Friday, March 27, 2009

CINTA BEZA BUDAYA

N3 kali ni, aku nak bercerita sikit pasal filem terbaru critically acclaimed director-Yasmin Ahmad, TALENTIME. Memula tu kan, aku agak sangsi gak nak tengok karya Yasmin yang rata2 kita tau, perlu datang ke panggung bukan setakat seat back, relaks n enjoy’ jer. So dlm keadaan aku yg sangat exhausted gilababeng, aku gagahkan diri memmenuhi permintaan kengkawan aku yg nak sangat tengok citer nih. So nak pendekkan N3 aku neyh, ada 10 perkara yg aku ngan kengkawan buat masa aku tonton TALENTIME:-

1)Aku selalu maki bila org lambat masok panngung, tapi masa aku tengok TALENTIME, aku lak yang lambat masok, siap masa dlm gelap tuh terlanggar kepala sorg sis nih!. Huhuhu Sorry la kak.

2)Oleh kerana tuh, aku terlepas 15 minit pertama!. Tapi firasat aku kuat mengatakan yang citer Yasmin mesti stat ngan kalimah ‘BISMILLAHIRAHMANNIRAHIM’

3)Aku tak percaya 2 org member pompuan aku (si Kak Yah ngan Kak Mah) yg selama ni xlarat nak tengok citer genre drama, memuji karya Yasmin. Aku sempat kutuk dlm hati, ‘Ches, kalau la citer ni (TALENTIME) bercakap jer,sure diorg kuar panggung awal2!'

4)Masa babak Melur ngan Mahesh naik motor,sempat aku SMS member aku Bob, ‘eh cam si **** ngan ***** la.hehehe’. Si Bob pon suka gila sampai nak jatuh seat.


5)3 org member aku yg berasal dr Perak, tak sudah mengoceh masa syot kat Perak. ‘eh ni kan dekat Ipoh’, ‘eh taklah, dekat belakang umah aku jer’. TALENTIME dah jadik cam iklan JOM CUTI2 PERAK. Hikhikhik

6)Org belakang aku membebel ‘eh tak faham la citer ni!’. Padahal masa ditunjukkan babak penting dia sibok bergayot!. Mangkuk!

7)Masa lagu O RE PIYA berkumandang, aku siap goyang kaki dan Kak Yah tetiba menerjah kata ‘eh ni lagu yg ko upload dlm blog ko kan?’
8)1st time aku ketawa cam syaitan bila babak Harith Iskander, buat lawak lucah pasal ‘Orang Negro’. (Terlalu lucah,jadik diaolognya korang kena tengok sendiri la)

9)Pas je nak habis, aku dengar bisikan Kak Yah, ‘eh part last dia aku tak fahamla’.Pulak!

10)Super buat lullaby O RE PIYA dan ditujukan khas buat Abam ****. Hikhikhik
Indera: First filem Yasmin yang aku rasa ok. Aku faham the whole story. Worth watching. Good performance by Jaclyn Victor and Mahesh Jugal Kishore

20 comments:

Indera said...

masih mendengar O RE PIYA. huhuhuhu

cik kedondong said...

hey...

cik kedondong said...

yeS!!
best kan cite ni
xmenyesal ak seret korang semua pegi
tp bob tido lak
haish
rugi x pijak prot bob

Indera said...

hish..bob tak tido la
apa la ko ni cik..
tapi kan,aku maseh teringat babak bawak moto tuh.
cam....

cik kedondong said...

ape yg korg ingat hah?
hey..

Bob said...

haih...ckp leklok skit...aku ni supporters cite melayu tau...ko mn tau...aku cuma byngkan babak naik moto tu ko dgn piji...hahaha.aku dgn super siap buat jln cite sndiri lg...best la...

rizz said...

hee msti best kan cte ni hehee nk tgok gakk:p

cik kedondong said...

korang ni xde mende laen ke nak bayang?
sibuk aje
cube bayang ak ngan mahesh yang comel tu
*wink*wink*

kerumeru said...

hmm

kerumeru said...

cite 2 bleh tahan r..yg babak2 last 2 sedih gak..kecik, ko nangis kn masa last 2..huhu

cik kedondong said...

hey
diam2 suda la
ko ni saje je kan nak bocorkan rahsia ak

Bob said...

aku x puas ati lg cik kedondong...aku x tido tgk cite ni...

cik kedondong said...

tu la
landing baek lagi
musti la ak ingat ko tido
imah yang cakap ye
hahah

kawan BOB said...

bob x tido la
dia asyik dok pikiaq psl citer 2
dia ckp sama cam citer member baik dier...piji ngan...
lagi masyuk time scene depa nek moto...mmg sejibik

pijie said...

saper kawan bob ni...
knal ak ker...?
buat2 citer plak..

super said...

ntah...tp aku rasa cam knal je kawan bob nie...pe2 pun ape yg dia ckp mmg btul...bob x tido, aku ngan bob siap ada skrip sendri time babak naik moto 2...tul x bob

Bob said...

btol3x...aku X TIDOQ....

cik kedondong said...

memang hampas btol korg ni
da smpi mane la skrip korg tuh
ceyh

Indera said...

ala ko cik!
xnak mengakoo plak kan!

cik kedondong said...

nak ngakoo mende lak?
ape kes?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR