Wednesday, January 11, 2012

Lelaki dan Anime


Anime. Bahasa pasarnya kartun.

Kebanyakan penggemarnya adalah lelaki. No doubt sebab kartun lebih simple, lebih fantasize dan for sure digemari semua pemilik adam’s apple. Ahem #fantasize tuh!

Masa belajar dulu, aku ada seorang kawan yang sangat gilakan anime Japan. Naruto, Yakitate Japan, Slam Dunk hatta Pokemon, Digimon semua ditaramnya tengok. Not the choosy one berbanding aku. Hahaha. Aku tengok yang familiar saja.

Kegilaan kawan ini sampai mengumpul semua action figures yang ternampak di kedai. Well termasuklah anime kegemaran tapi jarang tengok, Gundam! Koleksi CD cerita anime dia dah dekat ratus-ratus riggit! Kaum perempuan jangan terkejut kalau ada BF, BF korang yang layan anime dan sanggup beli patung kecik (action figures) sebagai simpanan. Well macam korang beli mekap la kan.

For guys, who obsess with anime, itu adalah toys paling berharga bagi mereka. Samalah macam penggemar kereta ataupun kaki pancing laut dalam. Minat masing-masing der.

Tu belum masuk dengan koleksi komik atau majalah!!! Jangan terperanjat kalau ada sesetengah dari mereka mempunyai koleksi yang boleh dijadikan libry!!

Oh ya. Aku suka tonton anime Jepun ‘Ranma ½ ‘!! Yeah walaupun ada unsur biru pada anime tu, it makes me laugh everytime sebab theme femme fatale yang ada pada Ranma, tiap kali dia berubah jadi budak perempuan! Not forget anime Detective Conan. Tak pernah satu anime Conan yang bosan untuk ditonton. Sentiasa mahu berfikir!

What say u, readers? Are you a gila anime-ing??

PS: Gila anime-ing does not mean you have to avoid social interaction ya!
PS2: Terima kasih buat mereka yang baca Shortie semalam. Terlepas? Ce tengok side kiri korang. Ada nampak 'Latest'? Sila kilik kat Shortie: Pusing:)
PS3: Episod 3 Segijiwa esok dengan judul 'Dia'. 2 new characters will apear:)

14 comments:

Lelaki Ini said...

ikhlasnya..
tak berapa suka anime

Virtual Writer said...

I'm a girl and I love anime.

Hafizzuan Ab Wahid said...

anime is our life ! I love the fact that anime would driving us to the world of imagination ! :)

asyraf ahmad said...

OK..koleksi komik aku, abg aku, dan adek aku dah buat laiberi pun.

hujung tahun lepas, balek umah semua dah takde, mak cakap die dpt rm10 jual kertas buruk. suke sgt die.

adehhh...

acap
UR COMMENTS HAVE BEEN REPLIED!!(>,<)CHECK THEM OUT at acapsuur.

NUke_Rude said...

gila tak gila jugak la dulu2.

sanggup merayu2 dgn warden asrama just semata2 nak tgk Dragon Ball kat dewan selera.

last2, warden pun join sekali.

hahaha. penangan anime.

FaizalSulaiman said...

Lelaki Ini ---> sekali sekala layan..best woo umar:)

FaizalSulaiman said...

Virtual Writer---> wow! good! tak ramai girls yang sukakan anime:)

FaizalSulaiman said...

Hafizzuan Ab Wahid ---> living in the world of anime is beautiful though. serius:)

FaizalSulaiman said...

asyraf ahmad ----> wahtttt????????

perghhhh

memang bekorban la acap!

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude ---> tu citer lejen bro! mana nak lupa.


perghh aku lupa nak masukkan dalam list neh

NY said...

akak xde la gila anime mcm kwn faizal tu..setakat minat gitu2 je..tp dulu masa skola akak suka sgt tgk cite kartun Dragon Ball,Slam Dunk..kalo ada cite tu je ngadap dpn tv smp abes baru gerak..hehe..dh tua2 ni x minat dh kartun2 ni

♕ Mr.IX ♂ said...

Aku suka Yakitate Japan! kalau bosan2 mmg layan jer..suka makanan kot...haha

Yang benar,
(☞゚ヮ゚)☞ ♛ Mr.Ix ♂ ☜(゚ヮ゚☜) : Komen

FaizalSulaiman said...

NY ---> eh kak, takde sailormoon dalam senarai?hehehehe

FaizalSulaiman said...

♕ Mr.IX ♂ ---> hehehehe yup banyak belajar tentang makanan juga kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR