Wednesday, November 11, 2009

OH MY GUCCI, PANAS!!!


Filem paling ditunggu-tunggu tahun ni (aku je kot!)
Ramai bloggers dah review buah tangan terbaru Bernard Chauly yg sebelom ni cemerlang ngan Gol&Gincu. Tgk poster dah tau yg citer ni mang sungguh...yummmyyyy!!!!

Lima trivia kenapa korang harus menonton filem nih!:-

1) Aksi gedik Maya Karin & Fazura sangat real. Sepanjang filem ni berputar jugak, korang leh menyaksikan iklan2 jenama mahal yg disebut Fazura spt O My Gucci, Oh My Dior, Oh My Jimmy...Choo!. Malah kedua2 aktress ni juga menyerlah apabila tiba di momen gelap masing2 spt Bella yg mengaku kpd Faqir dimana dia yg hidup susah di kampung dan Intan yg dimaki oleh Dato' Saleh kerana makan pakainya ditanggung oleh datuk itu!
Maya hebat tetapi Fazura menyerlah!

2) Set kapal & CGI yg terbaik. Tak rugi menonton, malah setiap syot filem ni bergerak sgt baik. Kpd filem Jin Notti & Cicakman, sila duduk belakang, okeh!. opsss

3)Setiap watak dijayakan dengan sangat baik. Sekali lagi ya!, SANGAT BAIK!. Lihat saja kemunculan Rafidah Abdullah yg sangat lucu @ babak Henry Golding yg....(hahahaha). Newbie, Shahreza Minhat aka "gigi besi" juga sgt menyerlah!

4)Plot & Subplot yg sgt tersusun!. Genre dark comedy ala desperate housewives juga menjadi malah bagi aku terbaik selepas Setem!. Setiap syot komedi dilihat sangat berjaya dan yg penting aku tak terasa bodoh melihatnya!

5)Satu karya fresh dan sangat berlainan dgn product tempatan yg lain. Korang harus tengok okeh! 9 dari 10 bintang utk si gadis pisau cukur!


NotaKakiFaizal---)Tak rugi menonton!Panas!!!

9 comments:

CikYana(",) said...

ala nk tgk gk
mne aci g tgk xajak
uwaaaaaaaaa

FaizalSulaiman said...

CikYana(",) --)hehehe..g la tengok.best gilaaaa

Dr. Darren said...

mcm best. ;)

cik kedondong said...

ahhahahha
ak tengok dulu dari ko

wihehehe

FaizalSulaiman said...

Dr. Darren--)best dan tak rugi menonton!

cik kedondong --)ko memang tau.tak ajak aku pong.wakakaka.jom tgk skali lagi.hahahaha

Primadona69 said...

sy fazura akak primadona69..
ingin ucapkan terima kasih ler..
kpd owner blog ini..
yg memuji keberkesanan lakonan sy iteww..
dan rakan kpd sy..
maya karin..
turut mengucap sekalung penghargaan kpd owner blog..
krn sudi mengulas filem kami ni..

Salam sayang,
Fazura..

Pitam!!
hahahaha

FaizalSulaiman said...

Primadona69 --)aku pon pitammmmmmmmm.hahahahahaha

btw, trimas ye "fazura" ngn "maya".hehehehe

Anonymous said...

mmm i love this movie...rasa gedik menjadi n real..tumbup 2 maya and fazura...i luv it

FaizalSulaiman said...

Anony--)the maya-faz combo really damn good kan?worth watching!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR