Friday, January 27, 2012

Ulasan: Lawak Kampus (Pelepas Tekanan) dan Promosi 'KOPI'


Selalu barang Jumaat saja, aku update post pasal review filem.

Banyak dah hutang filem janji nak direview tak direview lagi.

Well, aku ada bahan bacaan yang nak direkomendasi pada korang. Surely some of you know about this book.

Lawak Kampus pernah disiarkan dalam majalah super best Gempak tak silap aku lama dulu. Bagi aku, keluaran ilustrasi 4 kotak ini seringkali ditunggu-tunggu pengeluarannya. Kartunis dan penyumbang idea Keith sangat berjaya dalam mewarnakan karakter-karakter ini. Meh kita kenal setiap karakter dalam Lawak Kampus.

Vanness: Hero Lawak Kampus. Nakal, mata keranjang tapi kadang2 bijak
Aditas: Atlet sukan sekolah.Pakai singlet je gi sekolah. Sidekick Vanness
Froogy: Separa katak. Comel dan bijak. Boleh nampak hantu
Beepop: Kurang keyakinan. Banyak jerawat dan keyakinan tambah tinggi bila budak perempuan terima cinta dia terutama Lisa
Si Kosong: Loser dalam exam dan selalu dapat Kosong
Mr Noodle: Cikgu perasan hensem. Tulis buku My Life dan buku tu dibakar beramai-ramai
Xena: Dirujuk sebagai raksasa sebab figura besar dan sangat syok pada Vanness. Anak guru disiplin
Anthony: Hensem, pandai main musik. Cukup pakej tapi cintanya pada Xena sorang dan sanggup buat ape je demi Xena walhal Xena tak pernah terima.haha

Ada lagi sidekick. Kalau korang nak tahu leh la beli sendiri:)

Kat popular ada diskaun tau!haha

Enough with lawak kampus, meh aku nak cerita apa kebenda alah yang buatkan aku eksaited gila nak tunggu bulan Mac nanti.

Akhirnya antologi cerpen pertama aku berjaya (finally) dibukukan oleh penerbit novel urban FIXI.

Sebanyak 19 cerpen dari 19 penulis super duper talented menyumbang idea dalam penerbitan KOPI ini. FYI, antologi cerpen ni takkan dijual di kedai buku, sebaliknya dijual secara atas talian (online) bermula 1 Mac 2012 nanti. Pelancaran buku ini, InsyaAllah akan dilaksanakan pada Mac 24 atau 25 di Art for Grab, The Annexe Gallery dan Pekan Frinjan Shah Alam pada 30 Mac 2012. Meh serbu ramai-ramai!

Kenapa tak jual kat kedai buku? Terbitan edisi terhad ni eksklusif tau! Rugilah tak beli. Ada banyak cerita dalam tu ape?hehehe

Malah mulai Isnin ni (30 Jan 2012) akan ada promosi pada setiap cerpen yang ditulis dalam tu. Pheww takke kool namanya tu?hehe

Meh like fan page KOPI untuk tahu lebih lanjut:)

8 comments:

NY said...

really faizal???congrats! akak dh agak faizal hantar ke fixi..

Pencacai Alim said...

aku ada satu kat rumah buku tuh..tp xde nafsu nk baca..huhuhu

FaizalSulaiman said...

NY---> tima kasih kak.hehe. jangan lupa beli tau:) promote neh:)

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim---> rugi woo ko tak baca bro.leh gelak2:)

ghost writer said...

member-member aku pun banyak yang dah beli buku koleksi lawak kampus nih.ada lar jugak selak berapa page dalam buku nih.saja nak layan.

Kopi aku dah order.

FaizalSulaiman said...

ghost writer---> terima kasih bro!

wah cepat oder.cayalah!

ghost writer said...

haha..selamat morning,bro!

FaizalSulaiman said...

ghost writer --->awal ko update weh!haha memang ghost!hehehe havva nice day:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR