Wednesday, September 09, 2009

RAMADAN MENANTI SYAWAL

19 Ramadan dah kita berpuasa.
Alhamdulilah, masih lagi dianugerahkan kesihatan yang baik dari Allah s.w.t

Serius sangat2. Masa jadi student ni la, aku dapat rasa masa yang berlalu tu dirasakan sangat cepat. Buktinya, kita cuma tinggal 11 hari saja lagi nak menyambut Syawal!. Kalau dulu, masa budak2, aku akan hitung hari demi hari, kira dengan gigihnya nih; berapa hari lagi nak raya!. hahaha.

Sengal tol kan?

Banyak sebab aku wat camtu dulu. Antara sebabnya adalah
1)Tak sabar nak pakai baju raya
2)Tak sabar nak makan siang hari

Alasan, yang bagi aku skunk sangatla takble bla.hehehehehe. Tapi bila dah besar dan dah mula tau erti sibuk, ibadah puasa terus aku jalankan, malah aku seronok ngn situasi kesibukkan aku skunk ni. Ye lah, takyah fikir sangat2 pasal kuih raya (sbb mak aku handal buat kuih tunjuk) atau baju raya (sbb aku beli sendri.hehe) atau bagai2 sumer, sebab apa yang penting????


bukan kerjasama k..
tapi kesederhanaan.
Kesederhanaan dalam kita menyambutnya.

Satu soklan yang sering bermain-main dlm kepala aku skarang nih, bila masanya bulan puasa hampir ke penghujungnya.

Akankah ada lagi Ramadan untuk kita tahun depan?. Doa, tawakkal & redha!. InsyaAllah. Panjang umur, murah rezeki. Amin!:-)

Indera:--)Fasa beraya semasa dah besar skunk sangat berbeza. Entah la, aku tak berapa seronok compared to when I was a little.hehehe..Banyak nikmat budak2, yang kita orang dewasa tak dapat rasa lagi.huhuhu.

10 comments:

Tunjuk Bintang said...

tahun ni seperti biasa aq beraya dengan kesederhanaan. huhuhuhu.. malas dok nak joint they all panjat umah member2. dok umah tido lg best.. huhuhuhu...

The Moon Hapiz said...

:) ak x beli g baju raye.. :)

shamimi said...

"Fasa beraya semasa dah besar skunk sangat berbeza. Entah la, aku tak berapa seronok compared to when I was a little."

Gua pn rs mcm tu maybe dh bekerja or berkahwin nanti baru rs lain kot.

NUke_Rude said...

hm. like i repeatedly said in my blog. aku pun x rasa syok bila dah nak raya lately. yeap, maybe sebab dah besar kot. hahah.

nway, mudah2an kita dapat meraikan ramadhan lag pd thn2 mendtg. :)

Indera said...

Tunjuk Bintang --)pergh..takde semangat raya langsung.hehehe

semangat raya?!LOL

Indera said...

The Moon Hapiz--)beli owh hapiz.nanti habes ang takle beraya.hahaha

Indera said...

shamimi --)akan rasa mo.ko akan rasa nanti.hehhe

gigih tol ko ngn jurnal ramadan ko tu yer?hehehe.bagus2!

Indera said...

NUke_Rude --)yay!.cayala bro.ko tak jadik brenti!.hahaha

samala kita.puasa seronok, tapi raya tu kureng siket.hehehe

farish sinclair said...

rye dtg la umah hehhe

Indera said...

farish sinclair --)banyak kuih raya tak?ngee..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR