Friday, June 24, 2011

"Anggap Saja Perempuan Simpanan. Saya Rela"- Izzah:Ombak Rindu Teaser Trailer

Sumber teaser trailer ini diperolehi dari FanPage Facebook 'Ombak Rindu'. Sila like ramai-ramai.

Filem ini tak pasti dijadualkan ditayangkan bila, tapi selepas menonton teaser trailer 30 saat dari filem adaptasi novel 'Ombak Rindu' karya Fauziah Ashaari ini, terbit rasa ingin tahu dan rasional pengarah Osman Ali mengambil pelakon berdarah kacukan Maya Karin sebagai gadis kampung, Izzah dan Lisa Surihani sebagai antagonis Mila.

I would like to say, usaha Osman dan team jurulakon pelakon Ellie Suriati sangat berbaloi dalam memelayukan Maya dan mencari sisi hitam Lisa. Ini bukan kali pertama Lisa berlakon watak hitam. Menerusi V3 Samseng Jalanan, pelakon berbakat ini turut memegang peranan sama.

Aaron dan Bront dilihat menerusi trailer ini, masih berada pada par yang cukup selesa.Dua aktor ini berjaya membawa watak masing-masing.

At least give some actor/actress watak-watak berbeza dengan karakter yang pernah mereka bawakan. Kita sukakan variety dalam watak, begitu juga para pelakon. Mereka juga mahu cuba sesuatu yang baru:)

Jom ushar gambar

Maya Karin sebagai Izzah. Dalam trailer Izzah kena tarik rambut dengan Haris.Gila kejam!


Haris: Charming.Tapi sikapnya menyakitkan hati. Tipikal la kan.Nanti-nanti jadi benci-benci sayang.awch.hehehe


Bront. Tak usah dipertikai. Beri apa saja watak. He's damn good!


Siapa kata cik Surihatiku ni tak sesuai berlakon jadi Mila? Sisi hitamnya terserlah. Malah, aku boleh katakan, kita akan simpati dengan karakter beliau. Why she's become an evil? Jahat Mila bersebab. Dia nakkan Haris. Tu je. We do dredful things to get what we want, all the time so as Mila

Sumber video didapati dari fanpage FB Ombak Rindu



Ini baru teaser.Review penuhnya belum lagi:) Hopefully baik!

21 comments:

shahirahkhairudin said...

orait.. tak sabo nak tgk nnt..

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin --->seyesh!me too!!

nak tgk transformasi osman gak neh!

mr.syazwan said...

adakah filem ini boleh lawan kl gangster??
ahaa

tapi wan akan menonton karya osman ali

sbb osman ali

F
U
U
U
Y
O
O
O

Lelaki Ini said...

Gila excited mau tgk!!!
sgt2 excited!

epol said...

memula igt pengarah lagenda budak setan..tapi osman ali..he's good director..must watch diz movie (lagi2 ade maya karin..yummy) lol

hanaahmad said...

tak sbr nak tgk! pasni novel dia pulak sold out!

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan ---> osman Ali kot. best!!

FaizalSulaiman said...

Lelaki Ini --->adaptasi dari karya terlaris.mesti best!

FaizalSulaiman said...

epol --->mesti tonton.Arahan Osman selalunya berbeza!

FaizalSulaiman said...

hanaahmad --->novelnya dah dikeluarkan dulu, hana.baru adaptasi dari novelnya

fikri FAUZI said...

macam cool untuk di tonton. ;)

MR. SYAH said...

best ni.. kena tgk nnt..

FaizalSulaiman said...

fikri FAUZI --->bukan takat cool tapi mang wajib tonton pon.ahahaha

weh, lama ko tak update blog?

FaizalSulaiman said...

MR. SYAH --->must see list!

Muhamad Zaki Zafir said...

memang serius jadi weyh muka lisa tu bila brlakon wtk jahat. ;)

NY said...

adeh x sabar sgt2 dh nak tgk...dh lama menunggu..apalagi jalan cite,pelakon maya n aaron sememangnya akak minati..=) harap2 x mengecewakan...

Seri said...

makin banyak karya penulisan ke kaca tv/ layar perak. perkembangan yg positif

dah lama Seri tak singgah sini

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir --->tulah kan?masa memula develop filem ni ramai tak setuju cik lisasurihatiku ni jadik mila yg jahat tu.

she's damn good membuktikan lisa memang pandai berlakon!:)

FaizalSulaiman said...

NY --->InsyaAllah, saya pun harap begitu. harap maya boleh bawak watak izzah seperti kehendak novel dan paling utama kehendak pembaca sebab sblm pembikinan, dah ada petisyen kesesuaian maya utk watak izzah which is bad for her.harap sgt dia leh perform dengan baik

FaizalSulaiman said...

Seri -->yup.satu perkembangan yg sangat baik:)

takpe seri, seri bizi kan:)

shatooman said...

perghh...sumpah, ombak rindu adalah antara novel kesukaan aku.. x sangka boleh tonton pulak lepas ni~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR