Monday, May 30, 2011

Terlebih Ajar


Momentum update blog memang kuca bara sikit beberapa minggu kebelakangan. Tapi okey jugalah. Sesekali update, berbaloi.he he he

Kita memang sudah diajar tentang adab dan sopan. Dari sebesar-besar hingga ke sekecil-kecil perkara.

Tapi kenapa masih ada yang tak beradab?

Kenapa masih ada yang keluar simpang tak berhenti dulu, tengok kiri kanan ada kereta ke tidak, baru belok?

Kenapa main berdesum keluar?

Ikut hati mau aku sauk saja. Biar berdentum!

Itu belum masuk nak dekat simpang baru bagi signal. Tak ke free-free je kena sondol nanti? Sabo jelah!

PSP: Semakin memandu, semakin kuat memaki hamun dalam kereta.Ya Allah mulut..Sabar..sabar

PS2: Terima kasih tolong share entri artikel ini. Satu angka yang sangat besar buat aku. TQ again!

PSSS: Esok hari besar.Makin menghampiri, makin bimbang. Semester baru dah nak bermula. Selamat datang pelajar baru.Selamat kembali pelajar lama!

10 comments:

Muhamad Zaki Zafir said...

plg aku mrh org main cucuk2 blkg.ingt dia sakit perut ke ape, tp tgk crmin blkg nmpk muka trsngih2 cam nk mndengki je.aku aim lubang tgh jalan,just b4 lggr lubang tu aku elak.org blkg? bummm!! puas ati.tp lubang sedang2 je la.xdela blh trblk,tp sentap jgk kalau dh tercebur.

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir --->yang tu geram rasa nak buat break emergency. biar dia langgar blakang kete.

tp kalau kete made ofbesi yg tak kemek.ahahahahaha

tq, nice idea gak ni zaki.ahahahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

Bengang bile patik xcident...konsep nye dia langgar patik..then bawak segala tok nek pakcik tok yang segala dia hangkut..then last patik dituduh melanggar dia...then soh ganti rugi segala...sekali report polis..teros diam!!! P.A.D.A.N. M.U.K.A

shahirahkhairudin said...

kadang-kadang kan FS.. kita dah terai nak sabar tau. tapi tetappppp akhirnya menyirap jugak. nak nak kalo nawak kete kat penang ni hah. biadap beno..

ghost writer said...

tak semuanya yang memandu kereta di jalanraya boleh dipanggil pemandu.

NUke_Rude said...

malaysian drivers are crazy.

proud of it.

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) --->kalau melampau mintak yang bukan2 setel polis je pojie.jangan takut kalau kita di pihak yang benar

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin --->tau takpa. cuba nak sabar, tapi ado.mang maki hamun jugakla

FaizalSulaiman said...

ghost writer --->yeah! some of them drive mcm samseng.

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude --->disiplin takdok.huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR