Sunday, June 21, 2009

ROAD TO PUNCAK ALAM

Dua minggu lagi, aku akan meninggalkan Shah Alam dan rumah sewa aku di Seksyen 24 untuk berpindah kampus di UiTM Puncak Alam. Aku dah review dlm blog nih tak lama dulu. Walaupun separuh hati tak rela, aku gagahkan jugak nak pergi sana. Thanks a lot to cik Beedle the Bard yg buat review pasal kampus Puncak Alam dan Azam melalui blognya yang bagi sneak peek kat aku pasal kampus tu. Thanks guys!.
Sapa suka pindah randah kan?. Nak punggah barang2 bagai tuh.hahahaha. Sedar tak sedar banyak juga koleksi barang2 aku nih!. Selain buku2 yang aku beli, toto buat tido, bantal2, aku juga menyayangi meja study aku yang satu tuh. Kat situlah aku study woo. Mencurah idea, katanya!. Sayang.. bangat.

Jadi menyedari betapa sayangnya nak membuang meja ngan kerusi tu, aku membuat keputusan untuk menjualnya di sekitar residen aku menetap sekarang. Harga tak payah nak gitau la coz aku memang jualkan murah. Murah sangat. Lagipun tak guna aku dok hayak benda tuh ke Puncak Alam sebab kat sana ada asrama dan confirm tilam bantal ngan meja study ada skali kan?. Nak bawak balik kampong?. Aku dah ada meja tuh kat rumah.

Nak tinggalkan umah kat 24 ni pon sayang sangat. Kat sini la aku jadi ketagih ngan air jus jambu batu, gi mamak, lepaking was like 6 hours, beli nasi kerabu mokcik klate, pasar malam setiap rabu, dekat ngan 7e..dll. Nanti dah duduk dalam lagila boring!.

Aku mintak sangat jadual kelas jangan terlalu pack semester ni, lebih2 lagi kelas minor yang perlu masa ulang alik dari Kampus Puncak Alam ke kampus induk. Aku dah boleh bayang kepenatannya woo..

To all my classmates, lets fights our last year there!. Try to score on our result and graduate with flying colors!. Pastu leh terbang ramai2 plak!. Hohoho

Dan yang pasti…aku pasti merindui nasi kerabu mokcik!.
“Mokcik, nasi kabbu so. Buh solok so, telo masin so nge daging goreng deh!”

Indera:---) Minta Allah permudah segala urusan…

8 comments:

-- [r][4][p][t][o][R] -- said...

cian dier..lain kali bawak jer makcik nasi kerabu tu pindah bersama kamu..

CikYana(",) said...

awak nk pindah kampus puncak alam?
huhuhu
xpe2..nanti sy datang teman awak
:P

bEEdLE d' bARd said...

tahnks sbb buat link ke blog aku.. =)

hah nanti duk Puncak Alam sure bowink kan..dah la kat area tu takde apae2..hukhuk..
pastu kena ulang-alik ke kampus induk plak tu..

memang perlukan kesabaran yg tinngi nextsem.. =)

Indera said...

-- [r][4][p][t][o][R] -- ) ouh dia isteri orang. skendel wo ankle! hahahaha

CikYana(",) --)boleh je.takda hal la.
tempat tu besar tau:-)

bEEdLE d' bARd--)takda hal bard. thanx ya coz give me the info. tau takpe..bukan ada apa pun kat situ.. adoyaiii;;;

CikYana(",) said...

ala xpe
sy xkisah pun
tempat 2 besar ke kecik ke
yg penting ade awk
:P

cik kedondong said...

aku pon xnak pindah
wooooo
cmne nak balik umah?
kalo kete rosak tgh jln cmne?

nnt monyet geget
waaaaa
aku takot

hohohoho

Anonymous said...

umh kna clear by end of june, hostel leh msk 5th july...cam mane ni? dh la msk sem ni msm bnjir, nk g area puncak alam tu pantang ujan ckt da bnjir..kalo stuck ctu mcm mana?? waaaaaa!!!! tension2

Miz Dor'

Anonymous said...

Very Interesting!
Thank You!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR