Tuesday, October 25, 2011

Shortie: @Noir


Malam 1
@Jo: Thanks for approving!
@Noir: Welcome. Dinner dah?
@Jo: Blom. Tunggu my maid masak. Lembab la orang tua tu!
@Noir : Hey.U supposed to b greatful la. Mine masak sendiri tau!

@Jo: Rilek la der. Mak bapak I bayar gaji dia occay ! Makan already?
@Noir: Dah. Harini makan besar!
@Jo: Eh ada gathering ke apa?
@Noir: Nope! Saja tambah lemak!

@Fizam91: Bangsat lu semalam kata nak ajak gua makan dekat rumah! RT @Jo: Blom. Tunggu my maid masak. Lembab la orang tua tu!
@Jo: Hoi @Fizam91 haram jadah kau! Kacau aku tweet tweet!

@Noir @Jo @Fizam91: Jangan gaduh gaduh
@Fizam91 sapa pulak mamat ni ? Tengok avatar kaler merah jek @Jo @Noir

@Jo: Follower aku la bai @Fizam91. Say hello to @Noir. Tak baik sombong2 owh @Fizam91. Betui tak @Noir?

@Noir: Betul-betul betul! @Fizam91 @Jo
@Fizam91: huh! @Noir @Jo


Malam 2
@Noir : Sudah dinner @Fizam91 @Jo ?
@Fizam91: sudah bro @Noir. Si @Jo tatau plak
@Jo : gua ada sinilah,. Umpat gua lettew @Fizam91 @Noir
@Fizam91 : lu ni @Jo macam #retis dowh ! Nak mention nama baru nak tegedik2. Tol tak @Noir

@Jo: Babi!!!!! Gua ada urusan la ngok! Lu ape tau @Fizam @Noir
@Noir: Rilek bro @Jo. @Fizam91 gurau je tu

@Jo : Gua tak boleh tahan dengan si @Fizam91 ni @Noir !!
@Fizam91 : Der, gua gurau der. Lu ni hati Qolbu pehal ?! @Jo

@Jo : Ah !! Sial sial sial @Fizam91 @Noir

@Noir: @Jo @Fizam91 Guys! Chill! We play some game nak tak?
@Jo: @Noir @Fizam91: Game pebende bro?

@Fizam91: @Noir @Jo: Macamne game ni function?
@Noir : @Fizam91 @Jo : Ok. Set. Aku akan bagi satu set hangman. Hangman tu akan appear dlm form Flash Player. Korang be2 set mana bahagian nak potong dulu

@Fizam91: @Noir @Jo: Potong? U mean like kerat bahagian mana yang kita mahu?

@Noir: @Fizam91 @Jo: Yup! Masa diberi 20 saat. Hangman siapa yang mati dulu, dialah juara!

@Jo: @Noir : Perghhh gua suka game bunuh2! Gua bayang lu dah ni @Fizam91 ! Gua kerat2 Hangman lu macam bomoh Moanna Fanzey buat tu ! Rasalah lu cipanzi!

@Noir: @Jo @Fizam91: Ok guys! Get set…20 sec from now!!!


Kelihatan satu lapisan putih jernih menutupi timeline Twitter lalu mendedahkan satu bentuk berdetar lukisan Hangman, seorang lelaki berlukisan lidi, yang sudah digantung dengan tali. Dibawah imej flash itu, tertera kapsyen berwarna merah fontnya: PESALAH. BUNUH DIA DAN ANDA AKAN TAHU APA KESILAPANNYA.

Jo yang sedari tadi menekan keyboard laptop Apple miliknya teruja melihat set hangman itu. Apa yang dibayangkan adalah tubuh badan Fizam, sahabat baiknya yang bermulut celupar dan biadap.

Siaplah kau, Zam! Kau ingat aku tak tahu kau skandel dengan Paten Paizura, anak Tan Sri Farouuk tu?? Aku suka perempuan tu. Kau saja cari nahas dengan aku, kan Zam! Thanks @Noir! Kau lifesavers!

Dia menggerakkan kursornya ke kanan, tempat letaknya beberapa alatan serangan seperti asid, gergaji, chainsaw, pisau rambow juga pedang samurai.

‘Mula-mula aku bagi kau slowly pain dulu! Nak ambil asid ni, bangsat!’

Larutan dari imej flash berwarna hijau itu sengaja ditumpahkan ke wajah Hangman di skrin komputer Jo. Hangman itu menggelitik di tali gantungnya. Jo tertawa berdekah dekah sebelum perutnya yang kempis tertoreh panjang lalu memburaikan isi perut dan darah merah membuak-buak.

Tawa Jo terhenti tatkala rasa sakit mula menguasai!!

Hirisan dari pedang samurai, yang digunakan Fizam dimana ketika ini Fizam menggelupur kesakitan menahan perit asid yang dicurahkan Jo keatas Hangman miliknya!!!

Seminit seketika, kedua-dua remaja ini kaku tak sedarkan diri sebelum kapsyen merah PESALAH. BUNUH DIA DAN ANDA AKAN TAHU APA KESILAPANNYA bertukar warna tulisan kepada hijau terang lalu memaparkan kapsyen..

@Fizam91:
Kesalahan: Sombong. Mulut Celupar. Hina Member-member Twitter ikut sedap mulut dia saja-dia-ingat-dunia-ni-dia-punya ?

@Jo
Kesalahan : Spoil brat ! Manja nak mampus. Nak makan pun orang suapkan ! Jenis tak boleh susah sikit dan pandang orang miskin ni hina semata-mata!

Disatu tempat yang lain, komputer @Noir masih bernyala, memaparkan imej smiley kenyit mata sebelah sebelum tiba-tiba padam dengan sendirinya.

TAMAT

8 comments:

akaSHa said...

hmm...apakah?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sonok laaa entry ni...

cm makina pon ade ek...hhehe..

FaizalSulaiman said...

akaSHa --> ini adalah aplikasi twitter:)

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) ---> pojie, makina tu apa?

ni twitter pojie.update le twitter kome tu.hehehehe

ghost writer said...

ilusi barangkali..tapi benar2 menjadi realiti.

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Ngeri weh!

T__T

FaizalSulaiman said...

ghost writer --->janganla jadi realiti sebab aku suka main twitter.hahahaha

FaizalSulaiman said...

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ ---> hua hua hua! thanks zara!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR