Wednesday, October 19, 2011

Peram : Lebih Keji Dari Syaitan (Mungkin)

Semua orang gempar pabila footage kanak-kanak dua tahun dari China koma (ada yang memberitakan sudah mati) akibat digilis dua bijik kereta jahanam !

Kejadian yang berlaku disebuah pasar itu dikatakan turut disedari beberapa publik yang AKHIRNYA MEMBIARKAN SAJA PERKARA ITU TERJADI, mempedulikan kesakitan yang menimpa kanak-kanak malang itu.

Kenapa manusia dah makin lahanat ?
Binatang pun tahu sayang anak-anak!

Get lost kalau kanak-kanak itu bukan anak kau sekalipun waima kau takde pertalian pun dengan dia.

Mana cirinya seorang manusia, yang faham bahasa, tapi buta mata pekak telinga bila kejadian itu berlaku depan mata!

Mesti budak perempuan tu baya-baya si Faris (belah kanan) masa gambar ni diambil


Ini belum termasuk laporan tempatan apabila seorang gadis belasan tahun, mengelar bayi perempuannya yang cukup sifat setelah dilahirkan! Faker! Kelar tahu, kelar! Macam kau kelar badan ikan tu, macam tulah budak perempuan tu kelar anak dia gunakan pisau pemotong sayur!

Alasan sebab TAKUT boyfriend. Ikut alasan boyfriend. Inilah lelaki paling bangsat dan paling tak guna di muka bumi secara tak langsung memalukan spesis lelaki-lelaki lain. Bila nampak lelaki lembut, masa-masa tu juga kau nak hina. Bila kau yang habis ‘JANTAN’ buat perkara terkutuk ni, konon nak membukti kau LELAKI sangat lah ya ? Bangga?

Ok lelaki, jangan marah aku bai ! Marah budak lelaki tak guna yang dah suruh makwe dia bunuh anak sendiri ! Dek kerana lelaki macam ni, orang perempuan akan cap, ‘lelaki semua sama saja’

Kita lelaki patut lindung wanita ! Bukan lindung dengan peluk cium tak sah! Ah Faker la lelaki macam ni!

Mana cirinya seorang manusia, yang faham bahasa, tapi buta mata pekak telinga?

Kau dah buat dosa berzina, kau berdosa pula membunuh.

Percayalah dik, dosa ini akan kau tanggung sampai lahad menerima kau nanti !

Ok aku cuba faham. Mungkin budak perempuan ini terdesak. Sayang gilababeng dengan pakwe. Taat cakap pakwe. Tanak pakwe tinggalkan. Bila terdesak, dia akan conjure act of desperation. Bunuh jalan terbaik. Hilangkan nyawa tu mcm biskut chipsmore. Telan!

Aku marah sungguh!

Mana hilangnya nilai seorang manusia??

15 comments:

Nazz@Purple said...

dunia akhir zaman faizal..dah mcm2..setiap hari mendengar kisah2 manusia kejam tiada berperikemanusiaan..

Pencacai Alim said...

selagi hukum Allah tak terlaksana atas muka bumi Malaysia ni, selagi itu jenayah2 mcm ni akan berlaku malah lagi hebat..

p/s :lama tak jenguk hang.. :)

Anonymous said...

manusia bila dah hilang pertimbangan akal fikiran, bila kedungunan melebihi kewarasan..bila da hilang sifat kemanusiaan.....

cik_sue said...

akk suggest yg kelar baby tu sula je dia dgn bf dia sampai mati!!!! (tengah geram ni) ambikla pengajarannya

FaizalSulaiman said...

Nazz@Purple ---> nak jadi apalah dengan manusia zaman sekarang ni

sedih sebab dah sama taraf macam binatang

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim ----> itu sangat aku sokong, bro!!

samala aku pun weh,lama ko tak update blog?hehe

FaizalSulaiman said...

Anon---> sangat setuju. tambah sebab terdesak

FaizalSulaiman said...

cik_sue ---> pakai hukum islam je kak.bunuh balas bunuh

Lelaki Ini said...

aku pun geram gila nieyh!!!!
adeyh2!!!!
geram2!

ghost writer said...

bro,nilai manusia dah tertinggal kat zaman dinasaur lagi,bro.mana ada lagi sekarang nih.manusia dah semakin pening nak fikir pasal nilai..

FaizalSulaiman said...

Lelaki Ini --->sesiapapun akan geram.geram habis.grrrr

FaizalSulaiman said...

ghost writer--->mereka dah semakin tak berhati!

Bardboo said...

dunia akhir zaman..itu je yg mampu dicakapkan..

FaizalSulaiman said...

Bardboo--->harap kita semua boleh mati sebelum akhir zaman sebenar berlaku.sekarang pun dah nampak menakutkan

cik kedondong said...

bila quran dan sunnah tak jadi panduan, iman makin menipis. lebih takot kan benda lain dari Allah..

mintak dijauhkan lah dari segala mungkar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR