Sunday, June 28, 2009

DAH AGAK DAH…

Aku akan cuba mengurangkan sifat Mazmumah ketika menulis entry nih. Walaupun geram, kita perlu berfikiran waras sebab bukan kita sorang saja yang menghadapi masalah ini. Mujur ada blog, jadi bleh aku melepas kebuntuan. (skema seh ayat gua!)

Seminggu lagi nak pindah kampus baru, aku dikejutkan ngan berita pembayaran yuran kolej sebanyak RM 420 satu semester yang sebelum ini dikhabarkan diberikan percuma utk semua students for this intake. (bayaran hanya dikuatkusakan pada semester Disember 2009 ke atas dan bukan semester ini).

Ramai di antara kami bengang, marah dan rasa tertipu. Kalau diberitahu awal2, takde la nak jadi masalah. Ni dah nak masuk seminggu, baru beritahu!. Plak tu, duit pendaftaran kolej yg kedengaran sangat mahal (compared to yuran kolej dalam kampus induk) dan ianya perlu dibayar semasa pendaftaran (this coming July, 5th ) menyebabkan ramai member2 aku mampu berserah sahaja. (Ye la..dah kitorang tahu penempatan free, jadik tak ramaila yang kerja waktu cuti semester. Kalau setakat 100 ++ bley bla lagi weii)

Macam bayaran deposit masuk ke rumah baru dowh!

Teringat masa memula suruh pindah..macam2 benda dijanjikan. Skunk?. Ado!. Ni baru nak masuk, nta2 pasni ada apa plak kan?.

Dalam dunia ni takda benda yg free weiii. Masuk toilet pon korang kena bayar.
Bagi aku, aku takla berkira sangat bab2 belajar ni. Menuntut ilmu kena ikhlas kan?. Dapat PTPTN kang, aku bayar la. Tak kisah pon. Tapi tolong la jangan buat camni lagi. Jangan la suka bagitau last2 minit camni. Seyesh, kitorang letih owh!. Kejap cakap lain, nanti kang cakap lain.

Nak tak nak…kena jugak la!.

Indera:---) Diluah mati mak..,ditelan mati bapak

22 comments:

CikYana(",) said...

sabar tau
sabar itu separuh drpd iman
(",)

Indera said...

CikYana(",)--)thanks cik Yana. Harap2 camtu lah. :-)

Your Sweetie(",) said...

deaR
awk relaks tau
sabar byk2..jgn tension2
i will alwayz with u
:)

Your Dear said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Your Sweetie(",) said...

u r most welcome
(",)
ape pun yg awk lakukan
sy akan sntiasa b'sme awk n bg awk sokongan..insyaALLAH

i love u 2 sayang
mish u sooo much

ファラ 'aqila said...

heh...420 tapi kene bayar 5th jul ni...mmg agak melampau kot..duit pt lom tentu masuk lagi time tuh...

indera, cool uitm mmg mcm tuh..

cik kedondong said...

ko tau umah sewa kat puncak 200-300 sbulan je?
umah teres
kalo bgtau awl2
aku cari umah sewa je sng

bEEdLE d' bARd said...

eh jgn tension2 k..boleh ar buat surat untuk delay bayar yuran kolej..

NUke_Rude said...

hahaha..

nti time pndaftaran tu.. ko ckp la kat org yg jaga pendaftaran tu mcm ni:

"eh eh.. kena bayar pulak? saya takde duit. pinjam duit kamu boleh?"

Indera said...

ファラ 'aqila --)tau takpe.suka wat keje tak senonoh depa nih:-)

cik kedondong --)ye ke cik?adesh, mang malang kan nasib kita nih.huhuhuhu

bEEdLE d' bARd --)tengs bard.nanti akan ku usahakan.

nuke--)bagus juga cadangan kamu itu.huhuhu

ijad said...

masalah tu biasa je kan...

Indera said...

ijad --)ya biasa dong!.selalu la depa wat camni.huhuhu

bananasplit said...

dgr tu...sabar yek.
xelok org bahgia marah2...btol x sweetie??

Indera said...

bananasplit--)siapakah pisang ini???

dark said...

hidup seorang student..ahakz!

..::mrsMeme::.. said...

weh...rilek2...
uitm di hatiku...hahaha...

Indera said...

dark --)ye..ni la kehidupan sorg student yg lalalalala...

..::mrsMeme::.. )uitm di hatiku juga!

Mr.Homosapiensz said...

yuran rm420 tu mahal ker??? kan lebih murah 1 kali ganda dari yuran sem aku dlu....papepn....jgn marah2 pakcik..kang cpt berkedut muka,.

Indera said...

Mr.Homosapiensz--)ish bagi aku kampus baru kira munaSABAH bin kamunaSARAWAK la. cam aku cakap..tak kisah.cuma action memberitahu di last2 minit tu sangatlaa kijam doe.
btw--thanx ya ikmal.lama seh ko tak merayap sini!

SwEeTFoResT said...

saba yer..

TAN SRI MOHD. IKRAM said...

kamo byk brsbr
dlm mse sama
fikir utk cr penyelesaiannya okeh!

rizz said...

sabar r k:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR