Saturday, June 20, 2009

AYAH

Salam korang!. Harini seluruh Malaysia menyambut Hari Bapa satu hari penting selain Hari Ibu. Ok la honetsly, masa aku kecik2 dulu, aku ni sebenarnya tak bape nak ngam ngan ayah aku. Aku lebih rapat ngan arwah mak aku. Nak minta apa2 sumer nak minta dari mak, jarang nak minta dari ayah, sebab ayah aku garang kot. hahahaha..

Tapi lepas je mak aku meninggal when I was 13 years old, ntah kenapa aku jadik rapat sangat ngan ayah aku. We sort of like friends.., I can said. Dan bila ayah aku mengambil keputusan utk kahwin 1 lagi masa aku dalam 14 tahun, rasa sayang utk protect ayah aku tu makin menebal.

Sementalah umur aku meningkat ni.., aku jadi semakin mengerti pengorbanan seorang ayah!. Betapa susahnya dia mencari rezeki untuk kami, bagaimana susahnya dia membesarkan kami dan selalu menasihatkan "jangan jadi macam ayah. Belajar rajin2!", (the advice was like million times he told us). "Harta boleh dicuri..tetapi ilmu, orang takkan boleh curi" dan banyak lagi.

Impian aku hanya 1 saja. Membuatkan ayah gembira dengan aku and most importantly dia berbangga dengan aku setelah aku habis belajar nanti. InsyaAllah.

To my father Sulaiman b Hj Saman, I love you for whatever you did to us. Nothing in the world can change my love for you. May Allah bless you. Give you piece in life and if we had a chance to die first, I wanna die first before you, after I give you everything I could to make you proud and happy...

I love you so much!!

Kasih Ibu membawa ke syurga, Kasih Ayah sepanjang masa...

Indera:---)My heart always wrenching when I'm heard a song from Aisyah entitled "Ayah"...

5 comments:

ZirahMahmud said...

sedihnyer..
alhamdullilah ak sempat manje2 ngan abh ak..
faizal ada story dier sendri..
cam tue gak ak..
mse abh ak sakit
ak rase cam rapat sgt ngn abh ak..
waktu ak tgk abh ak menggis than sakit...pk pasai ank2...ak jd sedih..
xnah dibuat abah ak..mase ak nak balik s.alam..abh ak nggis..
ble abh call ak..abh ak asyk tnye..ble ak nak blik...sedih time tu...
sekrg...alhamdullilah..abh ak da shat..so buat kwn2 yg ada peluang nak manje2 ngn abh or ayh korang...manje la sepuas2 nye...lyan la ayah korang baik2..kalo ada peluang..cri la mase balik kg..kdg2 jiwa org tua..bukan nak sgt makan duit anak2..tp diorg nak anak2 balik tgk diorang..caye la..
so to my abah...kakak syng abh..kakak doakan abh sembuh n boleh jln...amin...

Indera said...

ZirahMahmud--)keisannya cite ko.huhuhu..sedih kan bila ingat balik pengorbanan ayah kita.

CikYana(",) said...

selamat hari ayah tuk ayah awak

ayah saya dah meninggal

so saya hanya sempat bermanja ngan ayah saya selama 12thn je

how i'm miss him now :(

bEEdLE d' bARd said...

aku pun dah xde ayah jugak..
=(

super said...

betul 2 pejal...kasih ayah sepanjang masa, x de ayah yg x syg kn anak...aku x rasa yg aku leh balas jasa ayah aku spenuhnye sbb mmg x terbls pn...mak aku pnh citer time baby dulu ayah aku la yg jga aku bla aku melalak waktu mlm smpai la ke pg...pas 2 trus dia smbung gi keje x tido pn...slama 6 bln keje aku asyik melalak je, bayangkn la brapa lma ayah aku x tido mlm...mmg sedih ble kita kenang balik pengorbanan ayah kita yg da bersusah payah mencari rezeki nk sara family...

-dikesempatan ini saya ingin mengucapkn SELAMAT HARI BAPA kpd Md.Zahid bin Md.Yussoff, dan jga kpd sume bapa di dunia, semoga pnjg umur dan murah rezeki- INSYAALLAH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR