Sunday, May 31, 2009

CAMWHORING!

Cuti yang panjang, diisi dengan aktiviti men$#ndal dengan kamera!. Hahahaha..gilos kuangajo ayat aku. K la peeps, pada 27 hb 5 lepas, aku ngan member aku telah pergi ke Tanjung Balau (TB-bukan penyakit TB okey!), salah satu pantai yang agak terkenal disekitar Kota Tinggi. TB ni kira tempat faymes penduduk sekitar untuk berkelah, dengan majoriti penduduknya adalah nelayan. Dah hampir tiga tahun aku tak pegi pantai ni, sejak kali terakhir pada tahun 2006. Tak banyak perubahan yang obvious berlaku di pantai ni. Dulu masa aku kecik2, ayah aku selalu bawak gi pantai ni during Hari Merdeka @ Cuti skola. Kadang2 ikut jiran2 berkemah sambil carik ketam!. Seronoknyerrr!!! Dulu airnya jernih. Tapi skunk, aku tengok, Keruh!. Aku sendiri geli nak mandi doe!. Especially kat gigi air tuh!. Huhuhu. Harusla pencemaran sana sini kan?. Aiyohh. Pantang tol aku bila natural environment tak dijaga ngan betol. Marah ni..marah ni..:-)

Hajat nak datang bukan nak mandi pon. Just nak mengambil gambar jer. BTW, Jetty TB nilah yang menyelamatkan keadaan, so bleh la aku ngan member aku, Fadli mengharuskan diri mengambil beberapa gambar kenang2-an. Dapat jugalah rasa angin laut!.

Sebenarnya banyak potensi positif untuk membangunkan lagi pantai TB ni. Chalet dah ada. Cuma mungkin kena tingkatkan lagi kebersihan pantai & menambah aktiviti menarik untuk pelancong, cam aku contohnyer laa..ehehehehe…

Ni tak!. Masa aku datang, pegawai bertugas dah balik rumah doe!. Padahal jam baru pukul 3.30 pm!. Helooo… gi mana tuh?. Haruslah ponteng keje kan?. Ofis hour blom abes lagi maa?!!. Kedai cenderamata pon tutup gak. Adohaiii…buat malu industri pelancongan jerk!. Huhuhuhu..

Indera---)Trimas Fad coz ajak aku jalan2 tempohari. Nice ride bro!. Kete baru katanya. Free ride plak tuh.agagaga.. Nice experience!. Thanx coz bring me such a joy!. Nanti raya kita jumpa lagi bro!. God, I’ll really miss u so much la nanti. hahahahaha..

Hope u’ll read my blog dengan rasa kembang hati. bahahahahaha….

2 comments:

rizz said...

wahh best tgok picta2 u tuhh

Your Sweetie(",) said...

awak

nanti bwk sy pegi pantai nie eh

hehehehe mst besh kn :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR