Friday, May 29, 2009

SIX MONTH LATER…

Ehehehehehe..cam intermission utk citer dalam tv plak. Okay korang, kali ni aku nak citer beberapa perubahan yang sangat obvious berlaku di rumah aku setelah 6 bulan aku merantau tak pulang2 (ehehehe..tak ble bla ayat). Banyak benda jugak yang dah berubah, contoh macam 6 bulan lepas, pokok mata kucing kat rumah aku rendang jer, walaupon tak pena berbuah. Skunk ni dah gondol + togel sebab mak aku cakap, ayam selalu tidur atas pokok tuh. So haruslah ada hama-hama kan?.

Selain tuh, beranda depan rumah pon baru nak buat. Honestly, aku bleh tulun siket2 jer. Hopefully raya nanti siap kot. Selain tu, 1 kawasan kampong aku skunk ni digalakkan menanam ulam2 dan sayuran sendiri. Bukan tak ada dulu2, tapi sekarang ni program tanam menanam ni semakin rancak dijalankan dan ianya boleh memupuk kesedaran gaya hidup sihat dan kadar perbelanjaan menjadi lebih ekonomikal. Aichehh!. Bagus gak saranan tuh. Jimat kos, fresh from the garden gitew!. Hahahaha..

Dan yang paling obvious adalah perubahan budak kecik kat bawah ni. 6 bulan lepas, gigi di cun jer, walaupun jarang2 tapi comel la.

Skunk ni..dah roboh!!! Hahahaha


Haruslah aku nyanyi kat dia “Jambatan sudah robob..sudah roboh!” agagagaga… (aku terer dalam bab sakat menyakat ni)

Gambar diambil semasa menonton Harry Potter & The Order of The Phoenix.

5 comments:

rizz said...

wahhh wongak sudah hahaha

fikri FAUZI said...

waaaa.
shemart gila gigi dia.
;PP

epol said...

adik ko cute bile takda gigi..haha

bonetkete said...

ko pun cam tue gak dlu

Indera said...

rizz--)nasib yg wongak tuh gigi susu.hahahahaha.cuba bayangkan kalu gigi kekal?hahahaha

fikriFAUZI--)hehehe.shemart ye?ni pun pujuk punya pujuk nak amek gambar. dia kata malu.hehehehe:-)

epol--)ehehehe.

bonetkete--)a'a la.:-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR