Saturday, November 26, 2011

Sepi: Eh Ada Adik-Adik Lah!

Lagu tema filem ‘Sepi’

Siapa tak ingat satu lagi karya masterpiece Kabir Bhatia selepas award winning ‘Cinta’

Aku ada menulis tentang lakonlayar filem ‘Cinta’ menerusi entry ini.

Actually aku sangat kagum dengan kolaborasi mantap Kabir dan isterinya Mira Mustaffa.

Ok why on earth I am telling about Sepi yang berkurun lama ni?

Actually, aku nak cerita pasal MV Sepi nyanyian Yuni Shara yang aku tonton siang tadi. Aku sangat sukakan lagu ini. Tergerak hati pulak nak cari di YouTube. Even on a very first time mendengarnya pun (waktu menonton karakter Sufi kehilangan isterinya akibat kemalangan—yang diakibatkan oleh sehelai kertas ‘mencari jodoh’), I’ve got goose bumps a few times! Serious talk!

Satu perkara yang aku terkejut menonton MV Sepi versi ini adalah perjalanan ceritanya. Tak tahulah kalau korang dah tengok,tapi apa yang aku tonton, yeah, the storyline creates moods for the song, tidak sekadar menggunakan klip-klip dalam filem Sepi. Ada dua penceritaan yang digunakan dalam clip ni.

Jom ushar!


A housewife. Struggle with her husband cheat on her and knowing her husband is hella drug addict! What is the determination of a good wife even her husband makes her feel bad? Patient. Her emotion of disappointment trapped between her love and loyalty to her husband. Its like thorn of her life. A tragic figure,I guess. What say you?


Lelaki lembut kinda type adik-adik would like to become what he want in his life without realizing who is he actually. He loves to see himself in make up, wearing girly costume and pretend like a woman even he knew the consequences he should bear. Aku sukakan scene last lelaki lembut ini. Its kinda emancipation of his own, sort of biarlah aku dengan duniaku..hahaha



Frankly speaking, siapa nak hidup sunyi dalam dunia ni?

Tapi apabila dah tak ada sesiapa nak memahami, Tak ada sesiapa nak menyayangi, Tak ada sesiapa nak ambil peduli, maka kita akan hidup dalam keadaan sunyi dan sepi

Hidup ini percaturannya singkat. Gembira selagi boleh gembira.

4 comments:

Muhamad Zaki Zafir said...

aku suka sgt rozita che wan dlm cte sepi.mmg natural beauty.mmg terkesan betul lah ble dia mati eksiden tu.

kesepian ni,kalau sepi disebabkan hilang org tersyg,nk buat mcm mana kn.tp kalau sepi wlpn org tersyg masih ada sebab xblh mluahkan ape yg ade dlm hati,itu lg kesian.

NUke_Rude said...

"Frankly speaking, siapa nak hidup sunyi dalam dunia ni?"

-- Aku.

well, kadang2 lah.

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir---> yang itu namanya 'pendam' hihihi

oo suka rojita ce wan ye?

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude--->kadang2 sunyi itu perlu.tapi jangalah sunyi sangat.mendung je takbest:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR