Friday, June 12, 2009

HANGIN CELCOM!!!!

Salam readers. Hopefully korang sihat2 hendaknya. Ok la dalam soal2 menceritakan perasaan geram, kita sepatutnya berperasaan rasional kan?. Meh sini aku nak kongsi betapa aku sangat2 hangin dengan tahap coverage CELCOM. Untuk pengetahuan korang, aku dah pakai prepaid Celcom ni dekat 6 bulan dah(baru je lagi). To be honest, i'm the one of million die hard fans of Ananda Krishnan before!. LOL!. U know what I mean right?. hahaha..

Memandangkan kehidupan sebagai student yang konon2 sibuk(bukan sibuk ngan assignment tapi sibuk nak kontek orang sana sini~~~sibuk sangat la tuh), aku pon bertukarlah ke Celcom U Pax, walaupun mengambil kira umur aku dalam kategori kritikal yang sepatutnya tak payah dah nak sibuk2 memohon.(Aku cakap cam aku ada krisis usia je doe!). Dengan U Pax, kita leh save budget apa?. Hahahaha..Sapa yang pakai U Pax cam aku?. Ramai kan?:-)
Hangin aku melanda beberapa minggu lepas bila every messages yg aku hantar, menggunakan coverage Celcom sentiasa FAILED!. Kadang2 tuh, jenuh la jugak kena hantar dua, tiga kali @ lebih malang lagi sender tak dapat mesej aku tuh. Sungguh WTF weh!. Aku tatau la samada masalah ni jadik kat korang ke tak. Nak kata kawasan aku tu ceruk pedalaman, tak jugak. Aku kat tengah2 bandar Shah Alam pun problem juga. Kadang2 tuh, sempatla aku maki sepatah dua sebelum mesej tu berjaya di hantar.Huhuhu jahat kan aku?.

Nak kata Celcom tengah upgrade service....tak jugak. Tak ada pun notification yang dihantar!. Ke memang coverage aku yg masalah?. Atau cellphone aku tuh gatal nak tukar baru?. Haih!!!

Indera:--) Nasibla Maya Karin duduk Celcom. Takpe2. Dimaafkan. LOL!!!!

14 comments:

KJ-kun said...

aku pun kena...
tp yg x puas hati kredit tolak msj x hantar2 gak...tensen

FarHa said...

aku tak kena g2..yg aku kena time mlm jekk line tak leh nak send..n tuk pengetahuan ko aku dah pakai lebih 2thn..b4 this tak penah pon jadi gini..tension aku huwaaaa

SwEeTFoResT said...

erm..maxis pon same gak..hantar mesej pon lem..terime mesej lagi la lem..bengang tol..

rizz said...

pkaila maxiss ekekkee

Indera said...

KJ-kun--)yer aku banyak kali jadi. kalu maxis slalu wat camtuh.huhuhu

FarHa --)wah 2 taon.lama tuh..
2la pasal sebelom ni tak pena jadik pon kan?

SwEeTFoResT --)huhuhu..dulu la maxis slalu jadik gitu..

rizz --)hehehe.no maxis i tak buang lagi rizz.sayang woo:-)

cik kedondong said...

woooo
ak pon hangen ari tu
nak mesej xlepas
tepakse pakai digi
nsb bil
jimat ak

..::mrsMeme::.. said...

bertukarlah ke youth club..
kui2...

Indera said...

cik kedondong--)seyesh weih!! dulu tak jadi camni pon.huhuhu..

..::mrsMeme::.. --)akan dipertimbangkan.agagaga

CikYana(",) said...

yana pun alami nasib yg sama
send mesej dkt 10x
fail manjang..geram jer

nsb baik de meksis gk
dpt gk msg kn2 :P

bEEdLE d' bARd said...

haha..celcom memang bengong..

epol said...

sabo aje la..same pendapat gak,seb bek maya karin duta celcom :p

chocolatecake said...

ak da naik buhsan ngan celcom
dlu ak tolak maxis..
aik msg xdpt send pun tolak duit ka???
xperasan lak ak...
nak pakai line ape lak ek???

saadah saadun said...

celcom mmg vavi skg..
aku pn ada mslah mcm ko..
bangang btol clcom..
ha, kn aku da berdosa maki2 clcom..
hoho

the virus said...

x pe indera 2 kre ok lg...aku bli u pax bln 10 taun lps tp bln 12 prepaid da tmt tmpoh, x yah tggu umo lbih 25 thn...hehehe

maxis pn cam ade mslh sejak akhir2 nie...tetiba je aku dpt mesej dr maxis gitau ada miscal pdhal enset duk sblh aku je x plak dgr bunyi org call...

yg plg tensen dlm sebln ni rmai plak yg call aku tp byk yg wrong num. aiyoooo

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR