Wednesday, March 11, 2009

JANGAN MAIN BELAKANG!!!

Salam hormat kepada semua pembaca semua. Hari yang agak tersangkak, aku terpaksa menyiarkan post ini agak lewat seperti yang di jangkakan. Dengan internet connection yang kejap2 terputus memang buat aku jengkel gila. So whatever it is, gempak tak post aku kali nih? Korang jangan tafsir bukan2 plak yer?. Ini tak ada kena mengena dengan isu negetif berbaur lucah yang tengah melayang2 dalam kotak fikiran korang. Kali nih aku nak kupas sikit isu manusia yang suka menikam belakang orang lain demi mencapai apa saja yang dihajatkannya. Kalau korang nak tau, ada banyak jenis backstabbing yang ada di muka bumi nih macam couple backstabbing, politic backstabbing dan topik hari ni mengenai friends backstabbing. Aku tak faham kenapa ada manusia berhati busuk macam ni dibiar hidup dalam dunia.

Depan kita ni punyalah baik dia buat muka. Nampak sweet je. Pandai la berlakon!. Tapi belakang kita… habis modal dia mengutuk dan mengeji. Tak taulah macam mana dia tido malam. Biarlah…ni antara dia ngan Tuhan. Sebenarnya post ni relate ngan post PLASTIK KAH KITA tempohari. Korang leh click kat link (here) untuk view semula post tersebut. Kadang2 kawan ni dah tolong dia macam2. Tapi sesedap dia je dia kutuk member tuh. Korang rasa macam nak tumbuk tak muka dia?. Kadang2 tu dia sanggup nak jatuhkan member dia sendiri untuk capai apa yang dia nak. Cipan sungguh!
Tapi kan, selalunya ada jugak member yang DITIKAM nih, mang patut KENA TIKAM pon!. Imagine lah, kalau perangai teruk, hati pulak sama busuk mang kenalah kalau korang kena ‘bahan’ KAW..KAW!! dengan member tuh!. Baru buku bertemu dengan ruasnya!. Hahahaha..
Jadi pada korang yang dah pernah TIKAM member baik sendiri, bawak2 la bertaubat. Dosa dengan manusia nih, kena mintak maaf face to face. Kepada yang berperangai cipan tambah pulak hati busuk, korang tunggulah giliran korang KENA TIKAM pulak lepas nih!
Moral of the story, jadilah manusia yang berguna. Baik buruk itu selalunya sukar untuk diperolehi. Jadi fikir2 kan lah. Cam biasa, satu POLL undian dijalakan dan jasa baik korang meninggalkan komen amatlah dihargai!.
Cherio!!!

Indera:- )Manusia itu sememangnya tidak pernah sempurna. Lihatlah jari anda…adakah semua sama panjangnya?

6 comments:

tujuh_tiga_mac said...

saya penah kena. mang lahanat
tul. mula2 konon kawan. back up kwn.
last2 die sndri kantoi kan kwn.
itu kwn ke? itu lawan la. haha ;D
entry yg bestt

pa'din said...

aku mmg tak tau nk kesan sape yg akan tikam blkg sape....tkde "shield" la...lgpun mangsa tak sedar smpai la org rmai tau atau ade yg berhati mulia bgtau..mmg sngt sedih kalo jd camni...


p/s: "jari kite mmg tak sama pnjg"..tu ayat hikmah dari kelas reseach method tuh!! good advise!!

super said...

tikam dr blakang nie mmg satu perbuatan yg keji...tah manusia mane la yg sggup wat perkara2 camni...depan suap madu blakng smbur racun...org camni mmg x leh dibiarkn, kalo dibiar smakin lame smakin mnjadi...pas 2 da tikam x nk ngaku plak, ibarat baling batu sorok tgn...kekadng 2 org yg ditikam 2 mmber baik sendri, yg slame nie da byk bg pertolongan kat dia...ish kejam kejam

-kta harus igt budaya tikam blakang(khianat) nie la yg mnjd asas kpd runtuh nya byk kerajaan Islam sejak dr dulu hgga skrg, sbg contoh negara Palestin, kalo x de rakyat dia yg tikam blakang...negara Palestin mgkn aman skrg, sape tau-

tujuh_tiga_mac said...

yupp.. mereka yg dalam golongan ini perlu di ajar.

mongkut said...

Tikam belakang berbahaya sungguh!

pijie said...

Btul tu super...ak sokong ko.
tikam blkang ni ada byk maksud.biasa org yg rapat dan knal jer yg wat benda camni.
cam kat Palestin dan Iraq,mcmana negara mereka hancur?smuanyer sbb rakyat diorg sndiri.Malaysia pn mgkn akn jd mcm tu jgk satu ari nanti.
Skang pn da nmpak tanda2 tu.
akibat gila kuasa dan prasaan hasad dengki,apa saja sggup buat demi menjatuhkan seseorg tu.
ntah ler,,nk ajar mcmana lg org2 ni..bukan mkn saman pun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR