, Maha Adil, Maha Penyayang.


Ada sebab Allah berbuat begitu. Dia mahukan yang terbaik dalam hidup kita. Dia akan pilih orang yang betul2 sesuai dengan kita. Malah Allah akan berikan pasangan yang lebih baik dari sebelumnya. Semua ini sudah tertulis di Arsy semenjak kita blom dilahirkan lagi. Tambahan plak, dalam Surah Al-Nur, ayat 26, ada diterangkan perihal jodoh pertemuan itu.

InsyaAllah, dengan doa & tawakkal yang ikhlas, Allah akan makbulkan jua.

Indera:--)Nasib hidup dan pilihan, lain untuk setiap insan, melayarkan perjalanan dalam maya kesamaran...

9 comments:

Tunjuk Bintang said...

emph... aq ni lama dah xder jodoh. nak cari baru.. ader kenalan2 ker.. huhuhuhuhu...

Indera said...

Tunjuk Bintang--)insyaAllah..jodoh akan sampai.

dark said...

dh jd ajen pencarik jodoh lak ko indera?hehehe..

salam seribu bulan..

the virus said...

semoga tuhan pertemukan aku ngan pasangan yg sesuai dan buat yg da ade pasangan tu semoga tuhan panjangkn jodoh di dunia hgga akhirat nnti...Insyaallah

The Moon Hapiz said...

dah lam x tgk nurkasih.. :(

ME MAZLINA said...

tiap2 minggu layan Nur Kasih.. :p

Indera said...

dark --)hahaha..ko nak join ke dark?

Indera said...

the virus--)InsyaAllah..moga2 diberkati Allah!

Indera said...

The Moon Hapiz & ME MAZLINA --)Nur Kasih mang terbaekk la:0

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR