Monday, September 14, 2009

INTERNET PUNYA KISAH

Sejujurnya, aku mang malas tahap dewa bila melibatkan soal mengupdate blog. Bukan disebabkan oleh aku sudeh kekeringan idea, tapi disebabkan oleh internet connection yang sangat lambat.

Nak buka 1 page pon makan masa. Kadang2 selalu jadi "page load error @ network timeout!"

Kura-kura pon laju lagi owh!.



Nak mengelak dari terus dihambat kata2 makian yang bakal men"guruskan" pahala puasa aku, aku pon mengambil inisiatif untuk memujuk hati. Takpe..servernyer mungkin satu saja, so dia tak leh la nak accomodate sumer students kan?. Harosla lambat bagai!

Minggu2 terakhir di Puncak memberikan aku satu perasaan yang sukar digambarkan. Ya lah, mana nak balik kampung lagi, ngan tiket balik semula aku lom bli lagi (gila gamble owh!). Campur lagi ngan thesis questions yang perlu diedarkan minggu ini dan pelbagai lagi assignments yang perlu disiapkan.

Sumenyer nak dihantar selepas cuti raya.Hohoho..dah nasib badan, nak wat camne..hehehe

Bermula hari ni dan dua hari yang mendatang jugak, aku akan cuba sedaya upaya menyiapkan penggambaran short-film ku. Sumer nak kena cepat owh. Terpaksa wat jump scene.hehehe

Indera:--)Dah nak raya dah?hehehe..Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin!

12 comments:

Mr.Homosapiensz said...

maju kura-kura sekarang ni jadi perbandingan internet....hihi

slamat hari raya...maaf zahir batin =P

Indera said...

Mr.Homosapiensz--)majulah kura2 utk ko ikmal.hohoho. ko kan pecinta haiwan.hehehehe..sokong ko!

shamimi said...

Slm.
Short film tu nanti post la ek.
Nk tgk jgk.
Btw
Selamat Hari Raya.
Maaf Zahir Batin.

CikYana(",) said...

selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin :)

batin?oopss de ke?
lalalalala

Indera said...

shamimi --)Salam mo!
InsyaAllah nanti akan di post di wall FB.doa2 supaya berjalan lancar yer!

Camat hari raye juga!
angpow mali laa!

Indera said...

CikYana(",) ---)minta maaf juga, zahir batin.ada kot?ngeee..
sorry tak amek lagi kad raya.tenet slow gila!hehe

selamat hari raya!

hafizzuan said...

shot film?? what kind of film??

NUke_Rude said...

hm. selain drpada mslh page lambat nak load, perkara yg buat aku benci ngan tenet ni adalah seperti berikut:-

1. tgh download, and bila dah 95%, connection tba2 out!
2. kalo da log in mana2 page, proses redirecting amik masa nearly 1 hour. all due to the tortoise-like-slow-mo-walking-in-the-moonlight punya cnnection.
3. perkara2 seperti no.1
4. perkara2 seperti no.2
5. perkara2 seperti no.3
6. ...dan seterusnya...

Indera said...

hafizzuan --)i'm trying to capture what is malaysia really looks like..hehehe. influence by 15 malaysia,hehehe

Indera said...

NUke_Rude--)sangat setuju dengan keenam2 shortlist ko tuh!hahaha..bravo2 bro!

[r][a][y] eusouff said...

sama la...
pantang bila internet lembab nieh

"encik ! saya tak subscribe package internet lembab yg ditawarkan tu..."

selamat ari raya bro

Indera said...

[r][a][y] eusouff--)tula masa memula beli kemain langi kan?huhu
takpe2 sabo2.hahaha..

selamat hari raya ray!:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR