Sunday, November 29, 2009

BULAN BARU KEMBALI

Filem arahan Chris Weitz ini sangat membuka keterujaan aku selepas filem super-disaster 2012 yg lepas. Well..tak banyak yg boleh aku perkatakan tentang filem ni. Jadi apa kejadahnya aku tengok citer ni?:-

1) Premis cerita yg sangat cun. Maklumla.., dari imginasi buku transfer ke filem. Visual yang sangat cantik.

2) Watak Bella (Kristen Stewart) sangat baik berbanding installment pertama. Emosi berbelah bahaginya antara Jacob-Edward membuatkan audiens juga merasa apa yg minah ni rasa. Kalau korang, agaknya korang pilih sapa?

3) Good action tetapi quite a slow plot movement. Maybe nak expose kegelapan dalam citer ni. Tapi serious, aku agak dissapointed coz action dari Cullen Family takde sangat. Maybe nak develop character geng2 The Quileutes kot (warewolf)

4) Watak2 The Quileutes (yg sangat hot okey) dan kemunculan Dakota Fanning sbg Jane-si ketua Pontianak membuatkan penantianku berbaloi. Creepy seh Jane dan FYI, beliau merupakan salah 1 sebab kenapa aku nak tengok New Moon nih.haha

5) Bila korang tengok citer nih, korang mesti tak sabar nak tunggu Twilight:Eclipse. Kenapa? Tengokla sendri!

Pendapat peribadi aku la kan, korang yang nak tengok sangat citer ni, gi la tengok. See for yourself. Tak tengok pon tak rugi. Maybe expectation untuk menonton New Moon sbg satu filem action sebagaimana filem pertamanya is a little bit frustrated. Tapi overall, New Moon boleh mengaut untung walaupun tidak mempertaruhkan The Cullens sebagai peneraju utamanya.

NotaKakiFaizal--)Oh ye..mini series akan kembali bersiaran esok. Sabar menanti:-)

8 comments:

NUke_Rude said...

aargh!!! aku geram ni bro. smalam igt nk g tgk cta ni kat times sq. ramai lak org bratur.. tiket lak selling fast.

terus g main boling :|

bila nk g tgk nih???

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude --)ye ke bro?sedeynyer..
aku pon masa nak gi beli tiket tu ramai gila orang.

apa kata ko book online. Senang dan praktukal.hehehe.

selamat menonton!

bEEdLE d' bARd said...

nape aku x rasa teruja nk tgok citer ni eK? hhuh

FaizalSulaiman said...

bEEdLE d' bARd --)gi tengok bard.okaylah gak citernyer.

p/s--)jgn tengok masa penat.nanti ko ngantok.hehe

epol said...

hehe bro...cepat tol update review yek..hehe

nway,citer nie mmg kan?? :p

**ekonomi merudum nie tgu download aje kot :p

FaizalSulaiman said...

epol--)memang apa bro?tergantung semacam je ayat ko.hakhakhak.
okla kalu tak tengok pon. Download pon puas hati jugak!hehe

p/s--
)selamat mendownload!

epol said...

lol..haha ayat tergantung plak??

**nway,citer nie mmg "menjadi igauan para gadis" kan?? :p

yeah..dah tak tergantung dah

FaizalSulaiman said...

epol--)hehehe..bagusla ko epol.datang balik check ye.trimas2!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR