Friday, November 13, 2009

TAKE 5:EVIL FEMALE CHARACTER TERSEMPOI

Pernah tak korang rasa sangat jaki bila tiapkali karakter evil/jahat muncul dalam filem yang korang tonton. Pernah kan?. Apa perasaan korang?. Geram?. Marah?. Benci? Fuhhh semua ada kan?So kat ruangan baru Take5 ni, jom join aku explore 5 Evil Female Character tersempoi yang aku rasa super-duper-meluat untuk ditonton:-

5)Ziana Zain..as Ziana
Filem: Dwilogy Sembilu
Walaupon aku bukan fan filem Pak Usop, tetapi penampilan Ziana Zain dlm filem tu membuatkan ramai benci dengan karakternya. Baik samada ketika beliau menggoda Awie (yg nampak jambu gila dlm citer tu) ataupun semasa beliau membuli Erra Fazira (yg sgt nerd dlm karakter beliau). Of kos, 1 Malaysia masih teringat treadmark kening terangkat kakak ni!
MOTIF--)Mahu memutuskan hubungan Awie-Erra

4) Ida Nerina..as Seri Bayu
Filem: X X Ray 2
Filem sekual kpd XX Ray meyaksikan persembahan Ida Nerina yang dianggap sangat baik. Siap ada power2 tuh. Momen terbaik Seri Bayu adalah ketika makcik ni berlawan dengan Hang Tuah. Aku rasa Dragon Ball punya Kame-Hame-Ha pon kalah wehhh!!
MOTIF--)Mau membalas dendam bagi pihak abangnya dan verangan mau menduduki tahta Melaka

3) Sofea Jane..as Zaleha
Filem: Perempuan, Isteri &...
Panas si Pisau Cukur, panas lagi si Zaleha ni. Lakonan beliau sgt berani okeh!. Mana nak menggoda, mana nak mandi sungai, mana nak sidai kain pakai spek itam, mana nak buat nasi K*&^k!@#. Semua Zaleha buat. Tapi Zaleha buat bersebab. Sebabnya? Korang tengok la sendri...
MOTIF--)Balas dendam


2) Nasha Aziz..as Jeslina
Filem: Trauma
Fuh wa cakap lu. Karakter evil ini merupakan karakter evil terbaik dalam sejarah pelakon2 karakter jahat di Malaysia (bagi aku la). Beliau sgt scary, cakap pon slow je, baju plak kaler hitam dan sgt2 psycho!. Jujurnya, setiap kali babak Jeslina on screen, penonton akan rasa debarnya.
MOTIF--)Balas dendam


1) Siti Tanjung Perak..as Mak Kundur
Filem: Bawang Putih Bawang Merah
No doubt!. Cara jalan, cara cakap, akting beliau sgt menjadi. Even kalau korang bagi tengok kat anak2 sedara korang, konfem diorang takut. Watak jahat Siti Tanjung Perak memberi satu demensi keras yang secara fizikalnya, kita akan rasa benci dengan karakternya.
MOTIF--)Cemburu

Kebanyakan karakter jahat muncul dlm filem adalah untuk menambah spicy dlm cerita. Korang cuba bayangkan satu cerita tu, langsung takde orang jahat. Orang baik semata2. Tak best kan?

So, jumpa lagi di lain edisi Take5!

4 comments:

farish H said...

mak kundur gtew hahaha

Mr.Homosapiensz said...

aku paling meluat tgk semua filem lakonan fasha sandal (Fasha Sandha)..pape ler...secara reality @ filem...
x kira watak baik ke innocence ke jahat ke...

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.vote mak kundur! ;p

FaizalSulaiman said...

farish H --)mak kundur..terbaik!hahaha

Mr.Homosapiensz --)gimmie 5 la ikmal.aku pon tak suka dia.tapi setakat ni cik fasha blom de blakon jadi jahat dlm filem. kalu ada pon aku rasa, tak bape menjadi. sbb sore dia kut.ehehehe

intanurulfateha (◡‿◡✿) --)yes..yes mak kundur!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR