Thursday, December 08, 2011

Karat #13: Tak Kena Tempatlah!


Bertemu lagi dalam slot Karat. Bila tanggungjawab tuan blog bagi kat gua untuk update barang sebaris dua, gua sahut amanah tu.

Gua semacam perasan dengan senario orang kita ni. Sesetengahnya saja ok.

Gua tengok komen video-video hiburan dan trailer-trailer filem tempatan di YouTube. Bila gua pandang ruang komen tu, muncullah komen-komen separa insaf seperti…

‘…filem ini melalaikan, merosakkan akhlak’
‘…Astaghfirullah! Apa nak jadi dengan filem ni’
‘…masih tak terlambat untuk bertaubat’

Ok dahlah.Cukuplah tiga.

Jangan overexerted ok. Gua bukanlah ‘hah inilah masyarakat hedocistic yang menyokong duniawi lupakan akhirat’. Gua cuma luahkan apa yang tak senang saja.

Ada benarnya kata-kata balas sesetengah komentator..

‘…kalau rasa video-video ni melalaikan, rasanya tak payah lah tonton. Kan kat YT tu ada view picture sebelum kita click. Kita dah dapat tau pun samada video tu sesuai ditonton atau tak kan?’

Gua setuju!

Gua fikir zaman sekarang ni, semua manusia ada pilihan. Teknologi depan mata, bai! Lu pilihlah sendiri.

Jawapannya ada dua je. Ya atau tak.

Sopan lagi entry gua. Mungkin sebab ada Cik Adik yang banyak menenangkan lately:)

7 comments:

epol said...

setuju bro..pathetic sgt pengomen macam tu..cakap pung pang pon tengok gek..haters gonna hate

Muhamad Zaki Zafir said...

mybe x smua komen negative tu sbb haters bro.kalau filem2 yg mmg merosakkan akhlak,xkn nk dibiar atas nama seni? :)

Lelaki Ini said...

adeyh..
sabo2!

Nazz@Purple said...

sy setuju..

hanaahmad said...

hmmm..betul juga. tapi mungkin tu salah satu cara mereka berdakwah dengan pergi setiap video2 yg melalaikan dan bagi tarbiah. huhu

mr.syazwan said...

suka part cik adik yg byk menenangkan tu

wawawawawawawa

=_=

ghost writer said...

kau baca juga komen-komen kat situ ek.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR