Tuesday, June 16, 2009

CINTANYA DI YM


Hello fellas!. Hoping that all of u are fine. Alrite just short little entry for today. I’ve had this kinda situation where my friend has some sort of problem with his love-life. He just adores this so called partner and he's totally has crush on her.

FYI, they never met and barely known each other from YM’ing. From that moment, they start to exchange phone number, share silly jokes, showing interests and even my friend sings a lot to her. So sweet kan?

But, their drama just started on February when this girl wasn’t show up on his YM. When he buzz her or left her a message, she reply it, but it’s kinda late. She said, she was busy with her life; especially currently she was taking music course at one of the famous institution somewhere in Subang.

February turn to March, March forward to April, she refuse to show up on his YM until now and sadly…my friend dah jadi macam orang gila bayang dowh!. When he try to call or sending text, her phone sort of dying or something!.

Frankly, I am pity of him. So to reduce his “gila bayang” madness, I’m giving him a few solutions:-
1) Delete her email address in YM
2) Delete her phone number.

3) Start finding a new girl.

But my friend was sort of “takpe..aku tunggu dia. Aku tau dia akan kembali chat dengan aku di YM dan semuanya akan jadi macam dulu”---)camtu la lebey kurang ayat dia. Perlu diingat disini aku bukan bertindak sebagai penghasut okey. Just wanna help him sorting out his problem:-)

Honestly, I dunno what spell she cast on him sampai jadi gila bebayang camtu skali. I guess charming kot!.hahahaha. So peeps, what do u think bout his problem coz I'm really stuck here. And most importantly, itukah namanya cinta?, kalau boleh dinamakan laa..

Huhuhu..makan hati owh lelama tunggu camtuh!

Indera:---)Love isn’t play fair sometimes…

YM-Yahoo Messanger

11 comments:

CikYana(",) said...

uit sampai cmtu sekali lg?
cian nye kwn awak tue ek

pape pun
cinta cyber ni kan
xsume leh caye tau
yana sndiri da de pengalaman
baik berjaga n beringat sblm terkena

pape pun..
terpulang pd kwn awak la kan
lau btul kwn awk de jodoh ngan dat gurl
insyaALLAH gurl 2 akan kontek kwn awk balik..

ni cume pandangan yana la kan
nk terima ke x..up 2 him la..
huhuhu

rizz said...

alaa ciannyaa

Indera said...

CikYana(",) --)thanx yana for ur advice. tulah, kalau jodoh diorang kuat and that gurl has some sort of responsibility to inform back what happened, mybe kawan saya akan relief siket laa. thanx ya!

rizz --)tulah rizz.sangat sedey. huhuhu

-- [r][4][p][t][o][R] -- said...

YM <--- benda paling mengerikan..disinilah ankel kenal makwe lama.[malas nak kenang pekara lama]

YM <--- ankel rap jumpa balik tunang ankel [setelah kitaowang lost contact selama 8 tahun.dah jumpa trus bertunang] -- sweet la plak..skang dah retired dari YM..byk masalah la..

cik kedondong said...

hmmm
if pompuan da xnak
it means
she had someone

hehe
they never met right?
what if she had met a new guy

berpijak pada realiti
accept someone yg ada dpn mata

Indera said...

-- [r][4][p][t][o][R] -- )tahniah ankel.haa kan boleh bertemu jodoh jugak!:-)

cik kedondong --)they never met..ya
thats completey true..accept yg ada depan mata!:-)

pauhputik said...

dulu aku pon ada gak main2 cinta kat ym nie.... tapi semua dah jadi cinta monyet sebab sekor2 lari panjat pokok pas lama kenal..... pas2 aku ngorat ngan cara gentle, alhamdulillah kekal sampai skunk.....

Indera said...

pauhputik --)alhamdulilah!.

p/s--)apa yg lari panjat2 pokok?munyet ka?hahaha

LavENDer Wind said...

salam...

kawan awk seorang pecinta, lembut rasanya hingga mudah menyintai seseorang sebegitu dalam walau di usia muda perkenalan.

dalam waktu yang singkat saja seseorang boleh jadi sebegitu bermakna. benar, kita tak perlu 1 tahun atau lebih untuk jatuh cinta pada seseorang, hanya perlukan saat pertama saja...

namn percintaan maya spt ini, seindah namanya,maya...satu yg terbentuk luahan inspirasi dan mimpi...bersamanya dia menyimpul harap untuk berhasil. mungkin kwn awak sudah terjatuh perasaan tapi adakah perempuan itu juga sama? lumrah perkenalan maya ini slalunya mengisi waktu yg terluang saja, kerna tidak rugi apa2 jika tidak pun pernah bersua muka...

kwn awk is a good person, n a good person deserve the best...

kwn awk terlalu melambung angan,tiada tarikan graviti pada angan yang mampu membuatnya jatuh kembali ke bumi..akibatnya dia mungkin kehilangan..kala bayu berarak sama mengajak angan pergi..

spt what Cik kedondong mention here,
berpijak pada realiti
accept someone yg ada dpn mata

sedarkan kwn awak, maya hanya persinggahan, tapi kaki kita di paksi realiti

2 mata dan mata hatinya hanya erikat ntuk sesuatu yg dia telah sendiri tetapkan, hingga pandangannya terbatas. mungkin dalam langkah2nya dia tidak sedar ada matadan mata hati lain memandangnya dlm rasa yang sama tapi tak kelihatan..ajak dia luaskan pandangannya,turn left n turn right, meneroka tiap sisi hidup, kerna dia mungkin menjumpai sesuatu yang tak tersangka...

seperti awak begitu mengenali sisi hati perih 'kwn awk' ...adakah kwn awak' itu terlalu dekat..?? (sorry i just wonder : ) , maaf juga ya komen aku agak panjang , mencuri byk ruang)

Indera said...

LavENDer Wind--)terima kasih ye lavender. nasihat kamu sangat beautiful la.hehehe..akan aku kabarkan pada kawan ku itu.aiceh.. trimas ya!

Mohd Noh Basri, said...

salam bro...
even i'm late, tetap aku nak comment gak..hehe..
aku rasa dalam hal jodoh ni kita kena duduk sekejap untuk berfikir samada keputusan kita muktamad atau tidak?
Kalau dah tetap keputusan memang berkenan nak kawin maka tunjukkan komitmen yang sebenar-benarnya pada si'dia' supaya dia yakin kita tak main-main. Akhirnya terserah pada si'dia' samada nak terima atau tidak. Beri dia masa, dan seandainya keputusan dia negatif, segeralah cari calon2 yang lain. Sebaik-baiknya dua2 orang buat istikharoh...barulah berkat sampai ke syurga...hehehe
sekian....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR