Friday, April 01, 2011

Bila April

Pesen gamba malas nak edit. Stick ni buat aku mengidam, bah!


Salam

Dua hari tak update, bila jemari kembali mengetuk papan kekunci, idea terbang entah kemana.

Mood masih sakit. Batuk belum kebah. Sudahnya aku ambil cuti hari ini. Tak pasal menyebar virus dalam ofis kang. Aku perhatikan cuaca tak menentu sekarang. Hujan dan panasnya tak Justify Fullseimbang.

April dah datang menjengah. Serius sekejap saja. Bulan yang menjadi penanda umur aku meningkat setahun lagi. Fikiran-kawan-sebaya-sudah-ada-anak-dua-tiga-dah-tak-bermain-di-fikiran-sekarang. Jujurnya, aku masih jauh ke arah itu apatah lagi dalam keadaan sekarang. InsyaAllah, jika Allah beri rezeki, aku dapat juga bahagiannya, kan?

Chill sudah.

Mujurlah aku lelaki. Aku masih mempunyai peluang untuk memperbaiki struktur kewangan, taraf hidup, nilai actualization dalam hirarki Maslow ataupun sikap egoistic ketika membeli. Tak salah kan?

Dan April ini juga menjadi bulan penuh stress bagi pelajar kebanyakan institute pengajian tinggi. Aku tahu, derr. Asal bulan 4 je final exam.

Apa-apa pun, bagi mereka yang bakal menghadapi peperiksaan akhir, hadapinya dengan tenang. Lakukan persiapan sementara ada ni, okey!

Buat mereka yang berkongsi satu bulan kelahiran dengan aku, rilek2 sudah! he he he. Age just a number. Asal kita beringat dalam hidup:)

24 comments:

tengkorakemas said...

bulan ni harry potter keluar kan?(gile off topic xD)

Aqilah said...

Yela..masa macam berlari, kejap je da bulan 4..

cik bebel said...

hmmm bulan stress utk cik bebel jugak...sebab nak cuti hampir sebulan....chill!!!!

mr.syazwan said...

RINDU DENGAN MUSIM/ DEMAM EXAM..

hahahaha

wah besday bulan APRIL ye..

hohohoho..

yg ke berapa tu??

=_=

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas--->harry potter rasanya bulan 5 tak, bro?hehehe

FaizalSulaiman said...

cik bebel --->student cuti, cik bebel cuti x?

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan --->yg ke 17.

bleh?hehehehehehehe

hanaahmad said...

get well soon faizal! lelaki tidak punya masalah jika masih tidak punya anak dan isteri ketika berumur bawah 25. lain la perempuan. lelaki senang, berkenan masuk je minang. perempuan? kena tunggu orang pinang, itupun kalau ada yang nak. haha

FaizalSulaiman said...

hanaahmad--->haha..this is exactly kawan2 cakap.tp in a meantime kenala carik2 juga.:)

MR. SYAH said...

betul tu.. final exam dah makin dekat..

selamat hari lahir FS..

Adlan said...

maslow hirarki?macam penah dengar jer..hehe..oh! mase blaja degree dulu amek subjek marketing kalau tak silap..;p

hehe..pape pon chill okay! have a nice day^^

eqbalzack said...

tak edit pic atas tu pun menarik FS...hehe

FaizalSulaiman said...

MR. SYAH --->Goodluck, Syah!

hehehehehe

makin tua:P

FaizalSulaiman said...

Adlan --->hehehehe.kat management ngn marketing pun ada benda ni, adlan:)

FaizalSulaiman said...

eqbalzack--->gamba ang eq lagi cun! cun habis!:)

Faz Nandra said...

salam dato Faical.. alololo.. sakit ye? get well soon ^-^ jangan lupa telan ubat ikut nasihat doc.. wink3!~ yezza,bulan ni bulan tensi.. final exam terlalu dekat.. ngaaa.. nak tak nak kena hadapi juga.. n ya,april ke? ngeee.. bulan kita dekat2 je.. april,mei =) hohoho..

ghost writer said...

..dan kau masih muda lagi untuk punya lebih kesempatan memperbaiki struktur kewangan dan yang lain-lainya..

harap kau semakin sihat fai.

FaizalSulaiman said...

Faz Nandra --->faz may yer?hehehehehe

ucap selamat awal2 la neh:)

FaizalSulaiman said...

ghost writer-->yela muda:)

sama2 weh.ko pun sama:)

♕ Mr.IX ♂ said...

org kata org laki mcm kelapa tua, makin berusia makin banyak santannya.. bukan gitu? haha..jgn naik lemak dah ler

Seri said...

get well soon. dah lama tak singgah sini

FaizalSulaiman said...

♕ Mr.IX ♂--->santan berharga, Mal!muehehehehe

FaizalSulaiman said...

Seri --->dah semakin ok, seri.Tq so much ye:)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

tahu tak apa...
umur sekadar nombor je... hehe...
tak payah takut... semua orang pun akan jadi tua kan...
oh OE pun ada final exem... tapi OE tak stress... (pelik dengan diri sendiri)
alahai...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR