Thursday, January 07, 2010

CURIGA


Seorang gadis melefon balaknya.

"U katne?".Nadanya marah

"Rumah", jawab si balak sgt baik apabila mendengar suara marah2 si gadis.

"Tipu Jangan2 u ntah merayap mana ntah!!", separuh menjerit si gadis yg spt suara Fasha Sandha tercekik biji sawit.

"U ni. Apsal nak marah2 ni?. Apsal gelabah tak tentu hala ni?", si balak lagi hangin.

Dan... peperangan bakal bermula...

Soklan buat mereka yg bercouple. Pernah alami situasi sebegini?. Toksah tipu. Walaupun gua bukan dokter cinta, tp perasaan curiga itu sememangnya ada bagi setiap pasangan yg berkasih (perghhh ayat!!!)

Se"cool" mana pun pasangan korang, perasaan curiga ni memang perlu ada. Kau kena curiga dgn awek kau. Kau kena curiga ngan balak kau. Jangan percaya pat ratus peratus bulat petak si dia tuh. Hujung hari kalau kau kena spedo, jangan salahkan makcik Jamenah sebelah rumah.

Salahkan diri sendiri.

Tapi diingatkan.

Curiga kau biar bertempat. Jangan semberono nak syak sana, curiga sini. Sikit2 kau tanya. Buat apa?. Dengan sapa?. Makan apa?. Mandi pakai sabun cap apa? dan semua remeh temeh yang merimaskan sehingga kau dicop "Pengontrol Tahunan". Kalau kau gila kuasa, jenis mendabik dada, ambil la gelaran itu.

Hubungan dua hati ni berdasarkan toleransi. Persefahaman antara dua belah pihak. Manakala curiga itu perlu kena pada masanya. Tak perlu setiap masa.

Ingat..bila perlu saja;)

NotaKakiFaizal---)Drama...

12 comments:

Frodo Baggins said...

hehehehhe

wa cool jer x pnh curiga
wa budak baix ...
lu pigi, selibu mali


>>__________<<

ezzati said...

plg tensen dpt bf suka kontrol..rimas

cik kedondong said...

hmm..ade kot curiga..tapi jarang la nk curigangan en jambu..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suara fasha sandha sempat dikutuknya. KEHKHEKEH

'AQILAH said...

dulu aku tak kesah, dia nak buat apa, kelaur ke, tak telifon ke...punya percaya nak mati, at last buat perangai...then tuduh aku tak caring...cit, entah pape.

iyllienaz said...

haha..kesimpulannya smua xley dipercayai..

epol said...

free for freedom..ngeh3 nk control2 men keta control la..:p

** hidup kena pk postif

Kuwe said...

kawe nak lari topik sikit.
sini ada nk cari jodoh dok?
kih kih.

kawe kacak beriman berkualiti disini.

Tunjuk Bintang said...

xder awek lor...

avid gunner said...

penah kena..merimaskan..kena bawak saksi baru caya...

NUke_Rude said...

kdg2 benda tu kna ada gak. :)

s a r a said...

agree..perlu ade..
mne taw nnt kite wat xkesah lgsg, si dear ter-nakal ke..ahaha
*plis plis plis kamu jgn nakal..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR