Wednesday, October 26, 2011

Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin?!



Selamat bercuti semua! Yang bekerja, selamat bekerja. Well, aku naik kerja esok! Harini nak siapkan journal critique dan summarize sikit. Help me God takut aku lost.huhu

Ini kali ke 4 join kontes di blog. Kali ni nak join kontes dari blogger Eazy Izzuddin. Satu perkara yang mungkin Eazy tak tahu, usia blog kita sama !hehe

Jom ushar terma & syarat kontes ni:

TERMA
1. Follow Blog Eazy Izzuddin [dah]
2. Like PAGE FACEBOOK Blog Eazy Izzuddin [dah]
3. Pemarkahan dan pemilihan pemenang berdasarkan 100% pihak JURI. Jadi hendaklah membuat ENTRY dan GAMBAR yang menarik, kreatif dan kemas [dah]
4. Tiada had umur [muda lagi]
5. Tarikh tutup 31 OCT 2011 -UPDATE- [belum terlambat]
6. Tiada sebarang bantahan selepas pemenang diumumkan (akan diberitahu)

SYARAT
1. Post Entry bertajuk –>> Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin?!
2. Letakkan banner Contest Blog Eazy Izzuddin & link kan semula ke entry ini.
3. Letakkan GAMBAR anda yang paling MENARIK dan SOPAN atau gambar PHOTOGENIK anda ->>supaya ku kenal korang hehe - UPDATE
4. Buat satu entry yang menarik "ABOUT" Blog Eazy Izzuddin or anda tak boleh lupa tentang EazyIzzuddin, ia boleh di publish kan dengan cara :-

• Penulisan di entry, atau
• Gambar, atau

• Video, atau
• SeKREATIF anda untuk membuatkan ia menarik


5. sila Tag 2 blogger lain
6. Siap entri , hantar permalink (URL) ke ruangan komen

Ini gambar sebagai syarat. Actually aku tak berapa nak mesra lensa kamera coz I’m hardly nak berposing bagai. Sah lah bukan fotogenik.hahaha. This picture was taken once my trip at Melaka


I think semua daripada kita sukakan Melaka, lebih-lebih photographer addicted macam Eazy Izzuddin. Betul tak, bro?hehe. Terutama ketika menelusuri kota 446 tahun dijajah Portugis tu.

Well enough said.

Cerita pasal blog Eazy Izzuddin pula. Aku nak buat kelainan sikit. Disebabkan Eazy sukakan warna kuning, moh kita tengok apa yang bestnya kaler kuning ni. I bet mungkin ada persamaan dengan si empunya blog juga, dari segi sikap atau pembawakan. Point ke 3-5 hanya facts:)


1. Laman FengShui and Beyond merujuk warna Kuning sebagai ‘warna kegembiraan’, ‘hangat’ dan kebanyakan pencinta kuning adalah seorang yang peramah’, ‘ceria’, ‘suka bersosial’, ‘beroptimis’ juga ‘sukakan kebebasan’

2. Kuning juga memberi gambaran ‘menyerlah’. Jangan tak tahu, satu-satunya warna yang boleh dilihat oleh pesakit buta warna adalah kuning dan kuning juga disifatkan sebagai simbol ‘emas’ dahulukala

3. Kuning (Yellow) datang dari perkataan Inggeris Kuno ‘geolu’. Di Itali, kuning merujuk kepada ‘cerita jenayah’ samada dalam bentuk fiksyen atau realiti. Ia tercetus apabila novel jenayah pertama yang diterbitkan pada tahun 1930 yang mana kulit novelnya berwarna kuning

4. Di China ‘Yellow Movies’ aka ‘Filem Kuning’ merujuk kepada filem pornographic seperti analogi Inggeris untuk ‘blue film’.

5. Band Coldplay pernah menggunakan judul 'Yellow' untuk single album mereka tak lama dulu


Ok cukuplah lima. Aku rasa fakta ni dah cukup menarik juga untuk pencinta kuning!

Sedikit sebanyak tentang Eazy Izzuddin. Actually dah lama perati dia dalam dunia blogging since 2008. Tapi baru sekarang bertegur di twitter. hahaha..lawak bila aku ingat semula. Most probably, at that time blog dia ramai follower, aku sikit je.hahaha.

ps: Menang tak menang belakang kira. Ni kira support neh :)
ps2 : Aku nak tag 'Aqilah sebab dia suka kuning!hehehe

Ini List Hadiah

Hadiah Utama
1x iPOd Shuffle

Hadiah Tempat Pertama
2x LOVELY SLEEVELESS DRESS & 3 SHAWL & T-shirt for men + topup

Hadiah Tempat Kedua
1x LOVELY SLEEVELESS DRESS & 2 SHAWLS / T-shirt for men + topup

Hadiah Tempat Ketiga
3x SHAWLS/ T-shirt for men + topup

10x Hadiah Saguhati

2 comments:

Eazy Izzuddin said...

thanks bro for joining...
hehe
xD

ame elms ! said...

hello there . im here from Eazy Izzuddin's blog . from the same contest . GOOD LUCK YA ! :D

http://pucukandubi.blogspot.com/2011/10/mak-aih-contest-blog-eazy-izzuddin.html

have a great day ahead . ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR