Tuesday, May 24, 2011

Aku Tak Hot, Tapi…

Bila dah pakai transport sendiri, baru singgah kat sini.hahaha
ps:Gambar takde kaitan dengan entry


Saja menulis entry cheesy.

Zaman sekolah mengingatkan aku untuk menjadi serba serbi menarik.

Ok di zaman sekolah, aku bukanlah dikenali ramai. Aku tak hot dari segi appearance ataupun dikenali kerana pencapaian akademik yang luar biasa. Aku ordinary dan seperti remaja-remaja yang lain, ingin untuk menjadi extraordinary.

Cewah

These are things yang aku pernah buat dulu. Ok you guys boleh gelak. I considered it as sweet memory yang mungkin anak aku pun akan buat sama.Justify Full
1. Rambut: Sikat straight, lurus ke depan.Guna minyak rambut brand Tacho yang baunya memang maskulin tuh. Masa tu kalau nak apply Berylcream pun sebulan sekali sebab gel tu berkongsi dengan adik beradik lelaki yang lain. Once bila dah sikat lurus ke depan, buat jambul ternaik sikit. Di-banned oleh Cikgu Kauseling semasa form 4, sebab dia kata macam fesyen entah apa entah. Entah? Aku pun tak tahu..
2. Perfume: Ini benda penting. Tapi unluckily pengetahuan aku terhadap deoderen masih kurang semasa sesi persekolahan, but I applied perfume instead untuk elak body odur. Maklumat tambahan:Aku ke kelas tambahan malam pun pakai perfume. Perfume yang sebatu boleh bau!ahahaha
3. Baju Seluar Bergosok: Lalu jari pada line yang aku buat pun boleh berdarah. Hah! Terer tak?
4. Kasut Sekolah: Mesti kena bersih. Kalau lalu dekat rumput basah, and all the traces lekat dekat keliling kasut, sanggup ketuk kasut dulu dekat simen demi nak elak nampak selekeh.

Itu perkara yang aku pernah buatlah. Tak tahu kalian bagaimana.

Semua itu dilakukan demi nak menarik perhatian je sebenarnya. Biar girls pandang tak berkelip.Ahahahaha..Dan disebabkan aku bukan digolongkan dikalangan ‘hot stuff’, I tried to look proper yang akhirnya menjadi disaster failure bagi aku. Everything must perfect dan sudahnya I'm tired of being plastic.

Kecantikan, ketampanan, kemachoan, kejelitaan, bukanlah lesen untuk kita mendapat otak yang cemerlang. Usaha yang penting. Rupa boleh diberi peningkatan melalui teknologi. Tapi ilmu? Nak korek tang mana???

Avoid to become bimbo. Jelita/kacak tapi otak kosong. Kena gula-gulakan saja dengan orang..

PS:Ada blogger tu kena hentam.Kalau akulah berada di tempat dia, mahu aku berhenti blogging sekejap.Untungnya menjadi yang kurang dikenali. Hidup pun privasi!

PSP: Nanti aku sambung kisah gosok baju. Tabiat aku 1. Baju dan iron merupakan perkara paling aku nak elakkan. Boleh??

PS3: Lately ni sangatlah sibuknya.Menunggu 31 May dengan sangat sabar dengan sikit persediaan. InsyaAllah, jika perkara itu menjadi kenyataan, hidup aku bakal berubah dengan semaksimumnya…

PS4: Lama gila aku tak update di blogbuster.Apa nak jadi kau ni,Faizal..

26 comments:

Cik BebeL said...

lama x meninggalkan jejak since cik bebel tutup blog cik bebel...huhuhuuhuh


style rambut camtu cik bebel panggil bontot itik yer..hahahaha...

hmmm bdebar menanti 29hb...sama mcm FS, hidup cik bebel akan berubah 200% kalau cik ebbel berjaya...doakan cik bebebl yerrr...

(ayat skema giler, berlatih ni...ahahahahha)

tengkorakemas said...

ok..rambut aku belah tengah dulu..ala2 nick carter backstreet boys haha

bila aku ingat balik bro..lawak gile!

Muhamad Zaki Zafir said...

terbalik lak dgn aku..aku dulu pakai deodorant lps tu bru bljr pakai perfume.haha. :D

mr.syazwan said...

bab gosok baju dan seluar mmg menjd keutamaan ketika sekolah dulu sampai sekarang

rambut pun sama

mahkota katanya

HAHA

fikri FAUZI said...

aku ni yang jenis nk cepat..minyak rambut mmg tak pernah nk pakai..aku tak suka rambut nanti jadi keras..ahaha

hanaahmad said...

aku setuju, biar rupa tu biasa2 tapi kekemasan tu penting. biar org nampak kita smart dan tak selekeh. :)

apik pehe said...

hehehe..xleh bayang biler boh buat gaya rambut lurus..hahahaha..

FaizalSulaiman said...

Cik BebeL --->lohh kenapa ditutup blognye?

hahaha, bontot itik tu cute.ahahahahahahaha


sama2 la kita berdoa yek:)

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas --->cuba buat sekali lagi masa besar-besar ni.mesti semart gila.hehehehehe

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir---> tapi dua dua benda ni penting, kan bro?aku setujulah sebab nak elak body odor..

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan--->perhh wan.mesti expert kalau gosok baju ni.

FaizalSulaiman said...

fikri FAUZI --->mesti rambut jenis messy ni weh.messy2 pun ok gak tu.ahahaha

lama dah ko tak singgah sini yer?ahahaha

FaizalSulaiman said...

hanaahmad --->kekemasan tu penting, kan?

:)

FaizalSulaiman said...

apik pehe --->dulu hensem la.

hensem ke?ahahaha

W. Hidney said...

kira remaja belia la ni ek? hahaha

FaizalSulaiman said...

W. Hidney --->dululah.sekarang ni remaja purba.ahahahaha

♕ Mr.IX ♂ said...

aku x suka pkai perfume..deodoran jer dh ok nk cover body odor..

epol said...

haha..agak skema juga di situ..xpe bro..aku juga memahami..keh3

FaizalSulaiman said...

♕ Mr.IX ♂ --->kena cr deodoran yg kuat bau biar leh tahan sampai petang:)

FaizalSulaiman said...

epol --->alah pol..ko mesti hot masa skola.ahahahahahaha

shatooman said...

rambut aku mmg wajib dikenakan minyak rambut.. apa2 brand pon x kira.janji kemas..ekekeke.. perfume aku x suka sbb menyakitkan hidung tp deodorant mmg dr form1 lg dh star pakai.. baju berkedut mmg pantang dipakai termasuklah t-shirt. kasut skolah tu, mesti sentiasa berkilat. dr skolah rendah sampai menengah aku hanya pakai kasut kulit hitam. ;p

FaizalSulaiman said...

shatooman ---> mesti t shirt ko bergosok kan?hehehehehe

kasut hitam?ko pengawas ke bro?

Pencacai Alim said...

aku dh tua.. :(

MR. SYAH said...

hahah.. pernah cuba nak jadi mcm FS tapi xkekal.. sehari dua je.. lebih senang menajdi diri sendiri.. biarlah xfamous.. janji diri tak susah.. dulu gosok baju je.. seluar tak gosok pun.. hehe..

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim--->eshh ada cakap macam tu

FaizalSulaiman said...

MR. SYAH--->jadi diri sendiri lagi best syah.dulu faizal ikut2 style semasa konon2.ahahahahaha.

skunk ni bila usia makin meningkat, jadi diri sendiri sudah:P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR