Monday, November 09, 2009

SERIES SEBAGAI PERMULAAN

Ini adalah series pertama dalam official blog ku. Memula agak scary gak la nak publish publicly sebab ada perkataan adultery besar2 masa poster ni masih in making lagi. Tapi aku dah pon tukar ke perkataan scandal. Nak selamat, katanya

Serius, baru berapa hari aku tak publish Oktober7-PartIII ke online membuat aku gian nak menerbitkan series pendek 7 episodes nih.

Roughly, 7Days a.k.a 7Hari sangat berbeza dengan dwilogy Oktober7, walaupon ada pada persamaan pada nombor 7. 7Days lebih ringan tetapi isi ceritanya agak berat. Genrenya plak lebih kepada dark-romantic-comedy.

Ia lebih kepada kisah 2 beradik, dimana Amy si kakak sedang menghitung hari2 perkahwinannya dengan Syah dan sangat terkejut dengan kepulangan adiknya, Eza yang lari dari rumah kerana pengaruh dadah. Kepulangan Eza bukan utk menyambut perkahwinan kakaknya, tetapi mahu mencuri barang dan duit utk di bayar kepada Jason-Si Lintah Darat @AhLong. Namun, kepulangan kali ini bukan saja memeranjatkan Amy, tetapi juga membuka rahsia keluarga dan perkaitan Amy-Syah-Eza-Jason dan keluarga kecil pengantin perempuan yg membawa kepada pembunuhan di hari persandingan...


Wait for it ye guys!

NotaKakiFaizal--)7Days will be publish this coming Wednesday

2 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sebetulnya u mau letak word 'sex' ek kat 'scandal' tu? mmg international ok karya u...suker2! =D

FaizalSulaiman said...

Blog Anuar Kamaruddin™ --)hahaha manatau neh?ehehe..kalau nampak dek FINAS, mau kena banned poster.ehehe. trimas nuar!.waiting for ur "kemenyan"!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR